Упражнения за тънка талия: премахване на митовете

Учебникът за личните треньори ISSA отрича възможността за формиране на талията с упражнения. Можете да дадете тон на наклонените мускули, както и прави и напречни мускули на корема и изработване на дългите мускули на гърба с помощта на различни движения. Това ще ви даде умен външен вид. Но ако природата на остър преход между талията и бедрата не е "замислена", "задръстването" ще трябва да се изпомпва от задната част, раменния пояс и бедрата с бедрата. Но в интернет има много упражнения за талията, с различна степен на ефективност.

Упражнения за талията и корема от различни отворени източници

  • Завъртане на обръча

Смята се, че хъла-обръчът образува кръста. Вярно е, че точно как може да направи това, не е посочено. Дори и да предположим, че някъде има човек с атрофирани "стърчащи" наклонени мускули, ще бъде трудно да ги изпомпваме с помощта на обръч. Нека да започнем с факта, че наклонените винаги са винаги в тон, докато ги зареждаме в ежедневието, като се въртим по оста на гръбначния стълб. И ние ще приключим с движението с огъня твърде ниска амплитуда дори в сравнение с обичайната ротация, за да осигури разтягане и свиване на мускула.

Завъртане на обръча представляет собой аэробную нагрузку очень низкой интенсивности. Какие-то бонусы получать от этого может только совершенно растренированный человек, который даже пешком полчаса не может пройти. А вот те, кто пишут в интернете отзывы о построении талии при помощи обручей обычно просто голодают для того, чтобы сделать свой центр тела тонким. Проблемы тонких рук их не волнуют, а вот с целлюлитом на бедрах потом приходится бороться годами — голодание (читаем — модные диеты) приводит к потере мышечной массы, а вращения обруча никак не могут этого остановить.

  • Разходка в симулатора "Cardio Twister"

Тази машина, макар и преувеличена, но е по-полезна от шпайкове и метални обръчи. С "Twister" е невъзможно да се нарани кожата и нейната употреба е по-приятна. И наистина ви позволява да достигнете до зоната на целевия сърдечен ритъм, за да тренирате сърцето си, ако например никога не сте систематично ангажирани в бягане или танци.

Талията намалява ли от такова обучение? Не винаги. Тя ще стане по-тънка, ако систематично направите кардио и създадете калориен дефицит. Искам да кажа, да бъде в режим на отслабване. И с него нищо няма да се случи изобщо, ако храната е пълна и е насочена към задържане на теглото.

Автор: Анна Тарская, крос-треньор

Share:
Comments