Може ли киселините да изгарят мазнините? какви киселини са

Съдържание:

 • Ползите и увреждането на киселините
 • липоева
 • кехлибар
 • Никотиновая
 • лимонена
 • Линолевая
 • хлорна киселина
 • Валиум
 • Фолиевая
 • adipoid
 • Аскорбиновая
 • Глутаминовая

Плашещи звуци, защото киселина pohudeniya- Междувременно киселини са важни химикали, които са включени в метаболизма реши много проблеми, свързани с усвояването на хранителни вещества, превоз на определени молекули в тялото и възстановяването на мускулите след тренировка. Между другото, всички ние не харесвал мазнини - тя също е киселина в неговата химична структура. Може ли киселините да изгарят мазнините? Директното приемане на нито една от тях на липолиза не. Те могат да решат някои проблеми, като например ускоряване на процесите на възстановяване и детоксикация, но не и "изгаряне на мазнините", тъй като почти за всеки един от тях пише в популярните източници.

От ползите и вредите от киселини за загуба на тегло като цяло

Най-важното: ако диетата ви не е правилна, систематично ядете повече, отколкото сте прекарали през деня, вие се движите малко, но ядете много, няма да ви помага киселината. Отчаяни, за да отслабнете с "точки, LJ и други писма" не трябва да поглъщат киселина и лов за новости, но точно като няколко дни с крачкомер, да водят дневник за обучение и хранителен дневник, а след това - до обективна оценка какво е, че те се хранят, и какво не е наред с това, което ядат. Ако приемете липоевата киселина, без да предприемете тези необходими действия, ще бъдете разочаровани и от киселини. По принцип можете да отслабнете и без киселината, но без действие теглото ви, най-вероятно ще издържи.

Има ли полза от хранителни добавки? Има две гледни точки:

 1. "Съветски". Основателят на това училище е "основателят на бащата" на съветската диететика М. Певзнер. Той вярва, че няма допълнителни добавки, с изключение на витамини и минерали, които не са достатъчни в нискокалоричната диета, по принцип не е необходимо човек. Няма да има спестявания или ползи по отношение на консумираните и отработените калории от тях, и няма да има нищо добро от това;
 2. "Modern". Напоследък все повече хора пишат, че различни вещества могат да бъдат използвани като допълнителни помощници за отслабване, те ви позволяват да се чувствате по-добре по отношение на диетата и да насърчавате по-активното изгаряне на мазнините.

Въпреки това, по отношение на "героите" на днешната ни статия, това не винаги може да се каже. Ако се опитаме да обобщим ролята на киселините в организма, те могат да подобрят енергийния метаболизъм и да подобрят здравето. Но вредата може да бъде и да бъде изразена:

 • приемането на различни хранителни добавки, проучването на куп материали по тази тема и различни експерименти охлаждат човека от основното - броене на калории и контролиране на собствената си физическа активност. Ако не броите и не контролирате, малко вероятно е нещо да се окаже загуба на тегло. Най-вероятно ще бъдат изразходвани много време и пари;
 • киселините могат да навредят на стомашно-чревния тракт, особено ако вече са налице заболявания, и човек безсмислено поглъща всякакви различни хранителни добавки, изостряйки състоянието му;
 • киселините могат да предизвикат не намаление, а реално повишаване на апетита. Това може да звучи странно за някого, но това е факт. Много лекарства оказват влияние върху метаболизма по най-нееднозначен начин и допринасят за повишен апетит. И ако човек не знае как да се контролира, той усложнява още повече задачата, неизправностите са неизбежни;
 • всяка киселина, участваща в метаболизма, има своите странични ефекти. Като минимум всички тези вещества причиняват алергична реакция и могат да предизвикат доста тежки последици за тялото.

липоева кислота для похудения

липоева кислота или альфа-липоевая кислота появилась на рынке БАДов для похудения относительно недавно. Ранее она применялась в качестве БАДа, улучшающего усвоение белков и углеводов и использовалась для дополнительного питания при заболеваниях сердца, печени и мышечной системы. Липоевую кислоту назначали также восстанавливающимся после травм, операций, ожогов и механических повреждений. Она использовалась в качестве общеукрепляющего средства для больных, столкнувшихся с истощением и дистрофией.

