Тиквеният сок в сока е вкусна витаминна напитка. как да

Тиквата е една от най-полезните зеленчуци, които растат в нашите градинки.

По същество те растат доста впечатляващи. След като зеленчукът е нарязан, той се съхранява не дълго. Като алтернатива, можете да направите сок от него, така че да не се загуби нищо.

Тиквен сок в сока - основните принципи на готвене

Не е трудно да се готви сок от тиква, особено в сока. В него сокът не само се вари, но и се стерилизира веднага, което елиминира продължителното и досадно кипене на кутиите във водата.

Тиквеният сок е от два вида - със и без пулп. С помощта на sokovarki е модерно да се готвят и двата вида. Така че, имате нужда от тиква и захар. Количеството на последното се определя според вкуса, в зависимост от сладостта на зеленчука. Ако тиква е много сладко, можете да направите без захар на всички.

Първо, подгответе тиква. Той се измива, обелва и обелва. Пулп нарязани на малки парченца. В долната тенджера сокът се излива във водата. Върху останалата част на устройството. Тиквени парчета се поставят в горното сито и капакът на совокарка е затворен.

Устройството се запалва. Подгответе голям контейнер, в който ще тече готов сок.

Ако приготвите сок без пулпа, след като спре да идва от тръбата, залейте захарта в нея. За да направите сок с пулпа, капакът се отваря и размесената тиква се разбърква.

Полученият сок със захар се поставя върху печката и се нагрява, но не се вари. Веднага след появата на първите мехурчета се бутилират в стерилни бутилки или буркани. Капацитетът е запушен с капаци, обърнат и оставян да се охлади, покрит с покривало.

Рецепта 1. Тиквен сок в сок без печене на захар

Съставките

пулпа от тиква.

Метод за приготвяне

1. В долната корита залейте водата за пиене, така че нейното ниво да достигне горната маркировка. Поставете го на огъня.

2. Сега инсталирайте в долната тенджера устройството за събиране на сока. Поставете сито в него.

3. Измийте тиквата, отлепете и отстранете влакната със семена. Нарежете плътта на зеленчука с не твърде малки парченца.

4. Поставете нарязаната тиква в филтър. Покрийте плътно с капак и оставяйте на пара на средна температура.

5. Подгответе стъклени бутилки или буркани. Измийте ги, стерилизирайте и изсушете. Заменете контейнера под маркуча и събирайте сока в него. Незабавно го затегнете със специален ключ или го завийте плътно с капаци. Обърнете се, покрийте с покривало и оставете да се охлади за един ден.

Рецепта 2. Тиквен сок в сока с оранжево

Съставките

тиква - килограм;

захар - 100 g;

лимонов сок - 3 ml;

оранжево.

Метод за приготвяне

1. Обелете тиквата, отстранете семената с влакна. Изрежете плътта на зеленчука със среден размер.

2. Отлепете портокала с вряща вода, обелете и олющете на резени. Отстранете тънката коричка и белите влакна.

3. Поставете долната тенджера на тенджерата под налягане на огъня, излейте вода в нея до знака. Презаредете устройствата за събиране на сок. Поставете сито в него. Поставете на него филийки тиква и филийки портокали. Затворете капака плътно.

4. Подгответе дълбок контейнер, който ще източи готовия сок. Тя може да бъде емайл купа или тиган.

5. Когато сокът от тръбата спира да тече в тигана. Добавете лимонов сок и захар към него. Сложете умерен огън. Кук, разбъркване, до появата на първите мехурчета.

6. Разпръснете горещия сок на стерилни сухи бутилки и буркани. Херметически запушете стъклените контейнери, обърнете ги и ги покрийте с одеяло. Потопете деня, докато се охлади напълно.

Рецепта 3. Тиквен сок в сока с ябълки

Съставките

гранулирана захар;

два и половина килограма тиква;

един и половина килограма ябълки.

Метод за приготвяне

1. В долната тенджера излейте във вода, така че нивото му достига горната маркировка.

2. Почистете тиквата от кората, отстранете влакната и семената. Плътта се нарязва на малки парченца. Разстилахме го в мрежата на соковаричките.

3. Моите ябълки, изрязваме кутиите за семена и ги разрязваме по същия начин като тиквата. Изпращаме ябълки след тиква.

4. Поставете тавата с вода на огъня. Когато водата в нея се вари, инсталирайте устройството, за да съберете сока. Маркучът трябва да е затворен. В резервоара поставете решетка с тиква и ябълки. Затворете сивохракът с капак и го пригответе за около час в умерен огън.

5. Под маркуча заместваме тигана и отваряме крана. Смесваме сока. Отворете капака и леко ябълките с тиква.

