Диета от южен бряг

Един от най-популярните сред богатите и известни днес е диетата South Beach. Между другото, наскоро тази диета бе тествана от бившия американски президент Бил Клинтън. Изненадващата трансформация на бившия политик бе забелязана от всички. Клинтън отпадна няколко килограма и дори изглеждаше по-млад.

Диетата на South Beach е много лесна за следване. Не е нужно да броите калории и въглехидрати, не е нужно да тежите съставките. Има няколко прости правила, които определят кои храни можете да ядете на всеки от етапите на тази диета. Ако спазвате правилата, можете да се чувствате свободни и да отслабнете.

През първите две седмици може да се използва постно месо, риба, яйца, мононенаситени мазнини, зеленчуци без нишесте, както и ядки и зърна. Поради факта, че диетата съдържа достатъчно пресни зеленчуци, постното няма кетозис, както при диетата на Аткинс, а нивото на инсулина се нормализира.

Първият етап от диетата на South Beach не трябва да трае повече от две седмици.

Във втория етап можете да включите в диетата си зърнени храни, плодове, кафяв ориз, зърнени храни, овесена каша и зърнен хляб, а понякога можете да си позволите чаша червено вино.

Не е необходимо да се претегляме по време на храненето на South Beach. Трябва да разберете с рокля, че вашите обеми са намалели. След като сте загубили допълнителни сантиметри, отидете на третия етап, който всъщност е вашата обичайна хранителна система. Ако след преминаването към втория етап ви се струва, че леко сте отбелязали, върнете се кратко на режима през първите две седмици.

И така, диета на Южния плаж:

Първата фаза
Можете да ядете Не можете да ядете
Сладко говеждо и червено пиле без кожиФир и морски дарове

Сирене с ниско съдържание на мазнини

Шам фъстък, фъстъци

Яйце бяло, тофу

Зеленчуци без нишесте

зехтин

Мазнини от месо Пилешки крака, патица, гъскаМасло сиренеМорка, царевица, картофи

Плодове и плодови сокове

Хляб, ориз, макаронени изделия

Кисело мляко, мляко, алкохол

Втората фаза
Можете да ядете Не можете да ядете
Най-плодови кисело мляко и млечни люспи, овесена каша кафяв ориз

Макарони от твърди класове

пуканки

Красное вино

Многозерновой хлеб

ечемик

Бял оризKartoshkuБез хляб и брашно

Торти и бисквити

Моркови, царевица

Банани, ананаси

Плодови сокове

диня

Мед, джем

Share:
Comments