Учените: накрая ще намерят начин да унищожат раковите клетки

Днес най-ефективните методи за лечение на рак в ранен стадий са хирургията и по-нататъшното облъчване. Все пак, намирането на развитието на болестта в следващите етапи е изключително трудно. Много често се откриват ракови тумори, когато ефективното лечение е малко вероятно. Предложеният метод на американските учени ви позволява да унищожите раковите клетки по време на движението им през тялото заедно с кръвта.

Авторът на изследването, проф. Майкъл Кинг, твърди, че 90% от смъртните случаи от рак се появяват, когато се появят метастази в тялото. Сега обаче е намерен начин да се привлекат "убийци" на белите кръвни клетки, които причиняват смъртта на раковите клетки директно в кръвообращението. Когато раковите клетки са заобиколени от такива "убийци", те нямат "надежда" за оцеляване.

Първите лабораторни изследвания на тази техника се извършват при мишки. Опитът от успешното унищожаване на датите на туморни клетки е 100% резултат, но са необходими допълнителни изследвания за използване на тази техника при хора.

Share:
Comments