Електронните цигари също са опасни за здравето

Податливи на влиянието на рекламодателите, много пушачи са убедени, че с помощта на електронни цигари те защитават тялото си от опасностите, породени от никотина.

Междувременно представители на Атинския университет твърдят, че такива неща увреждат здравето на не по-малко от традиционните цигари, тъй като значително затрудняват дишането и увреждат белите дробове.

Приблизително същото заключение постигнаха представителите на Европейската асоциация на респираторите. Учените са убедени, че влиянието на електронните цигари върху здравето на пушачите е прекалено малко изучено, за да почиват на лаврите си и да се чувстват напълно спокойни.

Досега единственият сигурен начин да се отървете от опасните последствия от никотина е пълното спиране на тютюнопушенето, само че той гарантира на човек нормална работа с белите дробове.

В същото време е необходимо също така да сте сигурни, че няма да станете пасивен пушач, тъй като такова излагане на тютюн върху човешкото тяло носи не по-малко, а понякога и по-голяма опасност от самостоятелното пушене.

Share:
Comments