Изтръпване в краката е причината. по каква причина има

Ако често получавате вцепенени крака, това не е случайно. Това се случва за много, понякога доста сериозни причини, които ще разгледаме днес. Също така имате възможност да научите как да третирате сковаността на краката и какви превантивни мерки могат да бъдат предприети, така че неприятните усещания да не преодоляват крайниците.

Причините за скованост на краката

Лекарите се лекуват от пациенти, които се оплакват от скованост на краката или болка в крайниците. Такива симптоми най-напред показват патологичните проблеми, възникнали в гръбначния стълб, ставите и могат да указват образуването на херния. Често сковаността на краката показва поражение на периферните нерви.

Много е лошо, че много от пациентите не обръщат внимание на изтръпването на краката, а не да я третират като сигнална камбана, показваща развитието на сериозно заболяване. Това обикновено се случва, ако в началните етапи е достатъчно да се търкат краката ви, така че изтръпването да е преминало. Вярно е, че ситуацията, пренебрегната, може да се влоши. Ако на пръв поглед пръстът ви е вцепеняван, тогава с времето прогресивното нелекувано заболяване много често води до загуба на чувствителност на целия крайник, което драстично засяга жизненоважната активност на пациента.

В повечето случаи причината за скованост е междуведомствената херния. Следователно, когато се появи изтръпване на един малък пръст, незабавно трябва да се консултирате с лекар, за да предотвратите по-нататъшното прогресиране на заболяването. По отношение на произхода на хернията, в допълнение към изтръпването на крайниците, болки в главата и сърцето, скокове под налягане, вълни в очите също говорят. И изтръпване на краката показва развитието на остеохондроза на гръбначния стълб.

Също така, изтръпване понякога се дължи на нараняване. Особено често това се случва, ако пациентът е наранен, но не компенсира със силата на травмиращото въздействие, не потърси помощ от клиниката. Например, изтръпване на крака може да се появи като резултат от увреждане на ставата, гръбначния стълб.

Дъбените крака също могат да показват диабетна невропатия. При интракраниално налягане, което води до прекомерно дразнене на нервните центрове, може да има и парестезия - нарушение на чувствителността, което се характеризира с чувство на скованост в пръстите на краката. Парестезията се случва с тумор, инфекциозни лезии на нервната система. То се причинява от алкохолна полиневропатия, атеросклероза и др. Болестите на вътрешните органи също понякога водят до изтръпване на краката.

Измама в краката: диагноза

За да определите защо краката на пациента са вцепенени, може да е необходимо да се извърши сложен преглед. Специалистите трябва да обърнат сериозно внимание на състоянието на гръбначния стълб по време на диагнозата. Целта им е да потвърдят или да опровергаят наличието на остеохондроза, междувертебрални хернии, един от симптомите на които е изтръпване в краката, ръцете. Ако пациентът не се извършва в срок до диагностика на ранен етап от изтръпване на краката, пръстите на краката, той ще се лиши от възможността да получат своевременно лечение, което може да доведе до парализа на крайниците.

За да се определи причината за развитието на изтръпване на краката, е необходимо да се вземат рентгенови лъчи на гръбнака и краката, в които се усеща дискомфорт. За да сте сигурни, че изтръпването на тялото се дължи на вътречерепното налягане, трябва да минете през медицинския център на ехоенцефалографията (EchoEG). С помощта на този диагностичен ултразвуков неврофизиологичен метод на изследване нивото на вътречерепното налягане може да бъде надеждно измерено.

Е, когато диагнозата включва ултразвукова доплерография на шията, съдовете на главата. Необходимо е, за да се определи състоянието на съдовете, които доставят мозъка. Също така се нуждаете от доплер на крайниците. Такова изследване по метода на ултразвук е необходимо, за да се определи състоянието на кръвния поток на краката и кръвоносните съдове, които хранят крайниците. Пациентът няма да бъде възпрепятстван да направи кардиограма, ултразвук на сърцето, който може да покаже патологията на сърдечно-съдовата система. Тази патология може също така да се основава на липсата на кръвоснабдяване и да предизвика развитие на скованост.

Също така, експертите провеждат проучване на много вътрешни органи, за да разберат дали сковаността на краката е свързана с неправилното функциониране на далака, бъбреците, черния дроб, щитовидната жлеза и урогениталната система. Пациентите може да се наложи да преминат през спирография, така че лекарите да оценят състоянието на бронхите и белите дробове. Необходимо е да се премине анализ на урина, кръв (общо, захар), чернодробни изследвания и др. Благодарение на изчерпателния преглед на пациента в добра клиника е лесно да се установи бързо причината за развитието на скованост в краката и да се предпише цялостно лечение.

Лечение на изтръпване на краката

Лечение на изтръпване на краката проводится на основе поставленного диагноза с учетом состояния пациента, а также тяжести заболевания, приведшего к потере чувствительности. Во многих клиниках для устранения онемения ног делают упор на физиотерапию, не исключая необходимости проведения медикаментозного лечения, но стараясь свести его к минимуму. Ведь методы физиотерапии по сравнению с медикаментозными препаратами не обладают таким огромным списком побочных действий, не могут оказать отрицательное влияние на внутренние органы (почки, печень) и не приводят к развитию аллергических реакций. При этом они способны оказать мощнейшее положительное действие на сосуды, иммунную систему, нервные окончания, обменные процессы. То есть физиотерапевтические методы во многих случаях показали себя лучше в лечении заболеваний, вызывающих онемение ног, нежели медицинские препараты.

Например, използването на лазерна коронка е много ефективно, когато е необходимо да се почистват съдовете и да се подобри състоянието на съдовите центрове, които регулират нивото на кръвното налягане. Методът на ендоназалната мезотерапия, който също подобрява функционирането на съдовите центрове, може да бъде приложен и на пациента. Настройте контрастната вътрекранна контрастна криотерапия.

