Лечение на фибромиалгия в дома - възможно ли е? обмислете

Диагнозата на фибромиалгия рядко се прави. Лечението се основава на потискане на симптомите на патологията, тъй като пълното излекуване на заболяването е почти невъзможно.

Причини за патология

Лекарите често са съгласни, че фибромиалгията не е болест, а хронична болка, която причинява системен стрес. Пациентите показват ниска активност на опиоидните рецептори. Те, от своя страна, са отговорни за емоционалния аспект на неудобните усещания.

Болестта се развива в резултат на промени в мозъка, под влиянието на стресови ситуации. При проучвания на пациенти с фибромиалгия са открити няколко нарушения на мозъчните вещества. Например, стойността на серотонина при пациентите е различна от нормата. Той от своя страна помага на човек да почива по време на сън и регулира степента на чувствителност към болка.

Нито пък можем да кажем за генетичния фактор. В семейство, в което членовете на семейството страдат от фибромиалгия, шансовете за развитие на патология в роднини се увеличават няколко пъти.

симптоми

Основните признаци на заболяването са болка. Те се локализират в зависимост от индивидуалните характеристики на организма на всеки пациент.

Първоначално болката се усеща в областта на врата, раменете. След това се локализира в почти всички части на тялото. Рядко, пациентите с фибромиалгия се оплакват от болки в ставите.

симптоми фибромиалгии со стороны нервной системы

Честите симптоми на фибромиалгия са нарушения на съня и хронична умора. Сънят при пациентите е лош, след като те също се чувстват напрежение.

Често срещани гърчове и други нарушения на крайниците се наблюдават при пациенти.

В клиничната картина симптомите на фибромиалгия под формата на лошо настроение, подобно на състоянието на депресия, могат да бъдат обявени. Концентрацията и нарушенията на паметта са чести.

симптоми фибромиалгии со стороны других систем и органов

симптоми фибромиалгии также проявляются и со стороны других органов и систем в виде:

- замаяност,

- сухота в устата,

- дисбаланс в тялото,

- изтръпване и изтръпване в крайниците,

- Често уриниране,

- редовна менструация с болка,

- Мигрена.

Болката в обсъжданата патология се променя под въздействието на метеорологичните условия и естеството на физическото натоварване. Усещанията за болка са болки и предизвикват усещане за парене на мястото на локализация.

Диагностика

При определяне на диагнозата - фибромиалгия, лекарят определя неврологичния статус. Изследва нивото на концентрация на вниманието и изяснява точките на задействане. Провежда палпация на болезнени участъци с еднаква сила, придружена от изследване на други части на тялото.

Диагнозата се основава и на използването на лабораторни тестове, проведени с цел изключване на други патологии. Когато изследвате кръвта, можете да видите ниска концентрация на серотонин и L-триптофан.

Специалистът назначава томография, за да изключи следните патологии:

- вътречерепна хипертония,

- церебрални тумори,

- дегенеративни процеси,

- инфекции с бавен характер в централната нервна система.

Трябва да се отбележи, че болестта се установява доста трудно и това е възможно само от квалифициран лекар с богат опит.

Лечение

Терапията на фибромиалгия е насочена в по-голяма степен към облекчаването на болката и елиминирането на другите симптоми.

лечение

лечение лечение включает в себя препараты с обезболивающим и антидепрессивным эффектом.

Антидепресантите са в състояние да облекчат пациента на прояви на депресия и да подобрят качеството на съня. Ефективно нормализира нивото на серотонин и норепинефрин амитриптилин и дулоксетин.

Поради способността да подобрява качеството на живот на пациента, антиконвулсантът се предписва от лекаря. Те също така намаляват симптомите и нормализират съня.

Специалистът предписва използването на централни аналгетици за отстраняване на острата болка. Те често се предписват заедно с парацетамол. Прилагането им за дълго време води до адаптиране на тялото към наркотиците и последващите навици. Също така са възможни нежелани реакции в лицето на гадене, повръщане и замаяност.

