Моно-диета. какво е това?

На телевизора и в интернет често се споменава думата "моно диета", но какво означава това? В тази статия ще ви разкажем какво представляват моно-диетите, какви са те, както и техните положителни и отрицателни качества.

Салник за талията

Какво представлява моно диета?

Monodieta е диета, която се основава на използването на един продукт. Моно диети се отнасят до твърда диета, тъй като диетата им е максимално ограничена, а времето на пребиваване е ограничено до само пет дни, а не повече. За твърди диети е възможно да носите и диета на американското влакче.

Много често момичетата бъркат моно диета и ден на гладно. Денят на разтоварване трае само един ден, в някои случаи два, като по правило ден на гладно позволява употребата на няколко продукта, макар и в много ограничени количества.

Monodiet е по-малко строг от ден на гладно, тъй като диетата му е по-пестелив, но ограничава приема на храна само за един продукт. Монодита се прехвърля доста лесно, защото от голям списък от моно-видове можете да изберете моно диета, продуктът, от който най-много ви харесва.

Предимството на моно диета е, че с него можете да изгубите 2-3 килограма за три дни да останете на него.

Единственият недостатък на моно диета може да се счита, че ако не се придържате към правилното хранене след края му, тогава загубеното тегло може много бързо да се върне.

Хармонична диета може да възникне поради използването на един продукт, тъй като тялото няма да получи напълно всички необходими компоненти за нормалното му функциониране и това е изпълнено с неразположение, намален имунитет и други негативни последици. Ето защо има няколко правила, които трябва да следвате, преди да започнете да използвате моно диета.

ябълки

Ефективни моно чипове

Както вече споменахме по-горе, моно диета за днес е доста голям, затова ние изброяваме най-ефективния от тях.

Ефективни моно чипове:

  • Apple моно-диета;
  • Ориз с моно диета;
  • Едно-диета от елда;
  • Кефир моно диета;
  • Екстракт от моно-диета;
  • Диня моно диета.

Как да изберем моно диета

Много важен е правилният избор на моно диета. Често, при избора на моно диета, момичетата се ръководят от обратната връзка на другите или по-скоро на техния резултат и на това, което използват моно диета - това е погрешно.

Основният принцип при избора на моно диета е вашите лични предпочитания. Не е правилно да се съсредоточава върху резултатите на другите, тъй като всеки организъм е индивидуален и следователно резултатите от моно диета ще имат свои собствени. Избирайки най-предпочитания продукт за себе си, лесно ще минете през периода на хранене и няма да изпитвате никакви трудности едновременно.

Как да влезете и излезете правилно от моно диета

За да се даде максимален ефект на моно диетата и в същото време не са имали отрицателни последици за организма, е необходимо да се подготвим правилно за монохидрата и да се измъкнем от нея.

2 дни преди моно диета изключете от вашата диета мастни храни и пържени храни. Това е необходимо, за да сте сигурни, че моно диета (рязка промяна в диетата) не е стрес за тялото. В тези 2 дни диетата ви трябва да се състои от леки некалорични храни: супи на слаб бульон, печени или пара, храни, пресни плодове и зеленчуци.

диня

Що се отнася до излизането от моно диетата, трябва да се направи постепенно. Първо, в ранните дни, яжте леки супи на слаб бульон и лека храна. След 2 дни можете постепенно да се върнете към обичайните си ястия, но за да определите резултата, прегледайте диетата си.

Сменящи се моно-диети

Ако сте опитали и харесахте моно диетата, то с честото им използване е необходимо да се редуват. Например, през първата седмица ще използвате моно-диета от ябълка, а след две седмици е по-добре да използвате друга.

Share:
Comments