Хемангиом - причини, симптоми, диагноза, лечение

Gemangioma е един от най-честите доброкачествени тумори в детството. Формата на това заболяване включва червени петна, които могат да се появят на различни части на тялото, включително лицето. Въз основа на статистиката тази болест се среща при всяко стотно дете. Тя привлича вниманието само в своя цвят. Петна могат да се увеличат пропорционално на растежа на детето, без да причиняват абсолютно никакви неприятни усещания.

Трябва да се отбележи, че дейността на това заболяване е доста опасна. Създадена върху повърхността на кожата, тя започва да покълва вътре. Ако хемангиомът е концентриран близо до един от органите, то може дори да наруши неговата работоспособност. Например, ако образуванието се намира близо до ухото, тъпанчето може да се срути, което води до загуба на слуха.

Gemangioma - причины

Досега последната причина за болестта все още е неясна, но има няколко предположения за това. Една от тях е хормоналната характеристика на детето, особено това се отнася за децата, родени преди този мандат. Също така една от възможните причини може да се счита за АРИ, която майка ми е болна през първите седмици от бременността - времето, когато се постави съдовата система на плода. Ако майката по време на бременност прие всички видове лекарства, това може да доведе до появата на хемангиома на детето. Някъде в 97% от случаите, това заболяване се открива директно при раждането на дете. В някои случаи, хемангиомът може да се появи само през първия месец от живота.

Gemangioma - симптомы

В началото трябва да се отбележи, че има различни видове хемангиом, всеки от които предполага симптомите му. Например, обикновен хемангиом се характеризира с червен или бял-лилав оттенък, който се намира повърхностно. Този тип заболяване е много ясно ограничено, има гладка повърхност. Потискайки кожата, обикновеният хемангиом поглъща няколко милиметра от подкожния мастен слой.

Кавернозният хемангиом се концентрира под кожата под прикритието на ограничен възел. Тя има появата на тумор-подобна формация, която е покрита с цианотична кожа на върха.

Може да има комбиниран хемангиом, който комбинира симптомите на прост и кавернозен хемангиом.

Gemangioma - диагностика

Диагнозата на това заболяване се прави само от хирург, който може да използва различни методи за това. На първо място, това е проверка. Тук можете да включите и лабораторна диагностика. Много ефективен ултразвук, с помощта на който се определя специфичността на структурата на тумора, неговото местонахождение, измерването на скоростта, както и кръвния поток в съдовете. Ако пациентът има дълбок и широко разпространен тип хемангиом, тогава се използва този тип диагностика, като например антиоптимия.

Gemangioma - лечение

Gemangioma представляет собой такую опухоль, которая самостоятельно появляется, разрастается и в итоге также самостоятельно исчезает. Единственной проблемой можно считать тот факт, что период обратного развития может быть очень затяжным — в пределах нескольких лет. Поэтому, если гемангиома мешает нормальной жизнедеятельности, можно серьёзно задуматься и о её лечении.

За щастие днес съществуват много ефективни и ниско-травматични методи. Най-ефективният в момента е коагулацията на повредени съдове с лазер. Лазерът, за разлика от хирургическата интервенция, действа много по-бързо, свеждайки до минимум риска от повторение и без да оставя абсолютно никакви следи.

Коментари

Юлия 04.02.2016 Всъщност не са необходими хирургически операции, замразяване и други малформации на детето! е жалко, че много малко хора знаят за това .. Третирахме лазера в Киев в Института по дерматология Олга Богомолец, 6 пъти седели и хемангиома, оставени без следа !!!!!!
Share:
Comments