Какво е полезно масло от кимион?

В източната медицина черният кимион и неговите уникални свойства са били използвани за около три хиляди години, а пророк Мохамед е приписван на думите: "В черен кимион, изцеление от всички болести, различни от смъртта". Научните изследвания, проведени през втората половина на 20-ти век, доказаха мощния усилващ ефект на черния кимион върху човешката имунна система.

кимион за кожа и отслабване, снимка

Постепенно черният кимион и извлеченото от него масло стават известни в Русия. Те са намерили най-широко приложение не само в медицината, но и в козметологията поради регенериращия ефект на масло от кимион върху кожата. Той е особено полезен за мазна кожа, тъй като намалява възпалението в мастните жлези, решава хематомите, предотвратява разпространението на furuncles. Масловото масло за кожата, дължащо се на съдържащите се там етерични масла, е ефективен бактерициден и антисептичен агент.

Масло от зеле се използва и за възстановяване на косата, премахване на проблемите с скалпа и предотвратяване на зреене.

Как да отслабнете с кимион масло

Лечебното масло от черен кимион е използвано от жените жители на древна Гърция, за да поддържа младостта и красотата, а също и да постигне идеалната фигура. Днес този доказан и много ефективен метод може да се възползва от всяко момиче, което иска да отслабне бързо и безопасно.

Най-простата схема на приемане се състои в следното: приблизително за една четвърт час преди хранене е необходимо да вземете чаена лъжичка от това масло. Увеличете ефекта, като добавите към кимион масло супена лъжица от естествен мед. Цялата смес е по-добре да се пие варена вода, така че тя да бъде по-добре погълната от тялото. Тази процедура се препоръчва да се повтаря сутрин и вечер, т.е. преди закуска или преди вечеря. Ако нямате закуска, първото приемане на масло може да се премести за обяд.

Но има и по-развита и по-напреднала схема. Тя е подходяща за тези, които искат да постигнат по-видим резултат и са готови за много по пътя към съвършенството. Целият цикъл се изчислява за приблизително два месеца редовен прием на кимион. Трябва да се помни, че преди да ядете масло, не можете да ядете нищо и след като го вземете, трябва да минете поне тридесет минути, преди да седнете на масата. Препоръчва се също така да се изключат от менюто въглехидрати: картофи, хляб, тестени изделия, брашно и други - ако не за цялата продължителност на храненето, то поне през първата половина. Тогава ефектът ще бъде видим с просто око!

Първи месец

  • Седмица номер 1 - вземете 1 ч. Л. Масло преди закуска и измийте с чаша варена вода;
  • Седмица номер 2 - вземете 1 супена лъжица масло преди закуска и вечеря и изпийте чаша варена вода;
  • Седмица номер 3 - вземете 2 супени лъжици кимион масло преди закуска и пийте с две чаши преварена вода (това е всичко като през първата седмица, но в двойна доза);
  • Седмица 4 - повторете първата седмица.

Месец на втория

Тук, масло от кимион се използва вече без комбинация с вода (с изключение на последната седмица), а от ежедневната диета, мазнините се отстраняват - не напълно, но колкото е възможно повече. Препоръчваната скорост е не повече от 20 грама на ден.

  • Седмица номер 1 - вземете един ст. лъжица масло (без вода);
  • Седмица номер 2 - вземете две ст. лъжици масло (без вода);
  • Седмица номер 3 - вземете две супени лъжици кимион 30 минути преди хранене три пъти на ден;
  • Седмица номер 4 - вземете една чаена лъжичка масло и една чаша вода два пъти дневно.

Смазочното масло може да се използва и като зареждане с гориво. През лятото - в светли салати от сезонни зеленчуци, а през зимните месеци кисело зеле ще направи. Това масло не обича контакта с метал, затова използвайте лъжица от дърво или хранителна пластмаса, която да се разбърква.

Share:
Comments