Glega - лечебни свойства и приложение в медицината

Gagale - общо описание

Galega (козя кожа) е многогодишно тревисто растение от семейство бобови растения, чиято височина може да достигне един метър. Galega има коренов корен и прав стволовит с разклонени листа, може да се разграничи от други представители на растителния свят от цветя, които имат необичайна мотична структура и сиво-лилави цветя, които цъфтят през летните месеци. Плодовете на галерите могат да бъдат събрани в края на август - септември, те са многосеменни бобчета, чийто размер често достига 4 сантиметра.

Galega - видове и места на растеж

Малката коза е топлолюбиво растение, най-често се среща на територията на Украйна, Кавказ, Южна Русия и Молдова. Кримския полуостров, Карпатите, Черно море и района на Долна Волга могат да се похвалят с най-голямата концентрация на растения в техните територии.

Glega обича бреговете на реки, ливади, планински степи, горски ръбове и често се намира по протежение на моторни пътища.

Glega - лечебни свойства

Glega - лекарство, което от доста време и успешно използва народни лечители. Като част от растението съдържа компонент като gallel, който намалява кръвната захар, не е изненадващо, че козелът става асистент на хора, страдащи от диабет.

Лечението на "захар" с помощта на кухни е възможно само в ранен стадий на заболяването, но впоследствие лекарството помага да се намали количеството инсулин, необходимо за пациента.

Козелът често се използва за увеличаване на лактацията при жени, чиито деца кърмят. Растението е диуретично, антихелмитично и диафоретично.

Glega - дозировъчни форми

Народните лекари използват надземните части на галериите - цветя, листа, стъбла. Обикновено прибирането на растението се осъществява по време на периода на цъфтеж на кози кози и пада през юли-август. Дръжките се нарязват на няколко сантиметра от земята, а след това се изсушават на открито (в никакъв случай на слънце, лъчите предизвикват нежелани процеси, които неутрализират полезните свойства на растението).

Събирането на семена се извършва по време на пълното им зреене, те, за разлика от "зелената" част на растението, изсушени на слънце и разбити с пръчки, предварително поставени в чували.

Galega - рецепти

Най-често галерите се използват за лечение на такива заболявания като диабет и подуване, въпреки че комбинации с други билки помагат да се отърват от други заболявания.

Отвара от гаргойа със захарен диабет

1 супена лъжица суха нарязана трева трябва да се излее 1 чаша вряла вода, нека варя няколко часа, след това щам и приема като лекарство. Вземете бульон от коза трябва да бъде 3-4 пъти на ден за 1-2 супени лъжици. Курсът е 1,5-2 месеца.

Отвара от галери със силна подпухналост (диуретик)

10 грама галееви семена изсипете 1 чаша вода, вари 5 минути, след което оставете да се варят в продължение на няколко часа, натоварете и поемете. Дозировка - 3-4 пъти на ден за 1 супена лъжица.

Комбинацията с корена на дивата цикория, тревата, хмела, безмотор, син корен на цианоза и мелиса дават прекрасен ефект. При приготвянето на отвара съотношението трябва да е 2: 2: 3: 3: 2. Запалете се на слаб огън за 10 минути, след това го оставяйте да се влива, изцежда и консумира 5 пъти на ден за 2 супени лъжици половин час преди хранене.

Галега - противопоказания

Пилешката коза може да бъде препоръчано само от лекар, тя е противопоказана при пациенти с хипертония, тъй като може значително да увеличи налягането и да наруши активността на стомашно-чревния тракт.

Коментари

Мария 19.04.2016 Чудя се защо - коза?)) Очевидно, козите му се консумират в ливади и в близост до пътища. На практика тази билка е особено за диабетици. Това са основните му качества. Защо не се препоръчва от лекарите? В крайна сметка би било възможно да се изготви определен график на приемане. Nastasia 19.04.2016 Така ходиш на тревата, стъпкваш на краката й и не знаеш, че може да помогне на някого да се отърве от ужасни болести ... Диабет, споменавам за такива ужасни болести. Същият постоянен контрол върху себе си, зависимостта от инжектирането на инсулин. Уляна 04/04/2016 Да, разбира се, тази гага расте и ние я имаме навсякъде! И по краищата на пътя, и на прости зелени площи. Винаги съм я гледал като нормална трева. Изглежда доста, когато има много такива треви. Украсява клиринга. И за медицинските свойства и не чух. Галина 04/04/2016 Струва ми се, че имаме такава растяща трева. Най-малко - тези цветя са много сходни, но почти същите. И освен това расте не постепенно, а директно цели поляни. Мисля, че диабетици трябва да обърнат внимание на тази билка. И ако в началния етап, толкова повече. Ивана 19.10.2016 Няма нищо за себе си. Много вероятно е добро растение. Майка ми има диабет, той не е на ранен етап, но все пак можете да опитате тази билка за вихрушка. Може и ще намали скоростта на инсулин. Разбира се, трябва да се консултирате.
Share:
Comments