Бременност: какви трудности ни очакват и как да се справим с

Бременността е много радостно събитие, всяка жена очаква раждането на бебето. Но по време на бременността жената чака също така някои не винаги приятни усещания, за които е необходимо да се знае, а не да се паникьосват, когато се появят.

И така, какво можем да очакваме?

Токсикоза.

Това са неприятни чувства, свързани с промяната на хормоналния фон - гадене или повръщане на сутринта, повишено слюноотделяне, болест на движението при транспортиране, липса на апетит. Те могат до известна степен да присъстват при почти всяка жена до около 12-14 седмици от бременността. Всички симптоми не трябва да дават бременни силни проблеми, не трябва да водят до дехидратация и остра загуба на тегло. Във всеки случай, когато възникне токсикоза, си струва да се консултирате с лекар. Как да се облекчиш? Има няколко прости съвета.

1. Следете внимателно състоянието си, токсикозата не трябва да ви пречи да работите или да водите обикновен живот. При влошаване незабавно се обадете на лекар.

2. Храната трябва да се приема на малки порции, но интервалите между храненията трябва да бъдат намалени.

3. Всички храни трябва да са в топла форма - прекалено горещо или студено предизвиква атаки от гадене или повръщане.

4. Ако причинявате гадене на определени видове храни - просто ги отстранявайте временно от диетата, заменете ги с еквивалентни съставки.

5. Не използвайте парфюми и дезодоранти, избягвайте дразнещи миризми, предизвикват гадене. Избягвайте запълнени с дим помещения.

6. Помага да се бори с гадене закуска в леглото, сложи сладки сладкиши или бисквити, кисело мляко и яде сутрин. Няколко семена от тиква помагат много с гадене.

7. Гледайте теглото, пълнотата увеличава проявите на токсикоза.

8. Пийте достатъчно течности, с дехидратация, токсикозата се увеличава.

Феноменът на токсикозата е типичен за първата бременност и втората бременност. Повече подробности за токсикозата по време на бременност можете да прочетете тук.

Гестоза.

Тази така наречена късна токсикоза на бременността е усложнение и е много опасно. Тя се основава на нарушение на кръвообращението, което води до повишаване на кръвното налягане, влошаване на доставките на мозъка и матката с фетуса. Необходимо е да наблюдавате внимателно състоянието си, контролирайки кръвното налягане, телесното тегло и урината. Ако се появи подуване, протеин се появява в урината. Увеличава натиска, спешно трябва да се види лекар. Това е опасно за вас и детето. Но какво може да се направи, за да се предотврати гестазата?

1. Посетете редовно Вашия лекар и вземайте урина.

2. Регулирайте вашата диета, намалете приема на сол, храни с високо съдържание на калории, премахнете консерванти и багрила от храната.

3. Контролирайте вашето тегло и кръвно налягане, ходете много и се движете по въздуха.

Запек, хемороиди.

Тези чувствителни въпроси обикновено се voznikayutv късна дата beremennostis увеличаване на компресия на стомаха и червата и вените от матката на бременната. В допълнение, хормонални бременни води до понижаване на тонуса на вените и на стените на червата, което допълнително допринася за слабата им работа. Освен това, ако преди бременността хранителния статус на жените не е съвършен, и имаше проблеми с храносмилането, те повече obostratsya.Gemorroy е резултат от запек, промени в теглото, разширени вени на краката. Това причинява дискомфорт, нарушава апетита и общото състояние на жената. Хемороиди може да произвежда болка, кървене и загуба на възли. Какво трябва да направя?

1. Заедно с Вашия лекар преразглеждайте диетата си, обогатявайте я с фибри и течности, ядете кисело мляко, трябва да има достатъчно протеини в храната - риба и месо. но въглехидратите (хляб, сладкиши, сладкиши и картофи) трябва да бъдат намалени.

2. Разходка много и ходене, заседнал начин на живот насърчава запек.

3. Опитайте се да не използвате продукти, произвеждащи газ - банани, грозде, зеле.

4. Укрепване на тазовите мускули, това е обичайната гимнастика за бременни жени и физическа терапия.

5. Носете специална превръзка за бременни жени с началото на растежа на корема - това ще помогне на по-малко натиск върху червата.

6. При лечението на хемороиди използвайте мазила и свещи, които съответстват на лекаря.

Киселини в стомаха. Оригване.

Тези неприятни симптоми се случват с увеличаване на матката и с промяна в положението на стомаха, което става по-малко обемно и хоризонтално. Поради това, част от храната със стомашен сок се връща обратно в хранопровода и го дразни. Понякога това се случва в началото. като сателит на токсикозата. Борбата с киселини не е много трудно.

1. Яжте храната на малки порции, но често.

2. Избягвайте стомашните дразнещи храни - кафе, мазни, кисела или пържена.

3. Не се промъквайте преди лягане.

4. Сън с леко повдигната възглавница, не легнете веднага след хранене, не се огъвайте ниско.

5. Говорете с Вашия лекар за най-безопасните продукти за киселини, които можете да използвате.

6. Половин чаша мляко или нискомаслено кисело мляко помага много.

Намален хемоглобин.

Често при жените по време на бременност се понижава хемоглобинът под 110 г / л, което води до влошаване на кръвоснабдяването на плацентата и плода, страданието на тялото на майката. Причините могат да бъдат силна консумация на желязо за нуждите на отглеждане на трохи, ако приемането му е недостатъчно с храната. Анемията е опасна поради забавено раждане на плода, развитие на гестоза, преждевременно раждане и други усложнения. Ето защо е необходимо активно да се справим с превенцията му.

1. Ако хемоглобинът е малко по-нисък от нормалното, обогатете диетата си с храни, богати на витамини и желязо. Дневните в диетата трябва да са месо или риба, черен дроб и други карантия, те са полезни комбинации с елда.

2. Яжте достатъчно зеленчуци и плодове, пийте сокове - желязото се абсорбира по-добре в присъствието на витамин С.

3. При намаляване на хемоглобина под 105 g / l, лекарят ще предпише курс с антианемични лекарства - витамини и желязо, които трябва да се пият поне 2-3 месеца.

Разбира се, всяка бременна жена е уникална и уникална. И може би всички проблеми ще ви заобиколят. Въпреки това, добре е да знаете предварително и да сте напълно въоръжени, а в случай на появяване на неприятни усещания или съмнения - отново да се обърнете към лекар. Това ще ви позволи да издържите и да раждате здраво бебе!

Share:
Comments