Тесто за chebureks - най-добрите рецепти. как да подготвим

Горещи chebureks поне през лятото, въпреки че през зимата те са много популярни. Те се продават буквално на всеки уличен ъгъл.

Те са толкова свикнали с нас, че мнозина ги приемат за истинско руско ястие. Това не е така, рецептата за подготовката им дойде при нас от Изтока или Азия, защото това е традиционно ястие на монголски и тюркски народи.

Те бяха първите, които започнаха пържене на пайове с пълнеж от месо и подправки в много мазнини.

Първоначално за чебурикс се използва най-простото безквасно тесто от три съставки - сол, вода и брашно. Оттогава много се промени, днес тестото се месят на мляко, кефир, минерална вода, варена вода, добавете водка и яйца. И всяка домакиня смята метода си да направи тестото най-доброто. Опитайте, може би рецепти ще опитате.

Cheburek тесто - най-добрите рецепти

Рецепта 1: Cheburek тесто

Тази рецепта може да бъде най-често срещаният, ако не и за един трик. Маслото (или мазнината) се добавя към тестото в много гореща, почти кипяща форма. Това е горещото масло, което помага при образуването на малки мехурчета при пържене. И за да направи тестото по-меко и нежно, обикновената вода може да бъде заменена с минерална.

Съставките: 4 чаши брашно (600 г), 0,3 литра топла вода (може да бъде минерална), захар и сол - без пързалка за 1 ч. Л., 80 грама мазнини (маргарин, растително масло, мигли).

Метод за приготвяне

Разредете солта и захарта в топла вода и изсипете брашното. Но не всички наведнъж, но по такъв начин, че тестото е полу-гума. За да ориентирате - лъжицата не трябва да застане, но бавно пада, ако се постави в тестото. Това е на този етап да се изсипва врящо масло, бързо бъркане лъжица. Когато маслото е смесено, можете да започнете да наливате останалата част от брашното и да го мехтете, така че масата да стане еластична. Тестото трябва да бъде покрито, така че да не се замърсява и да се остави за известно време - около тридесет минути. След това тънко се разтопи и готви chebureks.

Рецепта 2: Тесто за чебурикс (с варена вода)

Много добра рецепта за теста. Оказва се, че е хрупкава, мека и изобщо не е здрава. Въпреки че е тънка, тя не се счупва изобщо при печене на пайове и е лесна за изхвърляне. По-долу има 2 опции за готвене - с добавяне на яйца и без тях.

Съставките (1 вариант): 600 г брашно (около 4 чаши), 300 мл вода, 2 маси. Всяка лъжичка расте. Масла (без мирис), 1 яйце, половин лъжица сол и супена лъжица водка.

Метод за приготвяне

Добавете маслото и солта във водата, заври. Във врящата вода добавете брашно (некомплектовано стъкло) и бързо разбърквайте, за да избегнете появата на бучки. В охладената маса да влезете в яйцето и водката. Когато те се поглъщат в тестото, добавете останалата част от брашното и добре медете. Преди да излезете, оставете тестовата стойка - колкото повече време, толкова по-добре (можете да излезете за нощта), но не по-малко от час, и да запържете chebureks.

Съставките (2 вариант): 600 г брашно, 300 мл вода, захар и сол - без пързалка за 1 чаена лъжичка. лъжица, маса. лъжица свинска мас.

Метод за приготвяне

Всички съставки (с изключение на вода) се смесват и смилат с ръце, така че брашното да абсорбира мазнините. След това маса за варя с вряща вода (вряща вода) и се разбърква първо с лъжица, и когато се охлади, го месят с ръцете си. Поставете тестото на студено и след един час можете да го разточите.

Ако не откриете милета, потапяйте в тигана обикновената мазнина, като я срежете фино. Отстранете пукнатини и мазнини, когато се охлади, използвайте както е указано.

