Различни причини за подуване на бузите. какво да направите,

Отокът на бузите често е свързан с заболявания на устата и в повечето случаи е такъв. Но има редица основни причини, които предизвикват подуване и треска. Такива заболявания могат да причинят усложнения и да бъдат опасни за здравето. На първо място, важно е да се определи основната причина за заболяването, след което да се започне компетентно лечение.

Бузата се надигна и температурата се повиши: истинските причини

Подуването на бузите най-често показва наличието на възпалителен процес в тялото. ако температурата се е повишила и бузата е подута, причините могат да бъдат разделени на:

• резултат след стоматологично лечение;

• усложнения, свързани с заболявания на устната кухина;

• Усложнения при други заболявания.

Неграмотното и непълното зъболечение винаги провокира тази патология. По този начин човекът не изпитва зъбобол. Причините за този симптом са:

1 Алергична реакция. Такава реакция възниква, когато пълнежът е нетолерантен. В този случай, ще трябва да посетите отново зъболекаря и да замените печат.

2 Отстраняване на нервите, Отокът на бузите и липсата на синдром на болка може да показват, че нервът не е напълно отстранен. Нуждаете се от спешна помощ от зъболекар, в противен случай може да загубите зъб.

3 Извличане на зъбите, Подуването показва усложнение след отстраняването. Възможно е пациентът след операцията да използва топли напитки.

4 Гръден разрез. Ако зъболекарят е срязал венците при лечение на зъбите или да премахне гной, тогава на първо бузата ще бъде подута.

Други причини бузата да се раздуе и температурата да се повиши:

1•Пародонтална болест Подуването на бузите се случва на фона на загубата на зъби, засегнати от пародонтит. Туморът се лекува само чрез операция. Засегнатите зъби се отстраняват и се поставят протези.

2 Възпалителен инфилтрат. Това заболяване е много опасно за здравето, тъй като неграмотното или ненавременното лечение води до възпаление на мозъка. Няколко дни преди подуването има болка и треска.

3 Гингивит. Това е възпаление на венците, което е придружено от неприятна миризма от устата, кървене от венците и повишаване на температурата.

4 Зъб на мъдростта. Бузата може да се подуе поради неправилното израстване на зъба на мъдростта. Това е особено трудно за хората, които са на възраст. Има не само подпухналост, но и общо неразположение, силно повишаване на температурата.

5Неврологични заболявания. Ако зъбите са били лекувани дълго време и няма заболявания на устната кухина, тогава причината за това, след това подуване на бузите и повишената температура, стават неврологични заболявания. В този случай има запушен ушите и болката в гърлото.

6 Болести на вътрешните органи, Подуването на бузите може да предизвика заболявания на вътрешните органи. Поради неправилното функциониране на орган, излишната течност се натрупва в меките тъкани. В този случай, подпухването е опасност за здравето.

7 Инфекция. Често бузата набъбва и се издига поради вирус или бактериална инфекция. Температурата продължава постоянно и не пада. В този случай са показани антибиотици и противовъзпалителни лекарства.

8 Киста. Отокът на бузите и треската може да се задейства от киста, образувана върху мастната жлеза. Туморът много бързо става по-голям. Възможно е да се отървем само с оперативна мярка.

9•Травма. Подобно подуване на бузите често не е придружено от висока температура и обикновено преминава самостоятелно след няколко дни.

10Ухапвания от насекоми, Не само подуване, но и зачервяване.

Независимо от причината за патологичния процес е необходимо незабавно лечение.

Какво да направите, ако бузата се подуе и температурата се повиши: първа помощ у дома

Подутата буза носи един постоянен дискомфорт. Пациентът може да опита в къщи да се справи с подуване. Самолечението често е много ефективно. Специалистите препоръчват да се прибегне до такива методи:

1•Полоскание содой и солью. Получаемый раствор характеризуется антисептическим действием. После полоскания уничтожаются бактерии. Этот способ помогает не всегда, но вреда здоровью от него не будет. Для получения большего эффекта на стакан раствора можно добавить пару капель йода.

