Нарушават зъбите надолу - опасно ли е? възможно ли е да се

Доста често хората се оплакват, че имат цялата долна челюст.

Това състояние може да възникне по различни причини, от заболявания в устната кухина до силна инфекция с вредни бактерии.

Ето защо, ако предните зъби болят, трябва да посетите зъболекар.

Долни зъби боли: причините

Можете да определите редица конкретни признаци, които ще ви помогнат да определите защо наранявате цялата долна челюст. Благодарение на това можете да разберете какъв лекар трябва да се свържете.

наранявания

За да откриете травма, внимателно проверете челюстта, проверете за подпухналост и синини. При наранявания, при натискане ще почувствате болка.

Локализацията на болката може да бъде от дясно и от ляво, в зависимост от това къде е настъпило увреждането. След производството, слюнката може да бъде с малко количество кръв.

Инфекция

Болка в долната челюст може да възникне поради натрупването на гной в смолата. Абсцес може да се характеризира с леко подуване на лигавицата в устната кухина. Ако натиснете пръста си върху областта на подуване, може да почувствате остра болка.

Понякога може да има друг признак на инфекция - възпалени лимфни възли. Именно поради тази причина не боли дори самата челюст, а по-скоро под нея.

Зъбният абсцес може да възникне поради кариес.

Проблеми, свързани с темпорамандибуларната става

Няколко такива проблема могат да възникнат наведнъж:

• ревматоиден артрит. Появява се малък оток, когато се натискат венците, възниква болка;

• остеоортрит. Плувчицата е толкова силна, че човек с трудности отваря устата си;

• Изместване на долната челюст. Устата няма да се затвори до края.

В долната челюст на кистата

Челюстната киста е малка кухина в костта, която е пълна с определена течност. Основният проблем е, че дълго време кистата може или не може да се прояви. Ако се задуши, ще има болка при дъвчене, възпаленото място ще се подуе.

Новообразование

Ако има слабо подуване в областта на челюстта и това боли много време, това може да означава развитието на лимфома на Barkitt, остеогенен сарком.

Всяка неоплазма има някои нюанси, например със саркома след известно време, зъбите ще започнат да залитат.

Силна, болезнена болка в челюстта

Болката от болка е специална болка, която не мъчи толкова остра, но в същото време не ви позволява да ядете, да спите и да правите други неща спокойно. Независимо да се определи причините за неговото възникване е малко вероятно да се случи, защото навън няма абсолютно никакви прояви. Най-вероятно специалистът ще изпрати рентгенов лъч, за да разбере причината за състоянието.

Неврит тройничного нерва

Триадичният нерв е леторастите, които осигуряват лицето на лицето с нервни окончания. Ако има възпаление в долночелюстния клон, цялата долна челюст ще започне да боли силно.

Независимо от това, което е причинило развитието на болка, не забравяйте да посетите лечебното заведение, за да установите точна диагноза и да получите лечение.

По-ниски зъби боли: първа помощ

Ако долната челюст боли много често и е много осезаема, това е първият сигнал, който трябва да посетите медицинско заведение възможно най-скоро. Необходима е първа помощ, за да се освободи поне временно от тежък дискомфорт преди посещението на зъболекаря.

И така, какво трябва да направите, ако болките в долната част на зъбите болят:

1. Нанесете студена компресия директно на мястото на болката. Не напълно, но болката леко отстъпва.

2. Целунете устата си с разтвор на сода, колкото е възможно по-често.

3. Ако има масло от карамфил, можете да го пуснете на болен зъб.

4. Вземете малка част от чесъна, нарязайте наполовина и го прикрепете към възпалено място.

5. Разбъркайте в равни пропорции тинктура от валериан и невен, накиснете в тази памучна вата и се прикрепете към възпалено място.

6. Смесете малко количество сол с натрошен черен пипер, поставете всичко на марля, прикрепете към болната дъвка.

Не забравяйте за наркотиците. Но трябва да се отбележи още веднъж, че болката може да бъде отстранена само за кратко време, например, по време на сън, тогава трябва да се свържете с зъболекар.

Долни зъби боли: лечение

Ако по-ниските зъби болят, винаги трябва да търсите причината, която го засяга.

Веднага след появата на възможността, посетете медицинското съоръжение. Някои пациенти изпитват такава силна болка, че просто не могат да се справят с нея, така че можете да се обадите на линейка.

