Как да направите рамка за снимки със собствените си ръце:

Много моменти от живота му се стремят да уловят човек на филм: ярки фестивали и само щастливи моменти. Въпреки факта, че все по-малко съвременни хора дават снимки за печат, предпочитайки да ги съхраняват в паметта на компютъра или да показват снимки на приятели в социалните мрежи, рамката със семейни снимки, прикрепени към стената, не излиза от обръщение. Честите лица трябва да съответстват на красива рамка. Можете, разбира се, да купите готови фото рамки, но това е много по-интересно и колкото по-ценно ще бъде, ако направите рамка за снимки със собствените си ръце. Освен това, този процес не изисква специални умения или способности.

Метод номер 1

Най-лесният начин да направите рамка за снимките ще отнеме около десет минути.

Нуждаем се от:

  • Цветен картон

  • Ножици, лепило

  • Влак, моливи, цветни стикери

Стъпка 1.

Изрязваме бъдещата рамка от цветен картон. Размерът е избран въз основа на вашите предпочитания.

Стъпка 2.

Вътре в рамката изрежете правоъгълник - дупка за снимката, тя трябва да е малко по-малка от самата снимка. Оставете поне един сантиметър от всяка страна.

Стъпка 3.

След това трябва да украсите рамката, да я рамкирате със стикери, да нарисувате рисунка с молив или знак, който да се показва и къде е направена снимката. Можете да ръчноте с лепило и мъртво дърво - ще получите есенен ансамбъл.

Стъпка 4.

На последния етап трябва да лепите задната част към рамката. За да направите това, ще ви е необходим солиден лист хартия. Залепваме го върху рамката на три места, така че чрез не-залепена страна е възможно да се направи снимка. Рамката е готова!

Метод номер 2

Този метод също не се различава труден, може да се нарече екологичен.

Ще се изисква:

• Дървени пръчки или дебели клони

• Термоклеевой пистолет

• Лист тежка хартия или картон

Стъпка 1.

Клонове или клонове могат да бъдат изсечени в най-близкия парк, но е по-добре да изберете изсушени екземпляри. Нарежете 8 броя приблизително една дължина. Клоните трябва да бъдат повече или по-малко равномерни, малки изпъкнали възли и леко сгъстяване / извивки ще добавят към работата на автентичността.

Стъпка 2.

Ние започваме да правим самата рамка. За да направите това, слепете заедно клоните с горещо стопено пистолет, събирайте основата за рамката. По-добре е да се съберат страничните части на рамката наведнъж, а не на свой ред, да се завъртат клоните между долната страна, страничните части и горната част.

Стъпка 3.

В заключение, рамката може да бъде украсена със сухи цветя - те могат да бъдат закупени или грабнати в същия парк и изсушени. Самата рамка може да бъде боядисана с боя от кутията, ако има желание.

Метод номер 3.

За да се създаде такава рамка, ще бъде необходима рамка. Тя може да бъде закупена в художествен магазин, можете да вземете най-прости.

Нужно:

• Фото рамка

• Плат, плетена

• Лепило, ножици

Производството е просто - ние обвиваме рамката с кърпа, отрязваме излишъка, внимателно фиксираме лепилото, украсяваме със сатенена лента, обвързваме лък. Voila!

По принцип готовата основа е огромно поле за творчество. Рамката може да бъде направена в техниката на декупаж или въоръжена с ненужни бутони и лепило, за да украси повърхността. Малко въображение - обичайната и скучна рамка ще украси къщата и ще добави още уют към нея.

Как да направите рамка за картина със собствените си ръце

Изработването на рамка за картина като цяло не се различава от производството на фото рамката. Разликата е, че картината диктува какво трябва да бъде рамката. Снимката в това отношение е по-лесна за рамката.

Първо трябва да решите - ще използваме готовата рамка и ще я украсим или ще направим сами рамката от нулата.

Метод номер 1

За да направите такава рамка, ще ви е необходимо:

• рейки,

• ъгъл,

• Изграждане на стаплер или малки карамфили

• ножовка.

Излагаме пробойникът на релсата на 45 градуса, отстраняваме ненужния материал. Ако се образуват джаги, обработваме ги с голямо зърно от шкурка. Рейки са закрепени със закопчалка или малки болтове, на обратната страна. Рамката е готова.

Понякога картината налага строги правила - в такива случаи рамката трябва да е богата или претенциозна. За да направите такава рамка, можете да използвате корнизи. Те са закупени в строителен магазин, в отдел "Всичко за довършителни тавани".

Рамката за картината е направена по гореописания метод, вместо резачката може да се използва само много остър нож за писане. По-горе рамката може да бъде боядисана с акрилна боя.

Още две възможности за опазване на околната среда

Веригите могат да се монтират директно върху снимката - тази рамка няма да носи функционален товар - запазвайте снимката. Но това ще отбележи границите, между другото, рамката може да бъде покрита с лъскав лак - клонките ще блестят. Ъгловете се свързват чрез въжета

Друг вариант, който може да бъде построен върху завършена повърхност - с помощта на горещо стопено оръжие да постави ръкавите. Сондажът на тези сантиметри е 10 минути, затова трябва да изберете сух брезов блок.

Преди да залепите триона към рамката, трябва да се обработва с лак - така че детайлите ще се поддържат по-добре.

Share:
Comments