Гладка диета: бърза загуба на тегло за кратко време. четири

Гладната диета е една от най-твърдите диетични системи за отслабване, което означава отказ за ядене за определен период от време.

В резултат на това човек може да загуби от 5 до 7 кг.

Трябва да се отбележи, че специалистите по хранене не одобряват подобен план, тъй като острата загуба на тегло може да окаже негативно влияние върху здравния статус.

Най-трудното нещо е да не издържате на гладна диета, а да запазите резултата, който беше постигнат.

Системата за отслабване не се препоръчва по-често от веднъж на шест месеца и само когато е абсолютно необходимо.

Ако се случи важно събитие и любимото ви облекло се разклаща малко - гладната диета ще бъде идеалното решение.

Основните предимства и недостатъци на гладната диета

Преди да вземете решение за изключителна загуба на тегло, трябва да знаете за всички положителни и отрицателни аспекти на техниката.

Основни предимства

1. Отлично представяне. За една седмица след електрозахранването е възможно да загубите поне 7 кг. Крайният резултат зависи от първоначалното тегло на човека.

2. Всички токсини и токсини, натрупани с течение на времето, ще се екскретират активно от организма.

3. Голяма диета не изисква голяма сума пари. Всички продукти, включени в диетата, най-достъпни за хората.

4. Поради факта, че диетата е гладна, не е нужно да готвите много - тя много улеснява процеса на отслабване, тъй като няма да изкушава аромата на продуктите.

Една гладна диета, като всяка система за отслабване, има своите недостатъци. Много е важно да се обмисли, за да бъде готов за възможни последици.

1. Усещането за глад ще мъчи всеки ден, тъй като храната ще трябва да бъде изоставена.

2. Тялото няма да получава полезни витамини, микроелементи и минерали, което ще доведе до сънливост, бърза умора и дори леко виене на свят.

3. Възможно е след рязко изхвърляне на голям брой килограми, някои участъци от кожата може да се окачат. С течение на времето ще мине, ако започнете да играете спорт.

4. Тялото ще бъде много стрес, поради факта, че той ще изпитва недостиг на хранителни вещества.

5. Ако след загуба на тегло човек не може да се справи с желанието си да се хвърли върху хладилника, тогава наднорменото тегло ще се върне обратно в по-голяма сума, отколкото остана. Много е важно да можете да излезете правилно от диетата, за да избегнете неприятни последствия.

Гладната диета: същността на системата за отслабване

Диетата на глада се основава на основния принцип - стриктно ограничаване на продуктите от вашата диета, преброяване на калории. Поради факта, че тялото няма да получава хранителни вещества, излишните килограми ще скочат рязко.

Има няколко възможности за диетично хранене - на чай, на перлен ечемик, на вода. Въпреки това, диетата може да бъде направена на други продукти.

Най-подходящите за гладна диета са:

• зелен чай, билкови инфузии, чиста вода без газове, обезмаслено мляко;

• нискомаслено говеждо, пилешко филе, яйца;

• От плодове предпочитат портокалите, грейпфрутите, ананасите, зелените сортове ябълки;

• съдържание на мазнини в кефир 1%, извара и кисело мляко;

• от зеленчуци акцентът е върху сезонните, например краставици или домати;

• сушените плодове са полезни за гладна диета, особено кайсии и сушени сини сливи;

• зърнени храни, варени на вода, без подсладители и сол.

Всеки човек избира продукти за ежедневна диета, въз основа на индивидуалните характеристики на тялото. Някой е трудно да се държи само на водата, но е позволено да го замени с кефир.

Дългогодишна диета за глад на водата

Същността на тази техника е, че през седмицата основният акцент се поставя върху водата, соковете и другите напитки. В допълнение, нищо за ядене не може. Може би, от всички възможности за гладна диета, това е най-трудното, тъй като човек ще иска нещо вкусно, но няма да може да си го позволи.

1. Понеделник. На първия ден се консумират 1,5 литра прясно мляко със съдържание на мазнини 2,5%.

2. Вторник. Позволява се да се пие само чиста вода без газове. Минималният обем е 2 литра

3. Сряда. Изпечени 3 литра зелен чай - трябва да се пие през деня. Там за вкуса се позволява да добавите няколко парчета лимон и супена лъжица мед.

4. Четвъртък. Пиейки един литър чиста вода, сутрин и преди да си легнете, чаша кефир съдържа мазнини от 1%.

5. петък. Препоръчителна проста вода (1 литър) и същото количество сок от моркови и ябълки.

6. Събота. Чай от джинджифил - 1 литър и същото количество питейна вода без газове.

7. Неделя. Сок от нар - 500 ml и 1,5 литра чиста вода.

Такава диета да издържа на много трудно, но резултатът ще надмине всички очаквания - 7 дни на гладно по вода с изключение на най-малко 7 килограма.

По-малко 4 килограма: опция за "гладен" диета за една седмица

Представената дажба е предназначена за 7 дни. Поддържането на този вариант на гладна диета е много по-лесно от предишния, тъй като хранителните вещества ще влязат в тялото.

