Яд - лечебни свойства и приложение в медицината

Fir - общо описание

Пихта Има вечнозелено дърво, което достига височина от 35 до 45 метра и диаметър 50 сантиметра и има тясна конична корона, която запазва формата си до старост. Клонове - тънки, спуснати на земята, особено в самотно развиващи се дървета.

Дървовите клони са единични, те са разположени спирално върху страничните клони. Конуси - цилиндрични или яйцевидни. Характерна особеност на еластите е, че те имат конуси, за разлика от другите иглолистни дървета, растат нагоре. Животът на растението е от 150 до 200 години.

Вид - видове и места на растеж

Дървото се нуждае от влажност на въздуха и предпочита да се засели в планински райони и покрай речни долини. В природата първо се срещат в умерения и субтропичен пояс на Източна и Централна Европа, Далечния Изток, Сибир, Централна Азия и Северна Америка. Едрите дървета са често срещани в западното полукълбо.

Чистите еластични насаждения в наши дни се считат за голяма рядкост, най-често дървото расте като примес към кедър, смърч и други видове. Често действа като второ ниво в аспен, но с борови обикновени почти никога не се случва.

Едър - лечебни свойства

Едърът се нарича едно от най-полезните дървета. Препаратите с екстракти се използват за ревматизъм, възпалителни процеси, хронична и остра сърдечна недостатъчност, както и за инфекциозни заболявания.

Едро масло се използва за лечение на радикулит, невралгия и миозит, за спиране на кървенето и за лекуване на рани. Матракът за ел. Вана се използва не само за целта, но и като инхалатор: парата може да изхвърли етерично масло от клона, което след това се абсорбира в белите дробове и кожата. Също така клонове са запазени за зимата за вземане на вани.

Иглите на иглите поради съдържанието на витамин С са известни като антисорбционни. Лечебните свойства на ела се появяват и при намаляването на отока и болката при остеохондроза, както и при противовъзпалително действие. Смята се, че етеричното масло подобрява зрителната острота, когато очите се уморяват. Не е често използван за лечение на безсъние, тъй като лечението има благотворен ефект върху нервната система, подмладява цялото тяло и отпуска мускулите добре.

Фира - лекарствени форми

В медицината се използва главно масло от ела, което представлява бистра, безцветна или светложълта течност с характерна миризма. Маслото се съдържа в елитни крака и млади клони, които са основните лечебни суровини. От елхово масло се извлича камфор, който се използва в медицината за сърдечна недостатъчност.

Нанесете и смола, която се събира от кората на дърветата. Смолата се смесва с жлъчката на дива свиня или мечка и се използва за стомашни заболявания. За лечебни бани и инхалации, те събират клони, които се характеризират с висока бактерицидна активност. Например, клонките, вкарани в стаята, правят въздуха почти стерилен.

Репички от ябълки

За лечение на радикулит, плексит, други заболявания на периферната нервна система, няколко капки елхово масло трябва да бъдат втрити в областта на кръста. Преди процедурата гореща вана няма да бъде излишна. Курсът на лечението се състои от петнадесет процедури.

За облекчаване на острата зъбобол, трябва да навлажнете памучната вата с масло, да я нанесете върху зъба и да я задръжте за около 20 минути. След час и половина можете да повторите процедурата. Когато пародонтит трябва да се направи двадесет приложения с масло от масло: парче превръзка навлажнете продукта и се прилагат за 15-20 минути на венците.

При стенокардия две капки от чисто елажно масло трябва да се капчат върху възпалената жлеза. Препоръчва се тази процедура да се извършва няколко пъти на всеки 4 часа. При бронхит и пневмония се забелязва добър ефект след триене на тялото с масло и вдишване: изсипете кипяща вода и 3 капки масло в емайлирана купа, покрийте с одеяло и главата за 10-15 минути.

Пихта — противопоказания

При остри възпаления на бъбреците и бременността се забранява употребата на препарати с екстракт от ече и етерично масло, тъй като елата има токсичен ефект върху плода.

Коментари

Светлана 05/03/2016 Да, забелязах, че миризмата на ела има много добър ефект върху нервната система. Особено, ако се къпете с ела, ще спите като бебе. А кожата става по-свежа, гладка. Аз дори не си представях, че елата има противопоказания. Ксения 05/02/2016 Едър, ако не греша, най-ароматно иглолистното дърво. Ние сме дори на Нова година, ние винаги се опитват да сложат на ела. Ароматът от нея около къщата наведнъж, и наистина, по някакъв начин диша по-лесно. Но никога не съм използвал петрол, със сигурност ще го купя. Яна 05.02.2016 На леля ми непрекъснато има медни метли. И тя събира клоните. Тя казва, че след ела и вана тя има недостиг на въздух и като цяло се чувства много по-добре. Благодаря за съветите за зъбобол! Ще бъде удобно. Алла 05/02/1966 Независимо какво, колко ела жив се окаже! Мислех, че толкова дълго живеят само кедри. И за полезните, лечебни свойства на това дърво, може би всеки знае. Едно масло от ела си струва. И ела метла в банята е много ценена. Лена 05.05.2016 Уау, колко хубаво е фотографирано! Прави очи, а не ела. Дори не знаех, че елата расте най-вече с кедър, но не расте с бор. Често правя вани с ела, това е едновременно удоволствие и лечебен ефект.
Share:
Comments