Упражнения за гърба у дома: ние се отърваваме от болката,

През 21-и век болката в гърба се превръща в бич за нов век.

Появата на компютри, таблети буквално привързали човек към стол, и това е независимо от възрастта.

Засегнатият начин на живот засяга преди всичко състоянието на гръбначния стълб и цялостното благосъстояние и ако не започнете да вършите уроци у дома, в крайна сметка ще трябва да се лекувате в болнична обстановка.

Причини за болки в гърба

Прекарвайки по-голямата част от времето в седнало положение, ние дори не подозираме каква вреда е причинена на гръбначния стълб. Изглежда, че не са имали натъртвания, стресови ситуации, повдигане на тежести и постоянни болки в областта на долната част на гърба с всеки изминал ден.

Причините за появата на болка в гърба могат да бъдат няколко, защото когато седнете, всичко зависи от мускулното натоварване.

Дневното многочасово сядане води до мускулна надбягвания, защото в този случай задната част на мускулите поддържа цялата маса на тялото. Без да чакате първата поява на болка в гърба, трябва да намерите приемлив набор превантивни упражнения за гърба си у дома.

Когато има постоянна болка в гърба, трябва да видите лекар.

Остеохондрозата в осемнадесет, двадесетгодишните млади хора вече не изненадва лекарите, както и появата на херния междузвездни дискове.

При фиксиран начин на живот, мускулната и съединителната тъкани се израждат, гръбнакът се "разклаща", стискайки нервните корени, което води до образуването на кисти и хернии.

С течение на времето, недохранването и неуспешното упражняване водят до остеопороза, когато крехкостта на костите се увеличава. Има случаи, когато човек се вдигна рязко, се наведе или се вдигна и получи компресионна фрактура на прешлените, която незабавно реагира с остра болка.

Не се подлагайте на строга почивка на леглото. 15-20 минути от ежедневните упражнения за гърба у дома е гарантирано не само за укрепване на гърба мускулите и осигуряване на адекватно хранене на междузобедните дискове, но и за защита на гръбначния стълб от спондилолистис, в случай на които външният вид на гръбначния стълб прилича на стълба.

Изместените прешлени стискат нервните окончания на гръбначния мозък, което е причина за постоянна болка в болката.

По-ужасните последици от възпалението в гърба са рак и болестта на Бечетор, но се надяваме, че това нещастие ще ни премине.

Прости и забавни упражнения за обратно вкъщи

«Походка пантеры»

Седейки в един фотьойл, от време на време трябва да коленичите, на които да носите подложки за коляно, изработени от ръкави от вълнени сака или да ушиете стари шалове, и да започнете да ходите бавно на килима или предварително нанесено одеяло.

Коленичихме на дланта си, протегнахме ръцете си напред, протегнахме цялото си тяло зад тях, едновременно преместихме краката си от другата страна, спряхме за няколко секунди и повтаряхме всичко в огледален образ, бавно, грациозно, като пантера преди скок.

В същото време не забравяме да дишаме правилно, дишайки корема, дишайки, опитвайки се да освободим въздуха колкото е възможно повече, като вдигаме коремните мускули.

Това упражнение не само ще отпусне мускулите на гърба, но и ще укрепи мускулния скелет на цялото тяло, ще доведе до загуба на тегло, което също е важно за заседналия начин на живот.

Интересно е, че при извършването на "разходката на пантера" работата на бъбреците се възстановява и визията се подобрява, защото гръбнакът е отговорен за работата на всички органи.

Златният петел

Не всеки път, когато ситуацията ни позволява да коленичим, но можете да стоите близо до стената във всяка стая, разпределяйки за това само 10 - 15 минути на ден.

Всички мускули стигат до спокойно състояние, натоварването се осъществява само на ходилата, когато ние, затваряме очите си (задължително условие), се отпускаме с ръцете ни, огъваме краката в коляното и стоим в пощата на петелката, колкото умението позволява.

След това сменете крака си и няколко пъти.

Упражнение Златният петел не только избавит от остеохондроза, но придаст уверенности в себе, вернет эмоциональное равновесие.

"Пачове" за възрастни

Едно от основните упражнения за гърба у дома е разтягане на гръбнака, което ви позволява да се отървете от болката при различни заболявания. Основното е, че тези упражнения нямат противопоказания.

- Веднага след събуждането направете няколко упражнения за гръбначния стълб в леглото.

1. Ние легнахме на корема, облегна се на изправени ръце, се опитваме да огъваме гърба колкото е възможно 7-15 пъти.

2. Коленичим, съсредоточаваме се върху ръцете, огъваме гръб нагоре и надолу, имитираме стречингът на котката.

3. Обръщаме гърбовете си и изпълняваме обикновен "велосипед", докато прешлените просто почиват.

4. Огъваме краката в колената и правим половин стави, бавно, психически контролиращ всеки отделен гръбначен стълб. Достатъчно е да повдигнете бедрата 7-10 пъти, ако има болка, тогава броят на отклоненията може да бъде намален. В същото време, ние не щам на тялото или ръцете, тялото свободно се издига и пада, сякаш се люлее.

5. Оставете краката да се наведат на коленете, започнете да завъртате, накланяйте коленете, едновременно, от едната и от другата страна, правете всичко бавно, спирайте максимално наклона. Горната част на тялото остава неподвижна.