1. Ден 1. През деня трябва да пиете 2 литра чиста вода, кафе и чай са забранени. Сварете 100 грама пилешко филе - яде няколко пъти на малки порции.

2. Ден 2. Сутрин 100 ml обезмаслено мляко се пие, през деня трябва да ядете 100 грама извара без подсладители.

3. Ден 3. На сутринта пийте чаша зелен силен чай без лимон и мед. Печете 5 средни картофа и ги изяждайте за един ден.

4. Ден 4. Два литра чиста вода без газове и 1 кг зелени ябълки.

5. Ден 5. Планира се по същия принцип като вторият ден.

6. Ден 6. Планира се по същия начин като първия ден.

7. Ден 7 е изход от диетата. Сутрин се ядат две варени яйца и чаша зелен чай се пие. За обяд - банан и чаша мляко. За вечеря - една чаша съдържание на мазнини кефир от 1%.

Резултатът. За една седмица остават най-малко 4 кг. Ако човек има много наднормено тегло, резултатът може да е по-добър.

Минус 4 кг за 4 дни

Менюто на гладна диета за 4 дни е подходящо за тези, които трудно могат да откажат да ядат. Тялото ще бъде постоянно наситено с малко количество калории, докато ще отслабне.

1. Ден 1. Две варени яйца и 1 цял портокал, преди лягане яде предварително накиснати в сушени сини сливи - 5 броя.

2. Ден 2. За целия ден - неподсладен чай, 1 портокал и 50 грама нискокалорично сирене.

3. Ден 3. Преди обяд пийте 500 мл зелен чай. За обяд, салата от домат и краставица в собствения си сок, преди да си легнете чаша мляко.

4. Ден 4. Естествено нискомаслено кисело мляко сутрин и през деня 2 големи портокала.

След това меню можете да се отървете от 4 дни от най-малко 4 килограма. Това е максималната продължителност на диетата, без да се навреди на тялото, позволява се да се повтаря не по-често от веднъж месечно.

Гладка диета на перлен ечемик

Малко хора знаят, че перлата се счита за голяма диета. В допълнение, той е много подхранващ, така че дори и малко количество каша отстранява усещането за глад в продължение на няколко часа. Диетата е предназначена за една седмица.

1. Ден 1. Всеки 2 часа, за да ядете 50 грама варен перлен ечемик (без сол и масло), 1 зелена ябълка.

2. Ден 2. На всеки 2 часа за 50 грама перлен ечемик с фино нарязан банан.

3. Ден 3. На всеки 3 часа 50 грама перлен ечемик с малко количество стафиди.

4. Ден 4. На всеки 3 часа за 50 грама перлен ечемик с фино нарязани портокали.

5. Ден 5. За целия ден, на който е позволено да яде 200 грама грозде, закуската може да бъде ечемичена каша (не повече от 100 грама).

6. Ден 6. Сутрин - чаша вода с две парчета сушени кайсии. За обяд, 50 грама перла ечемик, преди лягане чаша съдържание на мазнини кефир от 1%.

7. Ден 7. Същия ден.

Може да се нарече недостатък на представената система за хранене фактът, че всеки ден да ядат ечемик - това е досадно. Дори ако човек не се чувства гладен, след няколко дни ще иска да яде нещо друго. Основното нещо е да издържите гладна диета на перлен ечемик в рамките на 7 дни. Тя гарантира освобождаване от 5 кг и повече, в зависимост от първоначалното тегло. В допълнение, подобна диета се дава по-лесно, отколкото просто на чай или на вода.

Важни аспекти на храненето

В допълнение, че трябва да се придържате стриктно към менюто, гладът диета има няколко по-важни нюанси. Познавайки ги, човек може да бъде сигурен, че наистина ще стигне до желания резултат, да се освободи от наднорменото тегло за кратко време и няма да се възстанови.

1. Независимо от избрания вариант на диетата, винаги е необходимо да се спазва режимът на пиене. За един ден човек се нуждае от 1,5-2 литра вода. Използването му прави възможно ускоряването на процеса на почистване на тялото и отстраняване на токсините и токсините.

2. По време на цялата диета практически не влизат никакви полезни вещества в тялото - това е лошо, особено ако човек работи в областта на умствената и физическата активност. За да се избегне постоянно усещане за умора за времето на отслабване, се препоръчва да се закупи комплекс от мултивитамини в аптеката и да се изпие според инструкциите.

3. Хранителните специалисти са сигурни, че за да отслабнете, човек трябва да играе спорт. Това е вярно, но не и за гладна диета. Тялото е толкова слабо, че не може да издържи на минимална физическа активност. Спортът може да се направи в края на диетата, за да се определи резултата.

4. Ако е избрана гладна диета, където 100 грама, например извара, са разрешени за един ден, не можете да ядете в даден момент. Трябва да се преодолеете и да ядете на много малки порции - 1 лъжица за два часа от продукта.

Гладната диета е диета, която може да бъде поддържана само от човек с неустоимо желание да отслабне. Основното след края на курса за отслабване е да се тренирате да не забравите за режима на пиене и да ядете на малки порции, така че килограмите да не се връщат.

Share:
Comments