Ryabchik: отглеждането и поддържането. правилно засаждане

Лешниковата торф е не само красива, но и полезно цвете за градината. Той има специфична миризма, която отстранява гризачите от леглата, която предпазва засаждането на луковици. Това цвете е украсено с цветно легло с лалета, нарциси, моркови и зюмбюли. Отглеждането на кафява трева не е лесна задача, но засаждането и грижите трябва да са навременни.

Как изглеждат лешникът?

Хелузата е многогодишна с подложка от лук, принадлежаща към семейството на лилиите. Цветята на кафявата блудка са увиснали, големи, приличат на камбани. Те са разположени на високи дръжки, чиято височина достига до 1,5 метра.

В пролетна градина лешник блус цъфти един от първите, така че често се засаждат в алпинеуми и скалисти градини. Цъфтежът в растението трае до две седмици.

Засаждане и отглеждане на лешници (снимка)

Цветарници растение лешник торф, защото не изисква ежегодно изкопаване, както и други луковици растения. Лешкото блато се умножава с дъщерни крушки.

Възпроизвеждане на лешник

Най-популярният тип възпроизводство е, както вече беше споменато, куполна репродукция. Вие все още можете да растете grouse по семена начин. Но се използва изключително рядко само за развъждане на нови сортове и видове. Цъфтежа на такива растения се случва едва на 7-тата година от отглеждането.

Първият начин на възпроизвеждане е по-лесен. Всяка година крушката за възрастни е разделена на две. Ако е необходимо, те са изкопани и засадени.

Как да засадим лешник

Засаждането на цвете на цветно легло трябва да се придържа към определени правила:

1. Правилно изберете времето за засаждане. Оптималното време за засаждане е септември-октомври. По-късно засаждането е нежелателно, тъй като многогодишният просто няма да цъфти или да расте.

2. Осигурете добро осветление на централата. Растенията се глуха по-добре на слънчеви площи или на места с редки сянка.

3. За засаждане се избират само здрави буби. Всяка травма ще се превърне в източник на инфекция и вредители.

4. Засаденият материал е добре дезинфекциран, обработен с разтвор на калиев перманганат или въглен.

5. Ямките трябва да бъдат добре изцедени за засаждане. За да направите това, използвайте едрозърнест речен пясък. Отводняването е задължително за отглеждане на торф, защото растението не понася твърде влажна почва и застояла влага в корените.

6. Дълбочината на засаждане зависи от размера на крушката и видовете растения. По-високите сортове се засаждат на дълбочина от три крушки, а малобройните - две.

7. Засаждането на лешници се извършва в хранителна и плодородна земя, която е подходяща за влага и въздух. При недостатъчна слабост, пясък, торф и хумус се добавят към почвата.

8. Разстоянието между големите крушки трябва да бъде най-малко 20-30 см, а малките трябва да бъдат засадени на разстояние до 15 см.

Съвет! Ако не е възможно да заредите закупените крушки, те се съхраняват в долната част на хладилника. Предварителните крушки са опаковани в хартиени торбички, напълнени с навлажнен сфагнум или торф.

Изберете крушка за засаждане

За да се отглеждат лешникови глухари донесе желания резултат, е необходимо не само да се знае правилата за засаждане, но и да се избере правилния материал за семена.

Цялата грижа за глухата започва с избора на луковици. Те са плоска топка, която има проходна дупка, както се вижда на снимката. Теглото на тази крушка варира от 500 g до 1 kg.

Подходящи за засаждане на крушката външно трябва да бъдат здрави, т.е. да нямат видими пукнатини, следи от заболявания, меки петна и други. Корени и сухи остатъци от стъблото от миналата година са разрешени, което не трябва да се премахва.

Уход за рябчиком

Струва си да си спомним, че лешките лешници принадлежат към семейството на лилиите, поради което грижата за тях се осъществява на този принцип.

• Поливането се извършва, когато почвата изсъхне. Дори и след цъфтежа, растението се нуждае от навременно напояване. Оптималното поливане е един или два пъти месечно.

• Оплождането на трайни насаждения трябва да се извършва два пъти годишно. Първият път, когато торенето се извършва в началото на растителността, преди цъфтежа, някъде в началото на май. Второто хранене се извършва веднага след цъфтежа. Като фураж, използващ сложни минерални торове, хумус, торф. По време на цъфтежа е полезно да се въведе дървесна пепел в радикалната зона, която ще осигури на растението необходимото количество калий.

• След като се грижите, лешникът трябва да се грижи. Още през юли цялата надземна част е отрязана.

Мястото, където се отглеждат лешници, е необходимо да се отбележи, че не трябва да се изкопава почвата и да не се наранят луковиците. През следващата година красиви цветя отново ще растат там. Очевидно, засаждането и грижите за торф не е прекалено трудно и е достатъчно за начинаещ цветар.

Сортове и видове тотурги (снимка)

1. Imperial леска кокошка. Цветовият спектър на растението варира в червено-жълто-оранжеви тонове. Няма сини, виолетови и черни разновидности на имперски лешник. Удари високи, повече от 1 метър. Цъфтежът се случва през май.

2. шахматна лешника. Тя се отличава с червено-бордо цветя с бели петна, които са разпръснати.

3. Руска лешник - растението е включено в Червената книга. Цъфти през март-април.

4. Ryabchik Mikhaylovskogo - къс отглеждан сорт, чиято височина не надвишава 20 см. Цветята са бургундски на цвят с жълта граница.

5. Персийската леска е много топлофилно разнообразие, което не цъфти в средната зона на Русия. Цветът на цветята е лимонено жълто. Стебна височина до 1 метър.

6. Камчатка леска. Цветя трайни боровинки цвят, височина на стъблото до 60 см.

7. Жълтокафяво яйце. Неговите цветя имат шахматен модел на жълт фон.

Болести и проблеми при отглеждането на тор

Лешникът се характеризира с добър имунитет. С подходяща селскостопанска техника те практически не са повредени от болести. Единственото правило е да се избягва кацането на мокри места, където съществува риск от разпадане на крушката.

Ако част от крушката все още е изгнила, тогава растението може да бъде спасено. Повредената зона се нарязва на здрава тъкан, като рязането се третира с фунгицид. Крушката се дезинфекцира напълно в разтвор на калиев перманганат, изсушава се и само след това се засажда.

Лешниците са екзотични растения, но по-скоро непретенциозен. Те толерират добре замръзването, а ранните издънки не се нуждаят от подслон. Въпреки това, растенията не могат да издържат на течения и северни ветрове. Планиране на засаждане на торф в градината, че е необходимо да им се осигури защита.

През зимата мулчиране са необходими крушки. За да направите това, нанесете лакник или слой торф, сухи листа. През зимата корените на растението се издигат до най-горния слой на почвата, така че ниските температури могат да се повредят.

През пролетта е необходимо повишено внимание към разсада. За да не се отърват от тях, целият мулч се отстранява. Замразени до -5 градуса не са ужасни за растението, но температурата пада под слоя мулч ще навреди.

По време на пролетното почистване, те се опитват да не докосват почвата, за да не повредят корените. Свободната земя не е необходима.

Ако лешоядите не цъфтят, тогава причината се крие не само в неправилното засаждане и грижи, но и в самата крушка. Малките клубени не дават цветя, или цъфтенето им е много оскъдно. Когато купувате, трябва да обърнете внимание на размера на крушката: колкото по-голям е, толкова повече цветя ще даде след това. Диаметърът на такава крушка трябва да бъде повече от 8 см.

Share:
Comments