Специалистът трябва внимателно да проучи устната кухина, ако е необходимо, трябва да вземете тестове. Основните мерки за лечение на облекчаване на болката са:

1. Първото нещо, което специалистът трябва да направи, е да облекчи болката и спазмите на мускулите. За това е необходимо да се вземат болкоуспокояващи, под влияние на което мускулите се отпускат. За същата цел, някои стоматолози правят инжекции със стероидни препарати, директно в челюстната става. Болката затихва и подуването (ако има такова) минава. Симптоматичните заболявания след такива мерки могат напълно да изчезнат.

2. Друг добър инструмент за премахване на болката: дръжте отворена уста за известно време, редувайте компресира студено и топло. Можете да правите упражнения за челюстта, да не ядете твърде твърда храна. Необходимо е вашето челюстно съединение да е напълно отпуснато, затова не се опитвайте да го опънете за известно време.

3. Много пациенти могат да страдат от всички долни зъби дори и поради стрес, поради което се препоръчва да се подложи на специална успокояваща и релаксираща терапия.

4. Зъболекарите могат да предписват лечебни пластини специално за челюстта.

5. Много нови фиксатори също могат да се справят със силно бельо в долната челюст.

Неприятни усещания могат да настъпят дори след операцията, тъй като ухапването може да бъде нарушено. В случай на такива ситуации, ако не са предприети мерки, лекарят може да предпише повторно действие.

наранявания челюсти

Ако предните зъби нараняват в резултат на нараняване, трябва да се обадите на линейка. В момента на чакане на лекар, трябва да предоставите първа помощ. Опитайте да използвате превръзка, за да фиксирате челюстта на едно място, ако има кървене, трябва да се спре. За това можете да използвате тампон или стерилна превръзка. Ако има внезапна загуба на език, тя също трябва да бъде фиксирана без да се провалят. На повредената зона се полага студен компрес. Всички по-нататъшни действия на лекаря ще зависят от случилото се с пациента.

Как да лекуваме инфекциите

Изборът на метод за лечение зависи от какъв вид инфекция пациентът е загрижен, на какъв етап от развитието е.

Ако болестта е остра, лечението ще се проведе в болница. Преди всичко трябва да се използва хирургическа интервенция, да се лекуват гнойни фокуси. След това се извършва противовъзпалителна, възстановителна и стимулираща терапия.

Степента на хирургическа намеса, избор на лекарства, физиотерапия се определя точно от характеристиките на заболяването, както и от общото състояние на тялото на пациента.

Сложното лечение често включва употребата на витамини и адаптогени.

Ако намесата на специалистите е навременна, болестта бързо ще отстъпи. Също така можете да избегнете сериозни усложнения.

Долните зъби болят: предотвратяване

За да се избегне болка в цялата долна челюст, недостатъчно едно лечение, е важно да се следват определени превантивни мерки, които ще помогнат да се избегне развитието на много заболявания. Това може да включва следните действия:

1. Опитайте се да не пиете кофеинови напитки, тъй като кофеинът може да предизвика мускулно напрежение около ставите.

2. Не се препоръчва употребата на дъвка често.

3. Масажирайте челюстта колкото е възможно по-често, а също така е необходимо да масажирате врата и раменете.

4. Ако болката все още притеснява, можете да приемате противовъзпалителни или нестероидни лекарства, но е препоръчително да направите това след консултация с лекар.

5. Ако има болка в детето, си струва да се обърне специално внимание на него. Необходимо е възможно най-скоро да се свържете с педиатър, педиатър или зъболекар, за да извършите цялостен преглед и да изключите развитието на усложнения.

6. Особено внимание трябва да се обърне на хигиената на устната кухина. Протривайте редовно зъбите си, не позволявайте на зъбите на зъбите в устната кухина.

Каквото и да е болката в долната челюст, болезнената или остра, истинската причина за възникването й може да бъде установена само от зъболекаря. В този случай всички консултации за кореспонденция просто не са на място и могат да бъдат опасни за здравето, тъй като развитието на патологията или болестта само ще се влоши. Ето защо, ако смятате, че предните ви зъби са зле наранявани, не е нужно да се самолекувате. Приемайки болкоуспокояващи, вие ще премахнете болката само за известно време и истинската причина няма да отиде никъде.

Не забравяйте да запомните, че всеки възникващ дискомфорт в устната кухина: дали остра зъбобол, кървене на венците или нещо друго ви задължава да посетите медицинско заведение възможно най-скоро.

Разбира се, много пациенти-пациентки пият таблетки и наистина успяват да се отърват от болката, изглежда, че всичко е минало, но всъщност не е така.

Дълголетието на вашите зъби зависи само от вас, така че не закъснява с посещение на лекар! Отнасяйте се навреме, преминете превантивни прегледи и след това можете да се насладите на вашата красива и здравословна усмивка наоколо!

Share:
Comments