2•Полоскание при помощи отвара лекарственных трав. Особенно эффективны ромашка и шалфей. На литр кипятка взять по большой ложке каждого компонента. Поставить емкость на пять минут на малый огонь. После отфильтровать и полоскать еле теплым. В день проводить до 7 процедур.

3•Если же повышение температуры и припухлость возникли вследствие травмы или укуса насекомого, то рекомендуется использовать холодный компресс. Но использовать его нельзя, если поднялась очень высокая температура или есть вероятность островоспалительного процесса. Нельзя использовать горячие компрессы, так как возрастает риск усугубления ситуации.

4•Если есть алоэ, то пару листков необходимо измельчить и получить сок, пропустив мякоть через марлю. В полученном соке смочить ватку и приложить ко внутренней стороне щеки.

Всички рецепти трябва да се използват само в съответствие с предписанията, за да не се уврежда здравето.

Бузата набъбна и температурата се повиши: какво да правим и кои народни рецепти могат да помогнат?

Терапията в дома включва използването на традиционна медицина. Но такива методи могат да се използват само след консултация с специалист. Лечението по този начин не е толкова бързо, колкото е ефективно. Най-често, при подуване на бузите, придружено от повишаване на температурата, се показват изплаквания. Най-ефективните рецепти:

1•В одинаковой пропорции взять шалфей, дуб, аир и крапиву. Сбор хорошо перемешать и залить кипятком. Оставить настаиваться средство на несколько часов. Ротовую полость полоскать каждые 2 часа.

2•Для орошения ротовой полости можно приготовить средство из 3% раствора перекиси водорода. Раствор следует размешать с кипяченой водой в пропорции 1 к 1 После полоскать рот каждые два часа.

3•Средство из чеснока — это отличное антифлогистическое средство. Для его приготовления взять несколько зубчиков и натереть их на мелкой терке. Полученную кашицу залить стаканом кипятка. При остывании настоя им полоскать рот.

4•Настойка прополиса оказывает положительный результат при припухлостях щеки. Настойка приобретается в аптеке. В ней смочить ватный диск и прикладывать к пораженной щеке со внутренней стороны. Подойдет также сухой прополис. Его необходимо перетереть и приложить к больному месту на 40 минут.

С правилното използване на рецепти можете напълно да преодолеете заболяването.

Бузата набъбна и температурата се повиши: какво да се направи, колко бързо да се справиш с проблема и какво не може да се направи?

Най-ефективният и популярен метод за контролиране на подуване е прилагането на студ в засегнатата област. Това може да бъде лед, студен продукт от хладилника, кърпа, напоена с вода. За да се намали подпухналостта, препоръчваме да прибягвате до такива методи:

1•Использование высоких подушек. Чем выше располагается голова во время сна, тем быстрее уйдет отек.

2•Терапия пиявками. Большинство считают этот метод экзотическим. Но все же он очень результативный даже после перенесенных сложных операций. Пиявка ставится за ухом, со стороны припухшей щеки.

При подути бузи и треска има редица правила, които трябва да се следват. Това ще помогне да се избегнат негативните последици:

1•Крайне нежелательно употреблять горячие блюда и напитки. Тепло оказывает негативное воздействие.

2•Отекшую часть нельзя беспокоить. Постоянное пощупывание щеки, придавливание и даже лежание на проблемном месте могут спровоцировать еще большую отечность и болезненные ощущения.

3•Запрещается прибегать к применению антибактериальных препаратов без осмотра больного специалистом, постановки точного диагноза. Бесконтрольный и хаотичный прием этой группы препаратов оказывает негативное воздействие на иммунную систему человека.

4•Запрещается накладывать теплые или горячие компрессы. Именно такие действия провоцируют возникновение и распространение гнойников в ротовой полости.

Ако спазвате всички правила, можете да се предпазите колкото е възможно повече.

Share:
Comments