6. Добавете захарта към сока и поставете тенджерата на огъня. Кук, разбъркване, до първите признаци на кипене. Горещият сок се доставя върху стерилни контейнери от сухо стъкло и веднага се запечатва.

Рецепта 4. Тиквен сок в сока с моркови

Съставките

пулп от тиква - килограм;

захар - 150 g;

лимонена киселина - 10 g;

моркови - половин килограм;

пречистена вода - литър.

Метод за приготвяне

1. Обелете тиквата и морковите. Измийте. Отстранете семена и влакна от тиква. Нарежете зеленчуците на малки резени.

2. Изсипете пречистената вода в специалното отделение на сосната печка. От горе, инсталирайте частта от устройството, в която ще се събира сокът. Поставете сито и поставете в него парчета зеленчуци.

3. Затворете капака плътно и изпратете тигана до огъня. Поставете дълбоко чист тиган под маркуча. След около четиридесет минути отворете крана. Когато целият сок е в тигана, добавете лимонена киселина и захар към него.

4. Поставете тенджера на огъня. Веднага щом се появят първите признаци на кипене, извадете сока от огъня и незабавно го излейте на сухи стерилни стъклени съдове. Херметически преобръщане, преобръщане и охлаждане, покриване с покривка.

Рецепта 5. Тиквен сок в сока с аромат

Съставките

800 g целулозен пулп;

мед — 300 г;

плодове от цариградско грозде - 800 гр.

Метод за приготвяне

1. Гъсениците измиват, отрязват опашките и пробиват всяко зрънце на няколко места с игла.

2. Тиквено кори, отстранете семена и влакна. Изрежете плътта на зеленчука на малки резени. Плодове и парченца зеленчуци, поставени в sokovarki сито.

3. Изсипете водата до горната маркировка в долната тава. Отгоре на устройството за събиране на сок. В нея поставете сито със зеленчуци и плодове. Затвори сивочарка с капак и сложи умерен огън.

4. След четиридесет минути под маркуча поставете чист тиган и отворете крана. Отворете капака и вземете плодове със зеленчуци. Когато сокът спре да идва от маркуча, добавете мед към тигана, разбъркайте и поставете умерен огън.

5. Сварете сока, докато на повърхността се появят първите мехурчета. Незабавно изсипете стъклени стерилни бутилки и ги затегнете плътно с капаци.

Рецепта 6. Тиквен сок от тиква с червено френско грозде

Съставките

пулп от тиква;

червено касис.

Метод за приготвяне

1. Поставете касис на сито и изплакнете под крана. Премахнете плодовете от клонките и ги поставете в сито на сок.

2. Измийте измитата тиква с големи резени и отстранете семената с влакна. След това се обелвайте. Нарежете пулпа на малки парченца. Изпратете тиква в сито на сок.

3. Изсипете водата до горната маркировка в долния тава. Поставете го на огъня. Когато водата кипи, инсталирайте устройство за събиране на сок. От горе поставете сито с плодове и тиква. Затворете капака плътно. Кранът на маркуча, от който сокът ще тече, трябва да бъде затворен.

4. След четиридесет минути отворете капака и внимателно стиснете съдържанието на екрана. Поставете чисти стерилни буркани под маркуча. След като се напълнят, незабавно ги затегнете плътно, обърнете ги и ги покрийте с топло одеяло. Оставете за един ден, докато се охлади напълно.

Рецепта 7. Тиквен сок в сока с японска дюля

Съставките

три килограма тиква;

половин килограм японска тиква.

Метод за приготвяне

1. Тиквено и японско дюля. Отстранете семена от тиква с влакна. Нарежете дюля на четири части и изрежете кутиите за семена. Изрежете плътта на дюля и тиква на малки резени.

2. Изсипете питейната вода в долната тава до горната маркировка. Поставете го на огъня. Когато водата започне да се вари, поставете в тенджера устройството за събиране на сока. В нея поставете сито с парчета плодове и зеленчуци.

3. Затворете капака плътно и гответе при умерено нагряване. След около час поставете суха стерилна кутия под маркуча и отворете крана. Щом кутията е пълна със сок, затегнете я здраво, обърнете го и го охладете, покрийте го с воал. Напълнете бурканите, докато сокът спре да идва от маркуча.

Тиквен сок в сока - съвети и трикове

За да получите сока с целулоза, след около четиридесет минути отворете капака на тигана и запомнете съдържанието на ситото с лъжица.

Вместо захар, можете да използвате мед.

Ако готвите сока без захар, можете веднага да го източите в стерилни буркани и да се навиете.

Сокът със захар или мед трябва да се нагрява до първите признаци на кипене.

За сок е по-добре да вземете сладък мускат кратун.

Share:
Comments