Консумирайки мастни риби, можете да се откажете от пушенето

Учените от Израел доказват, че въвеждането на мастни риби в диетата може да помогне да се откажат от пушенето или в крайни случаи да се намали броят на цигарите, които се пушат ежедневно.

Както каза лекарят, който ръководи групата изследователи, пушенето значително намалява нивото на мазнините, които съставляват мозъка. В резултат на това се прекъсва процесът на предаване на нервните импулси между клетките, което води до смущения в работата на мозъчната служба, отговорни за удоволствието. Вследствие на това пушачът непрекъснато се нуждае от никотин, което води до зависимост.

Въпреки това приемането на омега-3 мастни киселини във всяка мазнина риба може да наруши този порочен кръг, което позволява на човек да изпита удоволствие и без никотин. Постепенно зависимостта ще намалее, броят на пушените цигари на ден ще намалее и в крайна сметка човек ще може напълно да се откаже от лошия навик.

По време на проучването доброволците, които са имали дълга история на тютюнопушене, получават рибено масло и плацебо в продължение на един месец. В резултат на това тези, които консумират мазнини, броят на пушените цигари е намалял от 14 на 2, са по-спокойни от тези, които са приемали плацебо.

Share:
Comments