Как да вентилирате косата с желязо: стъпка по стъпка

Заедно със сешоар и кърпичка, желязото за коса е влязло в арсенала на фризьорите, както професионални, така и домашни, т.е. повечето жени. Те могат да се използват както за прави, така и за къдрава коса, полиране, изправяне и изглаждане.

Ако желязото е качествено, то има универсална гама от приложения, така че предпазителите постепенно се изтласкват на заден план. Желязото е в състояние да изпълни най-оригиналните идеи и да създаде ефектите, които модерната мода диктува, например, когато ключалката не се огъва по цялата й дължина, а само на един конкретен сайт. Желязото също ви позволява да направите светлинна вълна на косата си.

Как да вентилирате косата с гладене?

Преди да използвате гладенето, е необходимо внимателно да подготвите косата: измийте я с шампоан, нанесете балсам и още някои други средства, които ще предпазят косата от топлинна експозиция. Никаква пяна или гел за стилизиране също не го правят, затова ги подгответе предварително.

За допълнителна защита на косата е полезно да нанесете върху сухата коса и крем за тяхното хранене (че е топло, разтрийте го предварително в ръцете). Това ще създаде още една степен на защита от термично излагане, защото дори керамичното гладене не винаги гарантира пълна безопасност на косата.

На права коса ще изглежда страхотно очарователни къдрави ключалки.

  1. За да получите голяма S-вълна, вземете малко желязо, чиято широчина не е по-голяма от 2 см, и как да го нагреете правилно.
  2. Колкото по-голяма е вълната, която искате, толкова по-дебела е веригата, която желязото ще захване. Той трябва да притиска косата си колкото е възможно по-близо до корените и да бъде в строго вертикално положение.
  3. Като държите здраво веригата, трябва да започнете да превръщате желязото в полукръг, след това косата ще се втурне около едната му страна.
  4. Освен това желязото се придвижва бавно към края на фиксираната нишка, без да спира за секунда. Ако спрете, на косъма се появява грозна напречна линия, така че приплъзването на гладенето по къдренето трябва да е непрекъснато.

Понякога има нужда да се завинтват краищата на косата или леко да коригират косата около ръбовете. При срязване на квадрата, желязото се държи под прав ъгъл към навитата направляваща.

  • Косата трябва да бъде здраво увита и да завърта желязото навътре или навън, в зависимост от това, което искате да получите в резултат.
  • При продължителна подстригване, косата трябва да бъде захваната на късо разстояние от ръба на нишката (2-4 см).

По този начин желязото може да се използва за всяка прическа - къса, дълга или дълга.

Ефектът на неравномерните къдрици може да се постигне чрез използването на малко количество стилизирани продукти.

Ако искате една прическа да изглежда чиста, т.е. коса на косата, тогава ще трябва да използвате много мус или гел за оформяне.

Share:
Comments