Микроинфаркт при мъжете: причини, симптоми, възможни

Микроинфарктът при мъжете е състояние, при което се получава частична миокардна некроза поради недостатъчно количество кръв.

Нека разгледаме по-подробно първите симптоми на микроинфаркцията при мъжете, както и начините за лечение на това опасно заболяване.

Причини за микроинфаркт при мъжете

Основната причина за развитието на микроинфаркт при мъжете се нарича атеросклеротични лезии на сърдечните съдове и тяхната по-нататъшна тромбоза, поради която умира една област от човешкото сърце.

Допълнителни причини, които могат да повлияят развитието на микроинфаркт при по-силния пол, са:

1. Захарният диабет е хронично тежко заболяване, което причинява рязко влошаване на метаболитните процеси на липидите и въглехидратите в организма.

2. Пушенето. Провокира стесняване на кръвоносните съдове, поради което човек постепенно развива исхемия. Този вреден навик понякога увеличава риска от развитие на микроинфаркт.

3. Атеросклерозата е хронично съдово заболяване, при което човек развива отлагане на холестерол по стените на кръвоносните съдове, което в крайна сметка допринася за образуването на кръвни съсиреци.

4. Прекомерно физическо натоварване, което увеличава нуждата от сърце в кислород, но тялото не може да достави достатъчно кръв. Поради това може да възникне микроинфаркт.

5. Затлъстяване.

6. Емоционални натоварвания (напрежения, смущения).

7. Острите скокове на кръвното налягане допринасят за унищожаването на стените на кръвоносните съдове.

Първите симптоми на микроинфаркт при мъжете

Първите симптоми на микроинфаркт при мъжете могут быть не сильно выраженными. Более того, в некоторых случаях люди, которые страдают от хронических болезней сердца, и вовсе могут не придать им значения до того момента, пока их состояние не ухудшиться.

Има толкова чести признаци на микроинфаркт при мъжете:

1. В самото начало след развитието на болестта човек може да почувства болка в областта на местоположението на сърцето. В този случай болката може да бъде натискане, изгаряне, рязане и даване на лявото рамо на ножа или долната част на гърба.

2. Може да е трудно човек да диша (усещане за липса на въздух, дори когато стои на улицата). Също така, рядко има недостиг на въздух и чувство на натиск в гърдите.

3. В областта на носа и устните може да се развие характерно синьо.

4. Пациентът може да припадне или да страда от силна замаяност. Често има и тежко главоболие.

5. Човек може да бъде притеснен от панически атака, страх от смърт, който ще бъде придружен от студена пот и студени тръпки.

6. Тежката тревожност възниква, когато тялото реагира на неизправност в сърдечно-съдовата система. В този случай самият човек може да не знае, че има микроинфаркт.

7. В ръцете ще има слабо пулсиран пулс. Палпитацията е неравномерна, прекъсната.

8. Налице е повишаване на телесната температура.

9. Ръцете и краката могат да станат много студени поради острото нарушение на кръвообращението.

10. Болки в тялото и болки в ставите.

11. Често има симптоми от храносмилателната система: гадене, загуба на апетит, болка в лявата страна.

Важно! Когато се появят горепосочените симптоми, човек трябва да се консултира с кардиолог колкото е възможно по-скоро и да извърши диагноза, тъй като навременната открита микроинфаркт е много по-лесна за лечение. Освен това, това е единственият начин да се предпазите от развитието на истински миокарден инфаркт.

Микроинфаркт у мужчин: лечение

Ако подозирате, че имате сърдечен удар при хора, трябва да действате в съответствие с тази схема за първа помощ:

1. Поставете човека в хоризонтално положение.

2. Отворете прозореца, за да има по-чист въздух. Също така, е необходимо да разкопчаете горните бутони на ризата и да разхлабите лентата, така че да е по-лесно за пациента да диша.

3. Измерете кръвното налягане и изчислете импулса.

4. Дайте на човек таблетка от нитроглицерин.

5. Потърсете лекар.

Много е важно след атаката пациентът да не упражнява физическа активност. Поради тази причина най-добре е лекарите да я заведат в болницата в линейката.

Дайте на някого други медикаменти е забранено, тъй като те могат само да влошат състоянието на пациента. Всички лекарства трябва да бъдат предписани от лекар след диагнозата.

