Вредни продукти, които са се оказали полезни

1. Пуканки. Основният му недостатък при промишленото производство е огромно количество захар. Този факт също направи пуканки забранени за здравословна диета. В действителност, това е доста полезно ястие, особено ако го купите в пакети за домашно готвене. Попкорнът е богат на фибри, понижава нивата на кръвната захар и противодейства на прекомерното тегло. Според Американската асоциация по здравеопазване, редовната употреба на въздушна царевица е с 28% по-малко чувствителна към заболявания на стомашно-чревния тракт. Освен това, пуканки също са богати на антиоксиданти и предпазват тялото от рак. 5 минути в микровълновата печка - и преди вас вкусно и най-важното, здравословно лечение.

pop1

2. Картофи. Коренът е изгорен с горещо желязо от менюто, което губи тегло поради високото количество нишесте. Смята се, че поради него можете бързо да отслабнете и в същото време да спечелите началния стадий на диабет. Последните изследвания обаче обърнаха всичко наопаки - се оказва, че картофеното нишесте се обработва бавно от организма. Поради това не се отлага под формата на мазнини, но постепенно се консумира за непосредствените нужди на нашето тяло. Кръвната захар се издига и пада бавно, което прави продължително усещане за ситост и по този начин ги предпазва от ненужни лека закуска. Калоричното съдържание на продукта е доста малко - 80 kcal на 100 грама.

3. Шоколад. Тя има много захар и мазнини, но последните - зеленчуци и следователно полезни за сърдечния мускул. Какаовото масло, което е основата на шоколада, има благотворен ефект върху тялото - теоброминът намалява нервната възбудимост, серотонинът и допаминът оказват влияние върху настроението и оказват положително влияние върху мозъчната активност. Някои лекари препоръчват шоколада като антидепресант, а експертите от университета в Копенхаген вярват - с негова помощ можете да отслабнете. Трябва да ядете парче преди хранене - и в крайна сметка ще консумирате по-малко количество калории. Основното нещо е да изберете горчив шоколад, с високо съдържание на какао: 65% и повече.

4. Кафе. Говорите за вредността на тази напитка никога няма да спрат. Те обаче се отнасят не до самия продукт, а до неговата прекомерна употреба. Ако пиете един ден не повече от четири чаши средно кафе, тогава вредата ще бъде избегната. В допълнение, кафето носи много ценни свойства: предпазва от атеросклероза, ви позволява да подобрявате паметта и дори ви позволява да отслабнете поради влиянието върху метаболизма. Що се отнася до калоричното съдържание на кафе, ситуацията е смесена. Минималното количество се съдържа в черно кафе без захар. Максимално - в лате, глицери или капучино (поради захар, мляко и сиропи), от 300 до 600 kcal.

Share:
Comments