Правилна грижа за домашната кожа за мъже

Разцветът и младежкият вид на западните бизнесмени до голяма степен се обяснява не само със здравословен начин на живот, но и с използването на мъжка козметика. Нашите хора не използват толкова много арсенал от козметика: сапун, кремове преди и след бръснене, одеколон - това е почти всичко. Обаче мъжете, които искат успешна кариера, обръщат повече внимание на външния им вид и по-специално на кожата.

Мъжката кожа, която има някои характеристики на структурата в сравнение със женската, също се нуждае от редовна грижа, т.е. почистване, хранене и защита. Грижата за лице за мъже трябва да включва както дневни, така и седмични процедури.

Грижа за лице за мъже. Сутрешни процедури

Кожата трябва да бъде изчистена от секретите на кожата, образувани през нощта. За да се измие е по-добре да не се използва сапун, а специално почистващ препарат, подходящ за вида кожа. Поради бръснене, кожата на мъжете е подложена на допълнително стрес и дразнене. Алкохолните лосиони са по-добре да се изключат напълно, тъй като алкохолът стимулира отделянето на мазнини, което може да доведе до възпалителни процеси и да допринесе за отслабването на малките кръвоносни съдове, което причинява зачервяване на кожата. За да почистите кожата, трябва да използвате лек почистващ препарат, който не съдържа алкохол.

След бръснене е необходима грижа за кожата, най-добре е да се разтрива лицето с тонер и да се постави защитен крем. Това е особено важно през лятото.

Грижа за лице за мъже. Вечерни процедури

  • Вечер кожата трябва да се почиства с мек почистващ препарат, а не със сапун или чиста с алкохол. Много е полезно да приложите нощен крем върху кожата.
  • За пилинг на лицето, използвайте само меки абразивни съставки и го правете не повече от веднъж седмично.
  • Мъжката кожа също е много полезна за различни маски - питателна, овлажняваща, за дълбоко почистване; тяхната честота се определя от препоръките на производителя. В салона, приложението на крема се придружава от масаж на лицето.

Въпреки това, мъжете не трябва да се ограничават само до грижа за кожата. Необходимо е да се грижи за кожата на цялото тяло. Горният слой на кожата на мъжете е по-дебел и по-груб от този на жените, затова се нуждаят от редовен пилинг, използвайки специален крем.

Специални грижи се изискват в горещия сезон, когато се активира работата на мастните и потните жлези. Поради кожни изпускания, кожното дишане е нарушено и в резултат на това общото здравословно състояние се влошава, тъй като дишането на кожата е трудно. С помощта на редовния пилинг можете перфектно да почиствате мастните и потни канали и да подобрявате дишането на кожата.

Share:
Comments