Диети на ябълките

Доказано е, че ябълките са плодове, които са най-подходящи за отслабване. Самият плод е богат на уникални витамини, минерали и микроелементи и много вещества, които са изключително полезни за храносмилателната система. Както вече сте предположили, ще говорим за диетата на ябълките.

Диети на ябълките

Ябълките могат да се съхраняват в продължение на няколко месеца, без да губят хранителната си стойност, което е много удобно за диета. Важно е да се отбележи, че диетата с ябълки е най-популярната диета за плодове. Резултатите от диетата с ябълки са впечатляващи, може да загубите 5-6 килограма на седмица.

Когато решавате да седнете на ябълка, обръщайте внимание на факта, че тя не е подходяща за всеки организъм. Например, хората, страдащи от различни стомашни проблеми, като гастрит или язва, не трябва да консумират кисело ябълки. Киселината прави ябълките полезни за хора, които имат проблеми със секрецията на стомашния сок. При хроничен колит и проблеми с камъни в бъбреците се препоръчва използването на ябълки под формата на конфитюри. Различните диети за ябълки може да не са подходящи за тези, които страдат от алергии. За тях се предпочитат зелените ябълки, тъй като в повечето случаи червената ябълка увеличава алергичните реакции.

Има различни методи за отслабване с помощта на ябълковите диети и всяка от тях има свои собствени характеристики.

Тридневна диета с ябълки

Тази диета е присъщо подобна на ябълковата диета с мед и кисело мляко, но продължителността й е три дни. За три последователни дни трябва да ядете 1,5 кг ябълки. Всеки ден, освен ябълките, можете да ядете храната, която изберете: риба, месо или яйца. Ако изберете месо от обядното меню, препоръчителната сума не е повече от 100 грама, за предпочитане пиле или говеждо месо. Но ако изберете риба за вечеря, нейната сума не трябва да бъде повече от 150 грама. Следвайки тази диета, трябва да знаете, че използването на течност е много важно, трябва да пиете най-малко 2-2,5 литра вода на ден, желателно е тя да е минерална вода.

Асортирани ябълки

Диетата на ябълките с мед и кисело мляко

За това имате нужда от 3 дни в седмицата, за да консумирате три килограма ябълки. Самите ябълки увеличават глада и повечето хора трудно търпят използването само на един от тези плодове. За да избегнете неприятно усещане за глад, можете да ядете ябълки с 1-2 кисело мляко или три чаени лъжички мед. В наши дни не се препоръчва да пиете газирани напитки, да пиете само минерална вода или зелен и черен чай.

Диета с ябълки и моркови

Тя продължава цяла седмица. Тя се основава на принципа на тридневната диета на ябълка, но разликата във времето, както и количеството консумиран протеин трябва да се удвоят. Месото трябва да се консумират около 200 грама на ден, риба - 300. Тези продукти се добавят сурови зеленчуци, един ден можете да ядете две моркови и да пиете чаша сок от моркови.

Количеството храна не е строго ограничено, за предпочитане има сладки и кисело-сладки сортове. Твърде киселите ябълки не са подходящи за дългосрочни диети, като диета с ябълки с мед и кисело мляко.

Share:
Comments