Как да ударите температурата у дома: най-безопасният и

Много семейства, за съжаление, не могат да се похвалят, че децата им имат добро здраве.

Лошата екология, не естествената храна, наследствеността са фактори, които рано или късно започват да засягат здравето на нашите деца.

Всяка майка трябва буквално да се грижи за бебето си през периода на вирусни инфекции.

Температура на детето: възможни причини

Температурата в детето, преди всичко, показва, че тялото съдържа инфекции или микроорганизми, броят на които рязко надвишава нормата. След като инфекцията започне да се умножава, възниква възпалителен процес, по това време защитната реакция на тялото действа и имунитетът активно се бори с болестта. Повишаване на температурата в този момент, това е просто страничен ефект.

Най-честите причини за увеличаване на броя на децата са:

1. Инфекции с вирусно естество.

2. Инфекция с бактериална природа.

3. Зъбите на бебето се удрят и тялото реагира на това, като повишава температурата.

4. Имаше алергия към храна или нещо друго.

5. Настъпи прегряване.

6. Детето изпитва стрес за дълго време.

Сега е необходимо да разгледаме всяка от тези причини отделно, за да разберем как те са свързани с температурата на тялото.

вируси

Повишената температура в присъствието на вируси може да бъде придружена и от кашлица, хрема и слабост в цялото тяло. Всички тези симптоми, като правило, казват, че бебето има ARVI. Ако болестта има място и температурата остава нормална, това означава, че детето е отслабило имунитета и как не реагира на възпалителния процес.

Бактериальная инфекция

Когато бактериите влязат в контакт с органите, от които възниква болка, температурата винаги ще се увеличава. Такива бактерии включват стафилококи, Е. coli.

прегряване

Това може да бъде всичко. Например, в стаята, където детето е твърде задушно, майката постави бебето твърде топло и стаята вече е гореща. Доста често температурата се увеличава през лятото, когато трохата прекара твърде много време на слънце. Всъщност състоянието на такъв организъм като прегряване е опасно, тъй като може да възникне дехидратация на тялото.

стрес

Повечето от всички майки започват да изпитват, когато детето изведнъж има треска, но в този случай не се наблюдават признаци на заболяването. Работата е, че наскоро бебето страда от много стрес или страх.

Как да ударите температурата у дома: наркотици

В тези случаи, когато температурата на бебето е висока и трябва да бъде съборена възможно най-скоро, се използват антипиретични средства. Във всяка аптека има голям избор от лекарства, включително такива, предназначени специално за деца. Но на практика всички такива лекарства се различават един от друг само с етикети, а активните вещества в тях винаги са едни и същи. Преди да дадете лекарството си на дете, не забравяйте да се консултирате с педиатър. В инструкциите за наркотика трябва да прочетете колко и колко време, трябва да дадете лекарства. И така, най-ефективните средства, които най-добре се използват, за да се намали температурата на детето, са:

1. Парацетамол е най-сигурният инструмент на всички. В случай, че леко превишите дозата, нищо няма да се случи. Независимо от това, въпреки това се препоръчва да се приема само по предписания от лекуващия лекар. За да намалите температурата бързо, препоръчваме да давате сироп, ако състоянието на бебето не е критично и има време, по-добре е да поставите свещ. Парацетамолът има аналгетичен и антипиретичен ефект, но за съжаление няма противовъзпалителен ефект. Той е ефективен при вирусни инфекции. Ако един ден след приемането на лекарството няма подобрения, обадете се на линейка възможно най-скоро.

2. Ибупрофен, Нурофен, В допълнение към парацетамол, лекарствата имат всички ефекти, включително и противовъзпалителни. Намалете температурата, която ще бъдете способна както за вирусни, така и за бактериални инфекции.

3. Analgin, Този препарат има подчертан антипиретичен ефект. Ако дадете на детето всички лекарства, изброени по-горе, и те не помогнаха, тогава можете да опитате аналгин. В много страни това лекарство е забранено, тъй като разрушава някои видове левкоцити и може също така да намали нивото на хемоглобина, което ще окаже отрицателно въздействие върху организма. Ето защо този медикамент може да се използва само в най-крайните случаи.

Това не е целият списък с лекарства, които могат да се използват за намаляване на температурата при деца. Само лекарят може да предпише необходимото лекарство, след като е установил точна диагноза.

