Rosyanka - лекарствени свойства и приложение в медицината

Rosyanka е общо описание

росянка - малка тревиста насекомоядна многогодишна от семейството на растения от тиня. Растението има съкратен ствол с розетка от листа, притиснати към почвата и няколко флорални стрели. В горната част на листата има червеникави жлези с капчици вискозна слуз.

Когато седят на малки насекоми, веднага се придържат. Слухът обгръща жертвата, листата се огъват, а слънцето се превръща в плячка. Растението има бели, малки цветя, събрани в едностранни четки. Плодът е удължен и гладък трикратно оформен кутия. Цъфтежът на слънцето обикновено пада през юни - август.

росянка - виды и места произрастания

Обща инсталация за много райони на северното полукълбо. Намира се на торфени блата и блатни блата, понякога на мокри пясъци в умерените климатични райони на Северна Америка и Африка. Това е обичайно за района на Чернозем без Русия, Далечния Изток, Сибир и Украйна (с изключение на южните райони).

Има 150 вида слънчоглед, сред които в европейската част на Русия са разпределени три сорта: кръгли листа, английски (с дълги листа) и междинни.

росянка - лечебные свойства

Традиционната медицина използва тинктура на базата на билки и нейния екстракт, който е включен в много лекарства, предназначени за лечение на периферна коклюш, кашлица и облекчаване на астматични пристъпи. Също така, тези лекарства са ефективни за стомашно-чревни нарушения и за отстраняване на спазми. В хомеопатията подготовката на Drosera се приготвя от слънце, което помага при магарешка кашлица и задушаваща кашлица, придружена от болка в гръдния кош. Преди да използвате "Drosera", винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар.

В народната медицина се появяват много векове, използвани за кашлица. Благодарение на spazmoliticheskomu действие, той е широко използван при бронхиална астма, магарешка кашлица, ларингит, хроничен бронхит и конвулсивна кашлица, възникнала върху нервите. Също така е оправдано за употреба при хемоптиза, белодробни заболявания, треска, хроничен дрезгав, атеросклероза и интермитентна клаудикация (заличаващ се ентерит). За лечение на брадавици, sundew се използва външно.

росянка - лекарственные формы

Въздушната част на растението се събира по време на цъфтежа. Росианка се почиства от мъх, корени и се изсушава в таванско помещение с железен покрив или в друга стая с добра циркулация на въздуха.

За медицински цели се използват чай, инфузия, тинктура от слънчоглед и сок от прясно растение.

росянка — рецепты

Вливане на слънце: 1 чаена лъжичка. хижи. сухото вещество изсипва стак. вода (100 ° С), оставя се да се влива в продължение на половин час и се източва. Рецепция: след хранене 1 маса. хижи. 4 рубли на ден.

Тинктура от слънце: сухата трева се излива с алкохол (40%) или водка от изчислението 1:10, се влива в продължение на десетилетие на затъмнено място и се филтрира. Приемане: 15 капачки. в 1/3 от стека. вода 3 r / ден.

Инфузия на слънцето в бронхиална астма: chayn. хижи. суха трева, изсипете чаша вода (100 ° C), вливайте за един час и изцедете добре. Рецепция: преди хранене, на масата. хижи. 4 рубли на ден.

Тинктура на слънцето в случай на кандидоза: маса. хижи. без хълм суха трева се налее 100 мл. алкохол (40%) и настояват за едно десетилетие. Рецепция: след хранене, 10 тапа. в чаша вода 5 часа / ден.

При силна кашлица, чаят се използва на базата на слънце. Една порция се нуждае от хляб. хижи. сухата трева се изсипва с вряща вода и се оставя встрани за инфузия в продължение на 15 минути. След това чаят се филтрира и подслажда с мед на вкус. Рецепция: не повече от 2 чаши на ден.

росянка — противопоказания

В случай на предозиране на лекарствата, може да се появи гадене и повръщане. С повишено внимание трябва да се използват от пациенти с епилепсия и туберкулоза.

Коментари

Оксана 05.05.2016 Чудя се колко малки са насекомите, които се поглъщат от тази трева? Така че би било възможно да се организира в градината около периметъра, че всички бъгове, или по-добре - комарите унищожени))) Е, сериозно, ако sundew признати медицина, това означава, че неговите свойства са ценни и силни. Полина 05.05.2016 Не, добре, сериозно, дори със силна кашлица, аз лично е малко вероятно да пия чай от това растение! Аз не оспорвам неговите лечебни свойства. Може би, ако не знаете как изглежда слънцето, можете да го излекувате. Но ако знаете ... Нищо няма да ме накара да пия чай от мъртви насекоми!)) Алена 05.05.2016 Учудвам се, сестра ми има ларингит и тя също е лекувана с тази билка. Но не мислех, че е така! Би било интересно да погледнем това растение в природата, а не във фотографията. Изглежда, разбира се, страшно. Сякаш кръвта се напои. Кира 06.05.2016 И не можех да си представя, че на територията на нашата страна такива растения растат! Страшен бизнес! Разбира се, вие сами няма да отидете да съберете тази трева сами. Но ако се използва в традиционната медицина, тогава има ефект. Нина 05/06/2016 Боже мой! Това растение изглежда ужасно! И когато прочетох, че се хранят с насекоми, напълно се изключва, че трябва да се лекуват) Растението е хищник! Не е чудно, че сокът на тази sundew, можете лесно да се отървете от брадавици!
Share:
Comments