При остеохондроза, херния, причиняваща изтръпване на краката, се използва методът на пулсираща вакуумна терапия. Тя може да се проведе съвместно с лазерна терапия. За лечение на периферни съдове лекарите назначават ултразвукови вани. Що се отнася до медикаментозното лечение на скованост в краката, на пациентите често се предписват съдови и имунни препарати, стероидни хормони (глюкокортикоиди), витамини от група В.

Внимание: ако времето не се прилага със сковаността на краката на специалист, това може да доведе до прогресиране на нарушението на чувствителността. Например, поради развитието на полиневропатия, демиелинизиращата скованост може да стигне до горните крайници и дори да засегне мускулите на лицето, както и дихателните мускули, което в крайна сметка при отсъствие на подходящо лечение ще доведе до фатален изход.

Лечение на изтръпване на краката народными средствами

Когато изтръпването на краката се дължи на обостряне на остеохондрозата, можете да подготвите домашно лекарство за подобряване на Вашето благосъстояние. Нуждаете се от около 50 мл водка и 100 мл течен мед. Смесването на тези съставки, добавете към тях 125 г настърган репичка и супена лъжица сол.

Това означава, че трябва да смазвате болния гръбначен стълб два пъти дневно. Също така е хубаво да се приемат сутрин и вечер. Ежедневна норма - супена лъжица. Лечението с това народно лекарство трябва да се прекара цяла седмица.

Традиционна медицина: третираме херния и премахваме изтръпването на краката

Ако изтръпването на краката се дължи на междузвездната херния, хората препоръчват да се използва смес от чесън. Това ще изисква 250 мл водка и 300 грама чесън, които трябва да бъдат преминали през месомелачка. Тази смес трябва да стои на тъмно място в затворен съд в продължение на десет дни. След това, продуктът се прилага върху тъканта, която се разпределя на възпалено място. На върха на тъканта с чесън разчупваме полиетиленовото фолио. Поддържаме сместа за един час.

След отстраняване на чесън компрес, избършете кожата с чиста и суха тъкан кърпа. Такива процедури трябва да се извършват всеки ден.

Глухарче от изтръпване на краката

През пролетта трябва да съберете около 2 килограма дръжка от глухарчета. Първото нещо, което трябва да направите, е да ги смилате. След това опитайте да изцедите целия сок от пастета от глухарче. Той трябва да се разрежда с чист алкохол в равни пропорции.

Когато лекарствената течност се влива за една седмица и половина в хладилника, тя може да се втрие в възпалени места. Преди да разтриете, загрейте сока с малко алкохол. Разтриваме лекарството за нощта не повече от 10 последователни дни. След това правим почивка за 10 дни. Като цяло трябва да завършите три курса.

Важно: за пръв път картофите от сок от глухарчета и алкохол могат да причинят обостряне на болестта.

Пикантни зеленчуци от вцепенени крака

Тази рецепта е подходяща и за хора, които познават от първа ръка каква е сковаността на краката, която възниква поради появата на междувертебрална херния. За да се отървете от изтръпване, трябва да лекувате заболяване, което провокира парестезия. Можете да опитате да направите това с помощта на шлам за шлайфане от лъка. Няма да имаме нужда от обикновен лък, а от индийски лък. В този случай ще се използват и лук, и листа.

Натрошете лука, разбъркайте го с мед. Опитайте се да получите мед толкова, колкото овесената каша от индийската лук. След като избършете малко количество магическо средство на проблемно място, обвийте го с превръзка и го облечете с топли дрехи. Направете процедурата, докато не се почувствате по-добре.

Между другото: много от пациентите, така и повечето лекари смятат, че да се отървем от вцепенението, което се появи, поради проблеми с nagryanuvshaya болен гръбнак, с помощта на народни средства невъзможно. Те са насърчавани да не губите време за вуду ритуали, и отидете на добър специалист, който по силата на сила, за да се приведе в съответствие на гръбначния стълб, нали, кара да се лекува херния и да се предотврати по-нататъшно gryzhoobrazovanie. В крайна сметка, ако своевременно привлече подкрепата на компетентни лекари, можете да се отървете от херния, изтръпване, болки в кръста и други нещастия, без да се прибягва до операция.

Предотвратяване на изтръпване на краката

Тъй като изтръпване на краката може да предизвика различни заболявания и патологии, които са гарантирани за да се избегне загубата на чувствителност в крайниците, е необходимо да се помни всички превантивни мерки, които могат да предпазват от развитието на опасни заболявания, които причиняват подобни ефекти. Тъй като те са твърде много, ние разглеждаме само за предотвратяването на изтръпване на крака, причинени от остеохондроза. Така че, за да се намали вероятността от дегенеративно заболяване диск, е необходимо да се направи серия от упражнения за укрепване на мускулната система, гръбначния стълб. Комплексът трябва да включва багажника обрати, както и неговата prigibanie (напред, назад, настрани), седнал, огъване на главата, движение рамена (като алтернативен или едновременно). Това гимнастика не трябва да бъде по-дълго от шест минути, четири пъти на ден. Физическите паузи не трябва да се извършват повече от два часа.

Ако човек не иска да страда от остеохондроза и да се бори със симптомите си, той трябва да направи среща за масаж. Тя ще увеличи кръвообращението, ще облекчи мускулното напрежение, ще премахне възпалението и т.н. За да избягате от остеохондрозата и изтръпването на краката, опитайте се да ядете балансирано, да седнете правилно, да се предпазите от наранявания, инфекциозни заболявания. Също така трябва да прекарате по-малко време в статични позиции, да се движите много, да не прекалявате, да правите сутрешни упражнения.

Share:
Comments