6. Сега, легнете на гърба си, вдигнете ръце над главата си и се протягайте, опитвайки се да се простирате от върховете на пръстите на краката си до дланите на ръцете си.

7. Ако възрастта и телесното тегло ви позволяват, тогава вземете коленете си и се опитайте да разтъркате на гърба си, като разтегнете всеки прешлен.

- Ако нямате възможност да купите борда на Емминов, тогава прикрепете обикновена напречна греда във всяко отваряне.

1. Дръж здраво на напречната греда, отпуснете цялото тяло, просто виси, докато всички мускули на тялото ще работят, разстоянието между гръбначните дискове ще се увеличи, затегнатите корени ще бъдат освободени, болките ще изчезнат.

2. Ако тежестта и възрастта ви позволяват, опитайте се да се изкачите най-малко 2 -3 пъти на ръцете си, редуващо се достигнете до напречната греда с брадичката и врата си. Да предположим, че не изкачвате 1 см, но мускулите все още ще се натоварват.

Променяйки разстоянието между ръцете, принуждаваме да работят различни мускули на багажника.

- Напълно комплексен на пръв поглед, комплексът може да се научи на всяка възраст, просто трябва да започнете.

1. Извършваме 10 пъти по-голяма част от половината от метода, описан по-горе.

2. Коленичим с акцент върху протегнатите ръце. Разтягаме дясната ръка и левия крак успоредно на пода, за няколко секунди го слагаме в изтеглено положение и, като се огъваме, докосваме лакътя на коляното с лакътя. Повторете 5 - 7 пъти за всяка страна. Променяме ръката и крака.

Това упражнение не само ще отпусне гръбначния стълб и ще подсили мускулите, но и ще повлияе на доверието на походката.

3. След като сте стигнали до определено ниво във физическото обучение, можете да вмъкнете в комплекса упражнения и страничния бар, затова лежим на наша страна, краката ни се подреждат едно върху друго. Поставяме ръка на повърхността на пода върху лакътя и повдигаме цялото тяло под ъгъл, като го държим в това положение за няколко секунди, като постепенно увеличаваме времето. Основното е, че по време на изпълнението на страничната лента главата, шията, гръбнака и краката са на една и съща линия.

Страничната летва е идеално упражнение за укрепване на долните прешлени.

С течение на времето, можете да фокусирате не върху лакътя, а върху изправената ръка.

Упражнението се извършва и от двете страни.

4. Стабилизиране на походката, укрепване на мускулите на целия гръб и хълбоците ще помогне за удари.

Ние стоим точно, стомаха се изтегля, правим голяма крачка напред, бавно огъваме коляното под прав ъгъл, поддържаме гърба право, фиксирайте положението за 2-3 секунди. Изправете и прикрепете другия крак.

Сега изхвърлянето и огъването се извършват от другия крак.

Укрепваме мускулите на гърба с едно упражнение

- Най-простото упражнение за гръб у дома е "бар", който е трудно да се изпълни само в началото, така че можете да започнете от 10-15 секунди, като направите няколко подхода през целия ден.

Поставяме се на стомаха, а след това се съсредоточаваме върху ръцете, които се навеждат под прав ъгъл, сега стоим на пода с пръстите на маратонките, повдигаме багажника успоредно на пода и го държим.

Не се притеснявайте, когато ръцете ви започват да се разклащат, това означава едно нещо, мускулите започнаха да работят.

Не се обезкуражавайте, ако останете в равновесие само за 5 секунди, следващия път ще бъде 7.10, 20, 30, основното е да започнете, стъпка над страха.

Внимание! Когато правите това упражнение, трябва:

• поддържайте краката заедно;

• не огъвайте краката си;

• Не огъвайте гърба си;

• Нанесете цялото напрежение на бедрата и корема.

Опитвайки се да преминете към най-високото ниво, можете да направите бар на протегнати ръце.

За да облекчите стреса по време на това упражнение, можете да използвате футбол, голяма надуваема топка, докато акцентът може да бъде направен с ръце или крака.

Когато се изпълнява "бара", мускулите не само на гърба, но и цервикалната, лумбалната част на гръбнака се укрепват.

Успоредно с това придобиваме:

• красиви крака;

• Затегнати ръце;

• плосък стомах.

- Петминутна тренировка с кърпа спечелила желанието да отслабнете и да стабилизира прешлените няколко дни след появата си в Интернет.

За да извършите това упражнение, трябва да направите валяк с голяма хавлиена кърпа, да я завъртите и да я прикрепите с обикновено въже.

Поставете се на пода, под гърба през багажника, сложите кърпа на нивото на пъпа. Протягаме ръцете и краката си и свързваме малките пръсти на дланите и големите пръсти на краката. Всички, сега просто лежи за 5 минути.

Може би, можете да издържите само 1 минута в началото, не се отчайвайте, в крайна сметка ще достигнете 5 минути.

Моля, обърнете внимание! Болката в гърба няма да изчезне никъде, но ще се увеличи само ако не започнете профилактика или лечение навреме, което в началото изисква само 20-30 минути.

Обичайте себе си и давайте на тялото си свобода на движение!

Share:
Comments