Животински плавателни съдове за майка ви: безценен подарък!

Хубаво е да получавате подаръци, но също така е хубаво да ги давате.

Особено, ако правите ръчно изработени предмети за майка си.

Много от нас в детството нека корабите в локви или самолети в небето.

И малцина знаеха, че това е древното японско изкуство на оригами.

От прости листа от цветна хартия, работещи в техниката на модулен оригами, можете да направите изненадващо красиви топки от Кусудам.

С това ние се нуждаем от няколко листа цвят, за предпочитане двустранно, хартия, влак, обикновен молив, ножици и лепило.

Как да си направите ръчна кукудама топка за майка със собствените си ръце

Изчертаваме лист хартия в квадратчета с размери 7 х 7 см и го нарязваме. Размерът на квадратите може да бъде избран произволно, но имайте предвид, че колкото по-голям е празникът, толкова повече топката ще се появи и колкото по-трудно ще бъде да се постави в интериора. Един модул се нуждае от пет квадрата, т.е. общият брой на заготовките трябва да бъде разделен на пет.

Сгънете листа наполовина диагонално и огънете ъглите към центъра.

Ние ги отменяме. Изправете листовете хартия от двете страни и огънете ъглите. Не забравяйте внимателно да изгладите гънките.

След това затворете гънките. Сега леко смажете страничните части на детайла с лепило и лепило. Трябва да дойдем тук като такъв малък модул.

Залепваме заедно петте модула, които се получават, и изчакайте сушилният детайл да изсъхне.

С помощта на лепило свързваме модулите с цвете. Сърцето може да бъде украсено с топчета, кристали, хартиени ресни.

Правим топка, залепвайки необходимия брой цветни модули. За да улесните процеса, можете първоначално да завъртите модулите върху нишка. В тази топка са използвани 12 заготовки. Можете да използвате хартия от същия цвят или различна, както ви каже фантазията. В древна Япония момичетата правели топки от фина бяла хартия и ги използвали като сватбен букет. Много внушителен вид артикули, изработени от два тона хартия: средно, те имат същия цвят като листенца - от друга. За това, че топката може да бъде спряно, чрез залепване парчета прикрепят към центъра на лентата или дебел конец.

Други изделия от хартия за мама, направени от собствени ръце

Разбира се, в допълнение към топката Кусудам много други интересни занаяти могат да бъдат направени от цветна хартия. В това ще ни помогнат древното изкуство на кълнене или документиране. Този метод за създаване на пощенски картички или обемисти елементи от тънки хартиени ленти е известен от дълго време. В древни времена, монасите, направени от хартия със златна облицовка, правели светли отворени орнаменти с изненадваща красота. Трябва също така да купуваме специална хартия за потапяне в канцеларски магазин или креативен магазин. Също така се нуждаем от устройство за работа, което може да бъде закупено на едно и също място, но можете да използвате тънка игла или клечка за зъби. Нуждаем се също от лепило за хартия и цветен картон, които ще послужат като основа за бъдещата пощенска картичка.

Ние плътно вдигаме лента от хартия на устройството за потапяне. Поставяме върха и внимателно отстраняваме детайла.

От цветните ленти можете да правите бланки с различни размери и форми. Също така прекратяваме хартията, но не я залепвайте веднага, но я извадете и леко я разтваряйте. Сега залепваме върха на лентата и образуваме различни пръсти с пръсти: око, муцуна с уши, риба, лале.

Ако включите устройството за потапяне в различни посоки, ще получите напълно различен, но много интересен детайл с вълнообразен център или ръбове. От такива ленти можете да направите рамка за пощенска картичка или снимка, да направите поздравителен надпис.

Сега ще вземем картона, който ще служи като основа на занаята за майката със собствените си ръце. Това може да е пощенска картичка - поздравления на 8 март, рожден ден, ден на Свети Валентин, Нова година или просто красива картина.

Кръгли заготовки ще станат ядрото на цветята, заоблени - венчелистчета, дълги листа. Разлепете лепило задната страна на лентата и я натиснете здраво върху картона. Следващото - обръщането на венчелистчетата. Багажникът и листата са от зелени ленти. Поставяме нашия букет във ваза. Можете да покажете въображението си и да направите красива рамка или поздравително писмо от ивиците. Работата в техниката на забиване ви позволява да произвеждате не само плоски пощенски картички и картини, но и триизмерни обемни продукти: вази, бижута, коледни украси.

Друга интересна техника за работа с хартия, която произвежда оригинални ръчно изработени предмети за майката със собствените си ръце, се нарича с лицето надолу. Това също е древен и добре познат метод на изработка. Ще ни трябва многоцветна велпапева хартия, продавана в канцеларски магазини, картон за основа, молив, лепило и ножица. Занаятите, направени по тази техника, са леки и проветриви. Ако желаете, вместо гофрирана хартия можете да използвате гъсти многоцветни хартиени салфетки.

Начертаваме картона на предполагаемия чертеж: цветя, животни, коледно дърво, сърце, инициали. Нарежете хартията на квадратчета с размери 1 х 1 см. Плътно обвийте края на молива с лист, като се опитате да не го разкъсате. Смажете крайната част с лепило и я натиснете върху картонената основа.

Първо, трябва да лепете хартиените листове по периметъра по протегнатите линии.

След това запълнете пространството с листата на избрания цвят. Залепването на детайлите не трябва да е много стегнато, но не рядко, така че субстратът да не блести. Пощенска картичка или картина се превръща в ярки, весели и необичайни.

Share:
Comments