Атлетизмът е свързан с размера на мозъка?

Дали атлетиката е свързана с размера на мозъка? За да разберат, изследователи от Университета на Калифорния, Ривърсайд, проведоха лабораторни експерименти върху мишки brownie и установиха, че при мишки, които за повече от 65 поколения са били по-активни, средният мозък е по-голям от тези, за които този избор не е беше приложено.

Лаборатория Теодора Гарланд измерва теглото на мозъка на "спортни" къща мишки, които доброволно се практикуват дълго катерица колело, и мозъците им се анализират изображения с висока резолюция. Установено е, че обемът на средния мозък, т.е., че малка част от мозъка, която предава информация на визуални, слухови и двигателни системи от специално отгледани мишки е почти 13% по-голям от обема на мозъка в "нормални" мишки.

Основният въпрос, който учените се опитват да отговорят в своето изследване, използвайки експерименталната парадигма на еволюцията, е дали селекцията влияе върху поведението на определен поведенчески елемент, като доброволен физически товар, за да се промени размерът на мозъка.

Какви са резултатите от изследването за хората? "Възможно е, че индивидуалните различия в склонността или способността да се обучение на хората, свързани с отделните разлики в размера на мозъка, но никой не го е проучена," - каза Гарланд. - "Ако беше възможно да се направи MRT средно бебе мозък преди тези деца ще започнат обучение и след това да ги гледате на живота, може да са открили, че вродените, генетично определени различия в размера на средния мозък, идентифицирани скоро след раждането, влияние за това колко те вероятно ще се обучават като възрастни. "

Share:
Comments