Диета на ксения бородина

Ксения Бородина принадлежи на обществени хора, така че тя винаги трябва да изглежда перфектно. Но се оказа, че Ксиуша, който още не е с постно тяло след раждането на дете, е изправен пред необходимостта от сериозно справяне с борбата срещу излишните килограми. Момичето показа голяма упоритост и се измъкна от тази битка като победител, оставяйки с 12 килограма наднормено тегло. И как успя, сега ще разберем.

Диетата на Xenia Borodina е предназначена за 1-2 седмици. По-дълго от този път тя няма смисъл, защото в тялото, което свикна с нискокалоричната диета, процесът на премахване на натрупването на мазнини спира. Ако след определеното време не бъде достигнат желания резултат, тогава е необходимо да се прекъсне за 2-4 седмици и след това отново да се повтори диетата.

Ако следвате диетата според диетата на Xenia Borodina и след като сте я напуснали, трябва да спрете да използвате мазни, сладки, сладки храни и алкохол (включително сухо вино). Задължително да се изпълни условието е отказът от закуски и яденето на храна след седем вечерта.

Диетата на Ксения Бородина е много трудна, но ако искате да постигнете същите невероятни резултати като телевизионен водещ, тогава не можете да продължите да увеличавате или променяте диетата си. Диетичното меню на Ксения Бородина изглежда така:

За закуска се консумират две свежи краставици и парче ръжен хляб.

Обядът се състои от прясно приготвена зеленчукова супа и салата от краставици с билки подправени с малко количество растително масло.

За вечеря трябва да приготвите салата от краставици и зеленчуци с растително масло или да ядете една краставица в прясна форма.

През деня трябва да ядете най-малко 4 пресни краставици. Два пъти седмично можете да замените зеленчукова супа с парче сварено постно месо.

Какви други условия трябва да бъдат спазени при диетата на Ксения Бородина?

Необходимо е тялото да се снабдява с достатъчно количество течност, което трябва да бъде най-малко 2 литра на ден, както и да вземе комплекс от витамини, тъй като при краставиците не се съдържат всички необходими витамини и минерали за човешкото тяло.

За укрепване на ефекта от диетата всеки ден трябва да се правят клизми.

Защо Xenia взе краставици като основа за диетата си? Ако погледнем състава им, ще видим, че 95-97% от тях са във вода (не е обикновен, а един, който разтваря и елиминира различните отрови и отпадъци, които се натрупват в нашето тяло); останалите 3% са представени от витамини, калий, микроелементи, макронутриенти и каротин. Например, те са богати на азотни вещества, витамини А, P, C и група Б, множество минерали.

Краставиците имат много ниска калорична стойност - само 15 ккал на 100 грама. (лесно е да се изчисли, че 1 кг краставици съдържа само 150 калории). В същото време те са много добре погълнати от нашето тяло. Съдържат се в тях, калият допринася за подобряване на сърцето и бъбреците, а лесно смилаемият йод подобрява функционирането на съдовата система и щитовидната жлеза. Нежното влакно от краставици осигурява отстраняване на излишния холестерол и подобряване на подвижността на червата.

Тъй като краставиците съдържат тартронова киселина, която предотвратява превръщането на въглехидратите в мазнини, специалистите по хранене силно препоръчват да ги ядат за затлъстяване. Доказано е, че дневната консумация на краставици или сок от краставици гарантира разделянето на камъните в жлъчния мехур и жлъчните пътища. Краставицата също се препоръчва за туберкулозни пациенти. Това е очевидно, че краставиците имат не само хранителни, но и терапевтични и профилактични свойства.

Ако имате въпрос да избирате между оранжерийни и земни краставици, тогава, когато вземате решение, трябва да започнете от такава информация:

- Оранжевите краставици се характеризират с по-ниско калорично съдържание, отколкото зелените краставици и съдържат повече калий, което има диуретичен ефект и активира екскрецията на тялото от течността;

- земните краставици се характеризират с поддържането на повече влакна (за разлика от водната оранжерия) и по-добър вкус.

Очевидно всеки от видовете краставици може да се използва при спазване на диета със същите предимства. Въпреки това, от използването на първите летни краставици, пренаситени с нитрати, е по-добре да се откаже.

Говорейки за ползите от храненето на Ксения Бородина, на първо място е важно да се спомене неговата висока ефективност. Освен това, по-горе, говорихме за полезните свойства на краставиците, за да се уверим, че това е напълно възможно при спазване на такава диета. Особено може да е полезно за хора, които са склонни към подуване, което е невероятно засегнато от това през лятото. Като се има предвид, че лятото е най-краставичният период, проблемът с подуване може да бъде решен много бързо, с помощта на храненето на Ксения Бородина.

Все пак, както всеки друг, тази диета има своите недостатъци. На първо място, това е дисбалансът и твърдостта на този метод на загуба на тегло, по време на който спазването на тялото не получава много необходими хранителни елементи. Следователно, преди да се пристъпите към него, е необходимо да се консултирате с лекаря и да спазвате установените срокове за престой в тази диета.

Коментари

Gulya 03/24/2012 Момичета, хладна диета! Ефективно и най-важното - не се опитвайте да откриете никакви екзотични продукти и гответе неразбираеми ястия. всичко е много просто и достъпно за всяка жена. Малка сила на желание и желание да станете красиви - това е целият комплект за намаляване на теглото. отметка 03-24-2016 Лично аз съм щастлив! Две седмици на тази диета и аз съм в отлична форма (няма да се хваля ...)), а шлаките излязоха и това е половината битка, защото шлаките и метаболизмът са счупени и органите работят по-зле. Чувствам се страхотно, просто летя и се наслаждавам на живота! Катя 03/03/2016 Диетата, разбира се, не е оригинална. Неговият принцип е да намали диетата и прехода към растителни храни. Но - това работи! Просто не трябва да се пръска след края на диетата, в огромни количества, торти и бекон! Напълно в умереност! И ще бъдете щастливи))) Елизабет 03-24-2016 Много благодаря за подробното описание на диетата от Бородина! Аз седя на него в продължение на 6 дни, и вече един отличен резултат, аз не очаквах, че дори толкова бързо да дойде да се формира. Ще остана в продължение на две седмици, уверен съм, че ще успея. Препоръчвам на всички! Диета, това е вярно! Диана 03/24/2016 Добра диета! Самият аз постоянно използвам. И винаги резултатът е "с взрив". Краставиците обикновено са моята слабост, но не искам да ги ям тук. Аз лично седя на тази диета за 10 дни. Повярвайте ми, това е достатъчно! След това можете да го повторите отново, това е като разтоварване на тялото.
Share:
Comments