Вече има шоколадово хапче от инсулт! колко ефективни са те?

Американски учени са открили, че деликатес, обичан от милиони хора - шоколад - е ефективно средство за предотвратяване на опасни сърдечно-съдови заболявания. Това е страхотна новина, благодарение на изследователите за идеята за шоколадовите таблетки!

Невероятни свойства на шоколада

Учените не случайно смятат шоколада за невероятен и дори мистериозен деликатес. Факт е, че все още не е напълно разбрано как се отразява на хормоналния фон на човек. Но това е от полза - факт.

Не само истинският шоколад е най-силният антиоксидант, който разширява човешкия живот. Едно малко парче горчива плочка, изядено сутрин, ще даде сила, а кофеинът, който се съдържа в деликатеса, ще се развесели цял ден.

В допълнение, диетолозите вярват, че шоколадът е идеалният начин да се развесели. Той съдържа много триптофан. Това е аминокиселина, която причинява освобождаването на серотонин, хормон на радост и щастие. Но много шоколад е опасен, тъй като шоколадовата зависимост може да се формира и ще трябва да се лекува.

Шоколадовите таблетки ще поддържат сърцето

Находките на учените показват, че с помощта на шоколада, инфаркт и удари могат да бъдат предотвратени. Според статистиката тези милиони жители на Земята умират всяка година поради тези най-опасни болести. И смъртността от удари и инфаркти, според WHO, много пъти надвишава броя на смъртните случаи от СПИН или дори рак.

Учените с помощта на 18 хиляди армии доброволци разследват влиянието на горчивия шоколад върху човешкото тяло. Участниците през периода, определен от проучването, са изяли шоколад. След приключването на изследването се оказа, че повечето от субектите са нормализирали високо кръвно налягане, работата на сърдечния мускул също се е върнала в нормално състояние.

Оказва се, че мултивитамините и флавоноидите, които са богати на истински горчив шоколад, имат благоприятен ефект върху функционирането на сърдечния мускул и кръвоносните съдове. Ето защо благодарение на шоколадовите таблетки можете ефективно да предотвратите "сърдечни" заболявания.

Шоколадовите таблетки под контрол

Единственият нюанс е свързан с количеството шоколад, който трябва да се консумира за превантивни цели. Факт е, че ако ядете неконтролирана деликатес, тогава от лекарството ще се превърне в отрова. Превишаването на дозата шоколадови таблетки може да доведе до развитие на диабет. И това не е по-малко сериозен проблем, отколкото сърдечни заболявания.

Сега учените ще разработят специални шоколадови таблетки, които ще съдържат определено, точно дозирани количества шоколад и допълнителни хранителни вещества. Правилната концентрация ще осигури терапевтичен и превантивен ефект.

Ние напълно приветстваме началото на учените. Сладките шоколадови таблетки са точно това, което момичетата имат нужда. И сърцето е в ред и колко щастие!

Share:
Comments