5 най-ефективни продукти за почистване на тялото

Американски учени са публикували списък на продуктите, които могат да бъдат използвани за почистване на тялото от вредни храни и остатъци от шлака. Авторът на изследването, д-р Едуард Груп съветва да ги използва за детоксикация на тялото. Както обяснява ученият, нашето тяло е един вид филтър, който обработва всеки ден храна, променяйки го в калории. Шлаките постепенно се натрупват и запушват нашия "филтър", което води до смущения в работата на жизнените системи и заболявания на тялото. Но не се страхувайте, не е толкова страшно, колкото изглежда. За щастие има продукти "почистващи препарати", които внимателно и ефикасно извършват "общо почистване" на вашето тяло.

1. Чесън

Безусловен "цар" от зеленчуци. Чесън носи този почетен дял доста заслужено. Той стимулира производството на основните компоненти, отговорни за процеса на детоксикация - сяра и селен. В чесъна можете да намерите 39 противогъбични, антипаразитни и антибактериални елементи, които могат не само да ни отърват от токсините, но и да отстранят всички последствия от употребата им.

2. Цитрусови плодове

Вземете правилото за пиене всяка сутрин чаша пресен сок от портокал и тялото със сигурност ще ви бъде благодарна. Лекарите официално признават витамин С, който е много в цитрусовите плодове, приоритетен витамин за детоксикация. За да го получи е по-добре от природни продукти, вместо от таблетки.

3. Зелените

Спанакът, копърът и магданозът съдържат хлорофил, който блокира разпространението на вредни бактерии. Ето защо зелените са отличен инструмент за почистване на храносмилателната система.

4. Зеленчуци

Ако вашата диета съдържа достатъчно броколи, аспержи, артишок, цвекло, моркови и зеле (бяло, Брюксел), стомашно-чревния тракт ще се справи перфектно с работата си и редовно ще ви спасява от шлаката.

5. Водорасли

Съдържа доста редки елементи - хлорела и спирулина. В обичайните продукти те не могат да бъдат намерени. Лекарите са установили, че морската кале заедно с други подводни треви е най-доброто средство за "чисти". Морските водорасли укрепват имунната система, оказват положително влияние върху благосъстоянието и имат втечняващ ефект.
Share:
Comments