Интернет измамници са избрали ема уотсън като любима стръв

Според експерти по защитата на информацията в Мрежата, споменаването на Ема Уотсън на сайтовете става най-опасното за интернет потребителите. Измамници използват името на знаменитост, за да привлекат хора към страници, заразени с вируси.

Броят на начините на интернет измами нараства ежедневно и всички те, както и преди хиляди години, са насочени към склонността на наивни хора да разкрият това, което е желано за реалността. Специалистите отбелязват, че търсенето на информация за актриса в 12% от случаите е изпълнено с хит на сайт, заразен с вируси.

В допълнение, много потребители на интернет могат да забележат при различни ресурси информация за известни прозорци, които предупреждават за появата на голям брой вируси на компютъра. В този случай се предлага инсталирането на безплатен антивирус от връзката. Това, т.нар. "Въображаем" антивирус, всъщност е програма - носител на истински вируси, който може да прехвърля измамнически поверителни данни с пароли на банкови сметки и електронни портмонета.

Не само Уотсън, но и много други звезди са станали "любими" на интернет измамници. Заразяването с вируси често се случва, когато стигнете до страницата с информация за Джесика Бил и Ева Мендес, певицата Шакира и т.н. Според McAfee, единственият човек, който "украси" топ 10-те опасни имена, беше телевизионният водещ Джими Кимел.

През 2011 г. повечето измамници използваха името Хайди Клум, този път дори не влязоха в 20-ку и мястото на лидера бе взето от Ема Уотсън. Популярността на британската актриса датира от 1999 г., когато на 9-годишна възраст тя получи и блестящо изигра ролята на Хърмаяни Грейнджър в осем филма на Хари Потър. Продължавайки своята звездна кариера, тя ще се появи в новия филм на София Копола, където ще играе главната роля.

Share:
Comments