Как да отрежете ноктите на коте? защо маникюр за домашни

Нарязването на ноктите на котето не е най-простата, а постижимата задача. Справете се с него, ще ви помогнат уменията, използването на специални инструменти за маникюра на котката и възможността да намерите подход към животното.

Защо да режете ноктите на коте?

Веднага направете резервация - мебелите и тапетите за подрязване на ноктите няма да спестят. За постигането на тази цел има само един начин - ранното и компетентно обучение на животното да се надраска. В края на краищата, веднага след като ноктите са подрязани, котето ще ги отведе отново, за да се изострят. Това е присъщо на природата на котката. И зависи от собственика, че домашните любимци го правят на строго определено място.

Защо тогава трябва да отрежем ноктите си? Котки, които живеят изключително у дома си и изобщо не излизат, ноктите растат по-бързо от бездомните си братя. Защо? Да, защото уличните животни активно се гърчат, вървят на земята, скали, асфалт, катерене на дърветата. При прасето хомосексуалните нокти стават толкова дълги, че започват да се придържат към тях за килими, одеяла, тапицерия за мебели. Забелязахме, че котето хвърли нокът в гъстата купчина на килима и не можа да го измъкне от пътя - ето че е време да направим маникюра на домашния любимец.

Също така, с твърде дълги и остри нокти, котето може да надраска домакините, забравяйки по време на играта. Това е друга причина за рязане на ноктите, особено ако в къщата има малки деца.

За да поддържате небесните котки в ред, е достатъчно да ги отрежете два пъти месечно на предните крака и веднъж месечно - отзад. Но ако котето живее в селска или селска къща, собствениците го пуснат, по-добре е да откаже да скъса ноктите си. В противен случай домашният любимец ще остане на улицата без естествено средство за защита.

Как да отрежете ноктите на коте - изберете инструмента

Конвенционалните ножици или от женски комплект за маникюр няма да направят - те само ще огънат ноктите на котето. За да се извърши тази процедура има специални коагула, те могат да бъдат намерени в магазин за домашни любимци. Има няколко типа:

Ножици за ножици, Навън това са обикновени малки ножици, върху чиито остриета са направени специални резки. Удобно е да поставите котешки нокът в тях.

Гилотината. Името отразява принципа на действие - острият нож буквално отрязва нокътя. Именно за остротата и надеждността на ножовете много собственици на котки избират тази опция. Съществува обаче и минус - когато механизмът работи, не можете да видите колко дълго отрязва част от нокътя. При липса на опит и умения, можете да намалите твърде много и да причините болка в домашни любимци.

Когтерез-секатор. Лесен за използване и безопасен. Този инструмент е снабден с ограничител, който помага за намаляване на ноктите до определена дължина. Също така, такъв кохерент има предпазител, той няма да позволи на лопатките да се отворят в неактивно състояние.

Има и професионален инструмент - електрически мелница, с която се шлайфа. В дома, тя се използва рядко, по-често се среща в магазините за животни.

За тънки и меки kogotochkov малки коте ще бъде доста scotch-ножици, можете да изберете един клечка. Но е по-добре да оставите гилотина за изрязване на твърдите нокти на възрастно животно. Преди да купите, е желателно да прецените доколко е полезно инструментът, как той пада в ръката. Е, ако има гумени дръжки, така че те да не се плъзгат. Ножовете трябва да бъдат изработени от качествена стомана и рязко заточени.

Как да намалим ноктите на коте - подготвяме се за процедурата

Инструментът беше определен. Преди да започнете процедурата, тя трябва да бъде дезинфекцирана - разтрийте с алкохол. Също така трябва да запазите средства за спиране на кръвта, например водороден прекис и памук или памук. С неточни нокти за подстригване може да кърви, как да го избегнем, ще говорим точно долу.

Половината успех, ако не повече, е да изберем точния момент. Не се опитвайте дори да изрежете ноктите на котето, което се играе, да насилвате животното, да го държите насила. Маникюрът ще трябва да се прави през целия живот на котката. И ако от детството си ще бъде свързан с домашен любимец с неприятни усещания, този процес ще се превърне в истинско мъчение както за котката, така и за нейните господари.

Най-доброто време за рязане на ноктите, когато котето е уморено от активните игри, е пълна с пълнеж, има склонност да спи. Вземете бебето в ръцете си, погали, успокой се. Намерете асистент предварително - ще бъде много по-лесно, ако един човек запази и разсейва котето, а друг отрязва ноктите. Също така е необходимо да изберете добре осветено място за процедурата и не забравяйте да миете ръцете си.

Как да отрежете ноктите на коте - процес на рязане

За процедурата без болка и кръв, трябва да разберете как се подрежда нокътя на котката. Натиснете надолу възглавницата на пръста на котката, освободете нокътя и погледнете светлината. Наблюдава се възбудена част и розова пулпа, в която се намират кръвоносните съдове и нервните окончания. За да не повредите пулпата и да не причинявате болка на домашния любимец, трябва да отстъпите от розовата част на нокътя няколко милиметра.

По-трудно е, ако ноктите на котето са тъмни на цвят, а целулозата трудно се вижда. Тук следвайте правилото "по-малко е по-добре". Прекъснете малко или поверете нокът на ветеринаря. Тази процедура се извършва в почти всички клиники.

Така че процесът на скъсяване на ноктите у дома изглежда така:

• леко задържане на крака на котето, натискане на подложката на пръста, освобождаване на нокътя.

• Отнемаме няколко милиметра от целулозата, имаме ноктите вертикално и отрязваме острият заострен връх на нокътя, а правилният ъгъл на рязане се вижда на снимката:

• По същия начин, нарязани са всички нокти, възможно е също така да се обработва по-нататък мястото за изключване с пила за нокти.

Не забравяйте, че предните лапи на котките имат пети пръст, нокът на него също се нуждае от грижи. Всичко е наред, ако в даден момент няма да е възможно да изрежете коте едновременно с всички нокти. Това може да се направи в няколко подхода. Основното е, че процедурата е толкова удобна и безопасна за домашния любимец, колкото е възможно.

За да видите как процесът на рязане на ноктите в котки е възможно при видео:

Share:
Comments