Използването на мастни риби може да удължи живота им в

Специалистите отдавна се борят с проблема за удължаване на човешкия живот. Но има доста просто решение, открито от учените от Харвард.

Оказа се, че редовната консумация на мастни риби (най-малко две порции на седмица) може да удължи живота за две цели години. За това заключение експертите от САЩ настояват за проучване на 3000 медицински досиета на много възрастни пациенти.

Не само лекарите, но почти всеки знае, че Омега-3 мастни киселини са уникални вещества, съдържащи се в тялото на мастните морски риби. Тези мазнини са необходими за човешкото здраве, поради което непрекъснато говорят.

Получените данни за изследване на диета на столетници ни позволяват да твърдим, че редовната консумация на мастни рибни видове в храната може да намали риска от сърдечни заболявания с почти 35%.

Американски учени са изучавали меджишки хора на възраст 67 години. В резултат на това стана известно, че хората, които консумират достатъчно количество омега-3 мазнини, са имали достатъчно добро здраве.

Днес, докато се запазва правилната концентрация на Омега-3 мазнини в тялото, учените обещават удължаване на живота дори за тези, които започват да консумират мазни риби в доста зряла възраст.

Share:
Comments