Белковая диета

Ако следвате форумите на темите за диетата, тогава повечето от тях са доста популярни и често се обсъждат протеиновата диета. След серия от плодови диети ние решихме да се върнем към по-сериозни диети. Това е популярна протеинова диета.

Белковая диета

съдържание

  • Използване на протеинова диета
  • Характеристики и диета на протеиновата диета

Използване на протеинова диета

Белковая диета при отёчности

Някои видове храни, като плодове, зеленчуци и минерални соли, когато се консумират в големи количества, задържат водата в тялото и причиняват оток. Също така, подуване може да се прояви при момичета и жени: в предменструален период от 4-5 дни, по време на пубертета, в началото на сексуалната активност и с различни хормонални нарушения. Особено ясно е, че задържането на вода в тези периоди се проявява в мастните жени.

Обикновено това състояние се характеризира с: подуване, летаргия, подуване на лицето сутрин и подуване на пръстите и пръстите на краката. Теглото започва да се увеличава и въпреки че след известно време тя се връща към първото, все още съществува опасност от набиране на постоянно наднормено тегло. Често се установява, че повечето диети са абсолютно безпомощни в борбата срещу отока, но, както показва практиката, протеиновата диета е много лесна за справяне с този телесен проблем. Действието му започва буквално от първите часове и в рамките на няколко дни излишната вода напусне тъканите и се получава обезводняване на организма, в резултат на което момичетата се чувстват по-добре, има усещане за лекота и вътрешен комфорт.

Протеинови продукти

Протеиновото хранене е полезно за организма

Друг полезен ефект при използване на протеин е повишаването на устойчивостта на тялото. През Средновековието лекарите предписвали диета от храни с високо съдържание на протеини. В наше време протеинова диета се препоръчва от лекарите да ускорят регенерацията на рани, с анемия и да повишат цялостната резистентност на тялото.

Запазване на мускулната маса по време на тренировка

Протеинът е основният компонент, от който се състоят кожата и мускулите, поради което при избора на диета с отсъствието си в диетата, вместо на мазнини, човек губи мускулна тъкан. В резултат на това мускулите губят еластичността, кожата остарява, космите се разпадат и крехкостта на костите се развива. Всички тези проблеми не са ужасни с протеинова диета, тъй като тялото в излишък получава строителен материал от аминокиселини за неговите клетки и тъкани. Спортистите го използват, за да ускорят възстановяването на тялото след тренировка и да подобрят цялостния си тон. Така че, ако искате да отслабнете с протеинова диета, не можете да се притеснявате за разбивката, когато загубата на излишни килограми, а напротив, е имало прилив на сила, подобряване на здравето и жизнеността, в продължение на 2-3 дни диета.

Поддържане на тялото при отслабване

Ако мислите как да отслабнете, трябва да имате предвид последиците и нежеланите реакции на различните диети. Загубата на излишни килограми не трябва да води до увиснала кожа, развалена коса и проблеми с вътрешните органи. Ето защо протеиновата диета помага за отслабване и в същото време поддържа тялото в тон, когато губи допълнителни килограми.

Характеристики и диета на протеиновата диета

Основната протеинова диета е частична храна, която на нашия сайт е посветена на отделна статия. Накратко, ще ви кажем, че яденето на протеинова диета трябва да се извършва 6 пъти на ден, всяко хранене трябва да се основава на протеин. Частите трябва да са малки, което е важно. Такава диета ви позволява да премахнете чувството за глад, което е много необходимо при използване на всяка диета.

Продължителността на протеиновата диета трябва да бъде 14 дни, т.е. 2 седмици. Що се отнася до резултатите от загубата на тегло, тогава с тази диета може да загубите около 4-8 кг.

Протеинова храна

Меню на протеиновата диета

Продукти, които се препоръчват за протеинова диета:

  • Ниско съдържание на мазнини: пилешко месо, телешко месо, както и риба и морски дарове;
  • Сирене с ниско съдържание на мазнини;
  • Вино сирене;
  • Бели яйца;
  • Млечни продукти (с ниско съдържание на мазнини или с ниско съдържание на мазнини);
  • Протеинови коктейли.

Пийте с протеинова диета

Сега няколко думи за използването на течност. По време на храненето се препоръчва да се пие най-малко 1,5 литра вода, но повече от 2 години. Най-добре е да се яде обикновена почиствана трапезна вода, минералната вода е по-малко за предпочитане. Също така можете да пиете инфузии на билки, светли чай и кафе (понякога и без захар). Що се отнася до соковете, се разрешава да се пие сок от домати и ябълки. Както беше казано по-горе, млечните и протеиновите нискокалорични коктейли са отлична възможност за тази диета.

Share:
Comments