Погледнете зрението с различни очи!

Кой е най-атрактивният, най-значимият и най-завладяващ в нас? .. Един поглед. Работим или прекарваме времето си приятно, очите ни винаги работят, почиват само в сън. И затова никой друг орган не се нуждае от толкова енергия, колкото очите! Сърцето удря, мозъкът мисли, ръцете и краката се движат - но само 50% от енергията, произведена от тялото се използва за всичко това и други подобни. Останалите отиват до зрението. Обикновено очите заслужават да улеснят живота им!

Какво е хубаво за окото?

Това, което прави възможно запазването на зрението и красотата на очите, не е трудно постижимо. Основното нещо е да знаят какво харесват.

Очи като разходки на чист въздух, съзерцаване на вода, небе, дървета и просторни ливади. И не само през лятото, но и през зимата.

Не зареждайте очите си с четене или гледане на телевизия непосредствено след събуждане. По-добре е да го направите след около час. Преди здрача очите са способни на разнообразна работа, но в светлината е необходимо да се избягва визуалното напрежение, когато е възможно, особено в комбинация с умственото и умственото.

Не се възползвайте от визуалната работа след хранене, особено "заседнал" работа. Същото важи и за физическите дейности.

Точните дрехи допринасят за притока на кръв към главата и съответно към очите и това е вредно за тях. Така че не се отказвайте от дънките и корсетите, които са станали модерни отново.

Ако трябва да останете в прашна или пушена стая за дълго време (или просто уморени очи), трябва да направите лосион със слаб разтвор за чай за клепачите и за очите - тарелки от него. Банята се прави по следния начин: изсипете чаша студен чай в чаша и докоснете течността с отворено око за окото, така че очната ябълка да се къпе в нея, да мига няколко пъти и да направи същото с другото око. Това ще предотврати възпалението и облекчаване на умората. Билярд отдавна се счита за най-добрата игра, премахвайки умората от очите.

Повдигнете клепачите си!

Най-добрата почивка за очите е мечта. Между другото, ако не можете да заспите, има много лесен начин да "уморите очите си" - да ги завъртите под затворени клепачи, докато се уморят. Но ако искате да спите на неподходящо място и в неподходящо време, такова упражнение трябва да се направи с отворени очи: гледайте отляво надясно, права, нагоре и така нататък. След това обърнете очите си в двете посоки и погледнете върха на носа. Всичко това отнема буквално няколко секунди, а мечтата изчезва. В допълнение, въртенето на очните топки укрепва очните мускули и оптичните нерви.

Share:
Comments