Традиционната терапия след микроинфаркт не се различава много от лечението на инфаркт с тежки миокардни лезии. В същото време пациентът е хоспитализиран безпроблемно и постоянно се наблюдава от сърцето.

Медицинската терапия с микроинфаркт включва назначаването на такива групи лекарства:

1. Антикоагуланти.

2. Диуретици.

3. Аспирин кардио (обикновено предписан за приема през целия живот след трансферирана микроинфаркт).

4. Статините се използват за борба с атеросклерозата.

5. Подготовка за нормализиране на сърдечната честота и общата работа на сърцето (Cordinorm).

6. Използване на лекарства за болка.

7. Цел на лекарствата за вазодилатация.

8. Цел на лекарствата за подобряване на кръвообращението.

Ако микроинфаркт причини кръвен съсирек, пациентът може да бъде инжектиран с кръвоносни съдове за разтваряне на кръвния съсирек. По-рядка хирургическа интервенция.

В допълнение, човек след микроинфаркт трябва да се придържа към такъв медицински съвет:

1. В първите дни след нападението трябва да наблюдавате почивката в леглото и напълно да ограничавате всички физически и психо-емоционални натоварвания.

2. Лице е показано, че следва строга диета, насочена към укрепване на имунитета. По този начин трябва да ядете овесена каша, кисели млечни продукти и зеленчукови пюрета.

3. По време на рехабилитационния период можете да направите малко упражнение, но не прекалявайте.

4. Дори и след освобождаване от отговорност, трябва непрекъснато да наблюдавате кръвното си налягане. Ако състоянието се влоши, незабавно се свържете с лекар.

Важно е да се знае, че добавянето към диагнозата на "микро" инфаркт не трябва да води до завършване на пациентите, тъй като такова състояние е не по-малко опасно.

Микроинфаркт у мужчин: лечение, осложнения, профилактика

Усложненията и последствията от опитите за микроинфаркт до голяма степен зависят от вече съществуващите патологии при хората, както и от времето, когато започна лечението. По този начин, ако пациентът е отложен за дълго време с позоваване на лекаря, микроинфарктът може да се превърне в пълноправен сърдечен удар, който на свой ред има висок риск от смърт.

Ако някое лице навреме започна лечение, то той все още не може да избегне последиците от такава патология. Най-често пациентите развиват хронична сърдечна недостатъчност, аритмия и често сърдечна болка.

Каквато и да е степен на сложност не е микроинфаркт, тя винаги има огромно отрицателно въздействие върху човешкото тяло и не преминава без следа.

За да се намали вероятността от развитие на това заболяване, мъжете трябва да се придържат към следните препоръки на лекаря:

1. Прекратете пушенето. Само за пореден път този навик ще се предпази от жизнените последствия.

2. Бъдете физически активни. Това означава, че трябва редовно да давате разрешено натоварване на сърцето. В този случай не е необходимо да се изчерпвате във фитнеса - това ще бъде достатъчно, за да практикувате дълги разходки, колоездене, плуване или обикновена тичане сутрин. Такива спортни натоварвания ще запазят тялото в тон, ще повишат имунитета и ще допринесат за стабилизирането на нервната система.

3. Правилно да ядете. Диетата трябва да се състои основно от протеинови храни и храни, богати на фибри. От така наречената храна "холестерол" (пържено месо, мазнини, колбаси и т.н.), е по-добре да се откажете напълно.

4. Когато се появят първите признаци на микроинфаркт, човек не трябва да се занимава със самолечение и да изчака всичко да "преминава само по себе си". Правилното решение ще бъде да се види лекар възможно най-скоро.

5. Да контролирате психо-емоционалното си състояние и да не позволявате силни вълнения, защото те печелят сърдечен ритъм.

6. Контролирайте теглото си и избягвайте затлъстяването. Ако не можете самостоятелно да се оформите, трябва да се свържете с опитен диетолог, който ще предпише подходяща диета.

7. Обработвайте заболявания, които могат да допринесат за развитието на микроинфаркт (диабет, атеросклероза и др.).

8. Следете кръвното налягане и го предотвратите от внезапни вълни.

Share:
Comments