Диабет за диабет тип 2 - подробно описание, полезни съвети,

Диета за диабет тип 2 - описание и общи принципи

Необходимостта от специална диета за диабетици първо се появи през 1796 г. Основният акцент е върху замяната на част от въглехидратите с мазнини. Това помага да се намалят нивата на кръвната захар и също така повишава чувствителността на тъканите към действието на инсулина. Също така, в комбинация с диета, лекарите препоръчват да се използва физическа активност. Нивото на захар в урината се научило да се определя след 1841 г., а още през 1921 г. се получава първият инсулин. Захарен диабет тип II - хронично заболяване, изискващо постоянно съответствие с много правила. Вероятно храненето е най-важната област. Самата болест е пряко свързана с метаболизма. Клетките на тъканите имат понижена чувствителност към инсулина, така че не могат да изпълняват функциите си в най-голяма степен. Тялото изисква повишено количество инсулин, а панкреасът не може да го осигури. Диетата е необходима на пациентите, за да нормализира нивото на глюкозата в кръвта. Това е първата стъпка към предотвратяване на затлъстяването и преяждане, тъй като тялото започва да "извлече" енергия от други източници - запазен в своята диета диабет мазнини тип kletok.Pri 2 се превръща в ученето през целия начин на хранене се основава на режима и характеристиките на организма. Ето защо трябва да се стремим да намерим тези ястия, които допринасят за нормализирането на нивата на кръвната захар, но в същото време ще бъдат вкусни и разнообразни. Броят на калориите трябва да бъде намален на 1000-1200 за жените и 1200-1600 калории за мъжете. Поради намаляването на приема на вещества, които допринасят за производството на енергия за цял живот, човек губи тегло.

Диабет при диабет тип 2 - кои храни могат да се консумират

В диетата трябва да бъдат представени продукти, които съдържат много растителни влакна, и най-важното, вода. Първата категория продукти се използва в неограничени количества. Зеленчуците, особено в сурова форма, могат да се използват без ограничения, с изключение на картофите. Тази моркова, цвекло, всички видове зеле, ряпа, репички, краставици, домати, много зеленина. Първата категория продукти включват гъби, напитки със захарни заместители, чай и кафе без захар. Некалоричните напитки трябва да се приготвят върху некалорични подсладители (ставиозид захарин, аспартам, цикламат). Те не само не повишават нивото на кръвната захар, но също така допринасят за поддържането на нормално тегло. Пациентите, които имат много излишни килограми, трябва да помнят, че висококалоричните подсладители са просто противопоказани за тях. Само слаби сортове се избират от месо, по същия начин, по който трябва да се лекувате с млечни продукти. Това е втората категория продукти, които могат да се консумират в ограничени количества. Също така те включват зърнени култури, нискомаслено сирене (по-малко от 30%), бобови растения (грах, боб), хляб.

Диабет при диабет тип 2 - какви храни не могат да се консумират

Определено се изисква да се ограничи използването на висококалорични храни, както и тези, които повишават нивото на захарта в кръвта. Това високо калорични масло (растително включен), майонеза, животински и растителни мазнини, маргарин, висока доказателство за мазнини сирена, мазнини заквасена сметана, сметана, извара, семена и ядки, пушени продукти и странични продукти. Увеличаване на кръвната захар: захар, сладолед, сладкарски изделия, печене, конфитюр, мед, шоколад, плодови сокове и безалкохолни напитки, сушени плодове, квас. Продуктите, които са напълно изключени, принадлежат към трите категории хранене. Алкохолните напитки трябва да бъдат ограничени, главно защото те са източник на "голи" калории. В допълнение, алкохолът може да предизвика опасно за тялото хипогликемично състояние.

Диабет за диабет тип 2 - примери за менюта

С диабет, можете да поведете напълно нормален начин на живот, възстановявайки диетата си. Много жени без това заболяване са принудени да контролират теглото си с помощта на различни диети, поне само за да наблюдават външния си вид. Основният принцип е частичната храна. Примерно меню за диабет тип 2Когато описвате ястия, посочете процента на дневните калории. Закуска: готва се овесена каша от овесена каша (за предпочитане цяла, но овесено брашно също е подходящо). Можете също да готвите каша от елда. Първото хранене от най-ранна - например, в 7 часа сутринта (25%) 2 Закуска: два часа след закуска можете да ядете 100 грама нискомаслено сирене и неподсладен не варени преди повече от 1-2 дни - (15%) Обяд Кюфтета.. пиле, задушени зеленчуци вода, винегрет - (30%), следобед (след 3 часа следобед) .. плодове - (10%) вечеря (в продължение на 5 часа преди сън) и се вари или да погаси риба със зеленчуци. Друг вариант е омлет. (20%) За един час или два преди сън - мляко или кефир, 1 чаша (включена в общата калорична стойност).