Анестетиците за локално приложение също са ефективни при лечението на фибромиалгия. Включва курса на лечение с предписване на инфузия. Имат изразен аналгетичен ефект.

Важно е да не се използват лекарства без назначаване на лекар, за да се предотвратят усложнения.

Лечение на фибромиалгия в дома

Лечение на фибромиалгия в дома подразумевает изменения образа жизни. Необходимо придерживаться диеты и избегать стрессов.

Диета

Поради това няма специфична диета за пациенти с фибромиалгия, но има препоръки, които значително ще улеснят състоянието на пациента.

На първо място, е необходимо да се избягват продукти с добавки на основата на нитрати и глутамин натрий. Необходимият отказ за способността на тези вещества е обусловен, засяга рецепторите на болката в тялото и съответно води до влошаване на неприятните усещания. Химически добавки от този вид се съдържат в някои видове колбаси, шунка и бекон. Също така, замразените храни и източните ястия често съдържат глутамин натрий.

Експертите препоръчват да се откажат от много кафе и чай. Кофеинът погрешно се разглежда като източник на енергия, но бързо завършва неговия ефект и след това идва период на по-голяма умора. Този процес е силно нежелан в обсъжданата патология. Положителното въздействие от неуспеха, което можете да видите след няколко дни.

Някои проучвания показват, че нивото на възприемане на болката е повлияно от глутен и дрожди. Голям брой от тези вещества в хранителния режим влияят върху развитието на гъбичките от дрожди. Той, от своя страна, прави мускулите и ставите по-уязвими. Елементи се намират в продуктите за брашно.

Списъкът на нежеланите продукти винаги може да бъде проверен от Вашия лекар, тъй като схемата на ограниченията и разрешенията за употреба е изградена изключително на индивидуална основа.

Лечение с билки

Лечението с фибромиалгия на билки у дома винаги изисква консултация с лекар. Подобряването на здравето на пациента се улеснява от:

- Китайска магнолия лоза,

- Leuzeaux,

- Люляк.

Китайската магнолия съдържа много полезни вещества, които могат да подобрят паметта и да нормализират координацията. Също така, много важни действия са възстановяването на апетита в депресивни състояния, проявявани в резултат на фибромиалгия.

Заводът, наречен Leuzea, запазва и активизира качествената работа на мускулите. Също така, културата благоприятно засяга работата на черния дроб и сърцето, което е много важно при всяка патология, включваща медикаменти. Дозата се предписва изключително от специалист.

Процесът на възстановяване ще ускори инфузията от люляк. Сухите цветя на растенията, вливани с алкохол или водка, премахват болката.

Лечение на фибромиалгия в дома с помощью физкультуры

Физиотерапията показа голяма ефективност при лечението на фибромиалгия у дома. При синдром на болка и отрицателно психическо състояние, те могат да се борят:

- стречинг упражнения;

- Разходки;

- Силова тренировка.

За да се преодолеят симптомите на заболяването ще помогне да се упражнява в басейна. Опишете нивото на стреса, което може да има лекар, тъй като при усилени тренировки е възможен противоположният ефект.

Когнитивно — поведенческая терапия

Лечението с помощта на когнитивно-поведенческа терапия предполага дефиниране на разрушителни реакции към определена ситуация. Корекция, която трябва да възникне в резултат на съвместната работа на пациента и лекаря. Терапевтът намира начин да замени поведенческия отговор с по-правилно поведение.

Профилактика

За съжаление, не е възможно да се предскаже развитието на сериозна патология. Но има мерки, които ще намалят вероятността от възникване.

- регулират стреса и го третират по различен начин;

- разпределение на времето за почивка, препоръчително количество време за сън осем часа на ден;

- да се стремите към редовно умерено физическо натоварване, например да правите йога и да плувате;

Качеството на живота винаги е повлияно от човешките навици. Ако нещо се промени към по-добро, моментът на изчисляване винаги ще бъде под формата на възстановяване.

Здраве за вас!

Share:
Comments