Рецепта 3: Тесто за яйца за чебучици

Чебурикс, направени от това тесто винаги се оказват меки и хрупкави, с мехурчета. И крехка не от твърдост, а от крехкостта на тестото. От яйцето се издига чаша за измерване. Черупката не е счупена наполовина, а над нея се изработва чист отвор с диаметър около сантиметър, яйце се хвърля през него и се произвежда празен контейнер.

Съставките: 6-8 черупки от вода, 4 яйца, 1 черупка от растително масло, водка - 100мл, сол, брашно (колко ще е необходимо, за да не стане прекалено лепкава, но не тесни тесто).

Метод за приготвяне

Гответе всичко много бързо и просто - смесете всички съставки, внимателно медете и поставете на студено в продължение на два часа. След това можете да започнете да се движите.

Рецепта 4: Cheburek тесто върху бира

Бирата често се използва при готвене - задушете в нея месо, добавете сосове, супи, кнедли. Разбира се, смесете тестото, което ще направим сега. Можете да използвате лека, тъмна, дори безалкохолна бира. Тестото трябва да се търкаля много тънко. Сервирайте ги, като всички чебури, за предпочитане в гореща форма.

Съставките: 1 чаша бира (250мл), 1 яйце, сол, брашно - 3-4 чаши.

Метод за приготвяне

Смесете бирата с яйцето, добавете щипка сол и брашно, за да месите тестото. Отначало се оказва, че е трудно (трудно). За да стане по-мек, той се оставя да почива известно време (няколко часа), покрит със салфетка или кърпа.

Рецепта 5: Cheburek тесто с извара

Извара, което е част от теста, го прави изключително сочно. И чавурците са меки като горещи и студени.

Съставките: пакет от извара (200 г), брашно - 1-1.5 чаши, едно яйце, сол, сода - 0.5 кг, оцет - няколко капки за гасене на сода.

Метод за приготвяне

Внимателно медете вилицата с извара, така че да няма големи бучки. Можете дори да преминете през сито. Добавете яйцето, солта, гасената сода (капка с оцет, за да го направи съскане), всичко се разбърква. Накрая, изсипете брашното и не местете не здраво, но не и лепкаво тесто, за да може да бъде тънко навито. Ако тестото се придържа, можете да добавите още брашно.

Тесто за чебури - полезни съвети на опитни готвачи

- Преди да смесите тестото на чебурките, трябва да сте сигурни, че имате по-голямо количество брашно, отколкото с рецепта. На първо място, това е необходимо за правене на прах, а на второ място, брашното може да бъде с различна степен, да се смила, да е качествено и може да отнеме повече (или по-малко), за да направи тестото правилно.

- Ако тестото от готовите чебури се оказа много трудно, сложете ги в купа в тенджера и покрийте с капак, оставете го да остане малко по-дълго и да се омекоти.

- Пържене на chebureks, бъдете много внимателни с кипене масло: лежа и обръщат пачата само със сухи ръце. Ако капичката влезе в тигана, маслото незабавно ще се запали и изгори.

- До краищата на чебурите са по-красиви, не можете да ги разкъсате с ръце, но със зъби на вилицата, леко натискане надолу.

Коментари

парченца 25.12.2016 Рецепта 2: Тесто за чебурикс (с варена вода) тесто хорошие но надо добавить побольше муки чтобы тесто стало немного по круче и соли надо добавить не полчайной ложки а целую а так спс за рецепт Татяна 03.11.2016 Благодаря ви за рецептата ... подготвена за 1-ва рецепта (с растително масло), въпреки че водата дава минерал (според съветите на приятели), се оказа много вкусно, тестото е въздушно, с пъпки, не абсорбира много масло, Препоръчвам ви! галя 10.24.2016 Здравейте, много добра рецепта! И в 1 рецепта можете да добавите drozzhi, или те ще развалят всичко? Алла 09/23/2016 Не знам как на кого, изядох половин килограм, няма резултат ... :-( Катрин 04.04.2016 Тестото за втората рецепта, много еластично, лесно се разделя и не абсорбира масло от тортата.
Share:
Comments