Как да ударите температурата у дома: народни средства

Ако изведнъж установи, че детето ви има висока температура, тогава, разбира се, трябва да се опитате да облекчите състоянието му. Но в никакъв случай не можеш да свалиш температурата с насилие. Ако маркерът на термометъра надвиши 38, то тялото на бебето не може да се справи самостоятелно с болестта. Това е в този случай и трябва да намалите температурата. Разбира се, можете да дадете лекарствата за бебета, но въпреки това леклите на хората се считат за безопасни. В допълнение, желаното лекарство може просто да не е у дома. Ето защо, въпросът как да премахнете температурата на детето у дома, можете да предложите много ефективни и безопасни фолклорни методи.

Ако детето има треска, преди всичко трябва да се съблече, оставяйте леки дрехи по тялото. Благодарение на това топлината може да излезе без затруднение. Температурата в стаята, където е вашето бебе, не трябва да бъде повече от 20 ° С. Ако имате малко дете, препоръчително е да премахнете пелената от него. Когато температурата се придружава от силен студ, никога не използвайте студени компреси и власинки. В този случай, трябва да приключиш с детето и да му дадеш чай. Не забравяйте да запомните, че когато треперенето е настъпило, температурата ще се повиши. Веднага щом почувствате, че бебето се потене, свалете дрехите му и ги облечете в суха.

Пийте повече

Всеки възрастен знае със сигурност, че висока температура може да доведе до голяма загуба на течност в организма. Ето защо детето трябва да бъде буквално обезглавено. Това ще позволи на токсините бързо да напуснат тялото. Опитайте се да дадете на детето си достатъчно вода, колкото е възможно по-често, и го нанесете върху гърдите си.

Децата в по-зрялата възраст могат да подготвят специална полезна напитка. Отвара от касис и вибринум, сок от червена боровинка е добра. Можете също така да дадете на дете напитка от сушени плодове. В крайна сметка, в такъв компот достатъчно количество калий, което ще подкрепи сърцето на бебето по време на заболяването.

За да се понижи температурата по-бързо, детето трябва да се потни правилно. Морс от боровинки е добър диафоретик. Сок от касис също помага да се намали температурата. Преди лягане е желателно да се придаде тинктура на основата на кураж.

Оцет срещу топлина

Не използвайте оцет в чиста форма. Преди да го използвате, разредете. За да направите това, трябва да вземете един литър леко топла вода и добавете една супена лъжица оцет. Приготвеното решение е подходящо за избърсване. Първо изтрийте гърдите и гърба на детето, а след това ръцете и краката. Уверете се, че няма нищо върху лигавиците. След като процедурата за избърсване е завършена, оставете го да лежи без дрехи или в плавочка, след няколко минути приключи.

Ако смятате, че детето има горещи ръце и крака, тогава не бива да се притеснявате. Много по-опасно е, когато станат студени. В този случай, вземете 1/4 хапчета не-шипи и дайте напитка на бебето.

Клизма

Най-ефективното фолк средство за борба с висока температура е клизма. По време на изключителна топлина, децата могат да наблюдават силна абсорбция на токсините от долната част на червата. За да предотвратите внезапно интоксикация, трябва да изпразните червата на бебето. И не обичайната клизма с вода не е необходимо, защото водата ще ускори процеса на абсорбиране на вредни токсини.

Най-добрите инструменти, които се препоръчват за употреба при клизми, са сода и сол. Вземете една чаша течност и добавете една супена лъжица от компонента (сол или сода). Не забравяйте да вземете предвид възрастта на детето. Ако бебето е по-голямо от една година, тогава можете да вземете 100 ml, ако е по-малко, след това максимум 30 ml.

Листа от зеле

Как да ударите температурата у дома, питат много майки. И малцина от тях знаят, че можете да използвате обикновени листа зеле. Скъсайте няколко листа и ги оставете за няколко секунди във вряща вода. След това вземете кухненски чук и леко ги удряйте, това се прави, за да излезе сокът. След това вземете листата и ги прикрепете към главата на бебето и към тялото. Но не забравяйте да изключите областта на сърцето.

Как да ударите температурата у дома: съвет от лекар

След като дадете на детето си антипиретик, трябва да проверите неговата ефективност след известно време. По принцип топлината трябва да падне след около двадесет до тридесет минути. Ако го е направила, не бива да се забравя. Веднъж на половин час, отново го измерете. Тъй като вероятността да се повиши отново е висока.

Ако всички предприети действия не дават резултат, винаги трябва да се обадите на линейка. В края на краищата, състояние, при което температурата на детето се покачва, не е болест, а просто симптом на заболяване. Тя трябва да бъде идентифицирана и колкото по-скоро това е направено, толкова по-добре. Докато проблемът бъде решен, температурата ще продължи да се покачва и да се смущава.

Share:
Comments