Диета за диабет тип 2 - полезни съвети

Много хора не си представят живота си без сладки - хората с диабет могат да използват заместители на захарта. Сорбитолът, ксилитолът и фруктозата се считат за калории, така че при изчисляване на калориите това трябва да се вземе предвид. Аспартам (NutraSvit, slastelin), цикламат и захарин са некалорични. Те не могат да бъдат варени, в противен случай има горчивина. Ацесулфам калий принадлежи към същия вид. При избора на правилното лекарство, трябва да се консултирате с Вашия лекар, за да избегнете противопоказания. Най-сладките препарати: - САХАРИН - най-сладкият заместител - е 375 пъти по-сладък от захарта. При преработката и отнемането активно участват бъбреците. Следователно, при бъбречни и чернодробни заболявания той не може да бъде използван. През деня можете да ядете не повече от 1-1,5 броя на ден. - Аспартам - 200 пъти по-сладък от захарта. Не приемайте пациенти с фенилкетонурия (сериозно наследствено заболяване, което води до психични разстройства). Доза - 1-2 таблетки на ден. - калиев ацесулфам (АСЕ-K, сладко-1) (. Сладък от захарта 200 пъти, консумирани 1.15 таблетки дневно) Limited приемане на бъбречна недостатъчност и заболявания, при които е противопоказан калий. Представени са и други препарати: - СОРБИТ - използван на 20-30 грама на ден, помага за увеличаване на метаболизма. - FRUITCOZE - е направено от грозде, в сравнение със захар от фруктоза, което е 2 пъти по-сладко (не повече от 30 грама на ден). - XYLIT - се получава от царевични кочани (кочани). Той се абсорбира без участието на инсулин. С използването му храносмилането на храната се забавя, така че можете да намалите количеството храна. Препоръчваният обем е не повече от 30 грама на ден.

Коментари

Алексей 11/29/2016 Намерете в Интернет доказано народно индонезийско лекарство за захарен диабет - наркотикът "Diapil" и се лекувайте! Ирина 08/23/2016 Информация за диабетици от 2-ра група. Отделът по ендокринология на Първия Московски държавен медицински университет, кръстен на. IM Sechenov *, в момента пациентите се назначават в клинично проучване на ново таблетирано хипогликемично лекарство. Лекарството се приема поотделно и в комбинация с метформин. Можете да участвате в изследването, ако: 1. Вие сте навършили 18 години; 2. Наскоро сте диагностицирани с диабет тип 2; 3. Вие не сте приели никакви лекарства за лечение на вашето заболяване; 4. Нямате изключително тежки усложнения при захарен диабет или други изключително тежки съпътстващи заболявания. Ако желаете да научите повече за проучването, изпратете писмо до обекта "Интересувам се" на [email protected] и ние ще се свържем с Вас! * същата програма включваше 25 изследователски центрове от различни региони на Русия Андрей 03/29/2016 Имам не само че тип 2 диабет е толкова повече и повече паунда 80 прочетете статията и не знам как да мога да слушам толкова много диети в Интернет Аз съм вече в пълна объркване Дарина 03/24/2016 Имам достатъчно от това, диабет и излишни килограми 20! Моят лекар, много силно ми съветва да отслабна. Аз ще взема даденото меню за ден като пример, аз не знам колко дълго ще издържи ... Ще се опитам, поне ще отслабна, и тогава ще видим. Алла 03/24/2016 Благодарим ви за примерното меню за деня. Не знаех как да го направя. Опитваше се просто да намали обичайната доза. За овесена каша и млечни продукти, аз съм положителен, така че няма да има специални проблеми. Е, сега в продажба, има много продукти за диабетици. Сладко, аз също наистина обичам)))
Share:
Comments