По-късно бяха проведени проучвания, резултатите от които потвърдиха положителния ефект на липоевата киселина върху енергийния метаболизъм. Установено е, че веществото е полезно за диабетици, преживели физическо претоварване, и тези, които са изправени пред хранителни недостатъци. Доказано е, че липоевата киселина ускорява енергийния метаболизъм в клетките и помага за по-добър напредък в енергийните спортове. И ако "кръста" на своята друг популярен "помощник" - L-Carnitine - направи добро допълнение към нарастването на силата и издръжливостта. По този начин и имаше хранителни добавки за изтъняване с липоева киселина и L-карнитин.

Най-разпространената добавка на нашия пазар е Turbo Aluminium. Това вещество съдържа както L-карнитин, така и липоева киселина. Добавката е предназначена да помогне в трудната задача за поддържане на тренировъчен режим за нискокалорична диета. По принцип Turboslim-Alpha е доста популярен като най-простият "предучилищно обучение". И той, разбира се, не гори мазнини сам.

Предимството на използването на липоева киселина е подобряването на възстановяването след физическо натоварване. Но недостатъкът е, че той не засяга само липолизата и освен това не може да го причини. Още от тази киселина, която написахме в предходната статия.

кехлибар кислота

В старите дни имаше национална рецепта, за да се отървеш от махмурлук. На сутринта след партито, вземете няколко хапчета янтарна киселина и пийте много вода. Това ще помогне за детоксикация на черния дроб и облекчаване на главоболието. В допълнение към лечението на синдрома на махмурлук, янтърната киселина се е доказала като вещество, което помага бързо да се възстанови след хранително отравяне и допринася за по-бързо отстраняване на хранителните токсини от всякакъв формат.

След това се появиха следните теми:

 • след като янтърната киселина има положителен ефект върху черния дроб, а именно в черния дроб и изгарянето на мазнините, янтърната киселина трябва да помогне при изгарянето на мазнините;
 • ако това е вярно, определено си струва да се отървете от мазнините с янтърна киселина;
 • Струва си да приемаме киселина преди всяко хранене, така че мазнините да се изгарят по-добре.

Някои източници в същото време твърдят, че янтърната киселина подобрява метаболизма на мазнините, други - това обезсърчава апетита. Популярна рецепта за използването му е да пие 1-2 таблетки, преди да яде с чаша вода. Нищо чудно, че намаляването на теглото тук няма да помогне самата янтърна киселина и питейната вода. Ако пиете чаша вода на празен стомах, апетитът ще намалее поради механичното запълване на стомаха. По принцип това е основната тайна на всички операции за отслабване с янтърна киселина.

Е, ако четете рецензии за него в интернет, можете да научите много различна информация. По-конкретно, някои хора успяват да мислят за Як почти като основен фактор за отслабване и да напишат, че без него те не могат да отслабнат изобщо и с него килограми летяха направо за една нощ. Други твърдят, че не е постигнат нищо повече от повишен апетит за прием на киселина. Все още други показват загуба на тегло от 2-3 кг на месец със сложни процедури като диета, план за упражнения и прием на янтърна киселина.

Никотинова киселина за отслабване

Никотиновата киселина или витамин РР е важно хранително вещество и вещество за поддържане на нормалната функция на нервната система. Никотиновата киселина се предписва както като средство за поддържане на скоростта на метаболитните процеси в тъканите, така и като подкрепа за заболявания на сърдечно-съдовата система.

Само по себе си "никотинът" не може да доведе до загуба на тегло. Но това е доста полезно, особено когато един човек се придържа към нискокалорична диета от дълго време и има значителен недостиг на въглехидрати в диетата си. Такова хранене може да предизвика разрушаване на ЦНС, безсъние и разрушаване на циклите на възбуждане-инхибиране на нервната система. В този случай никотиновата киселина се прилага за подпомагане на здравето на централната нервна система.

лимонена кислота

Но лимонената киселина е напълно национална рецепта. Той дойде, странно, от професионалните спортове. В спорта, където има теглови категории, има популярен начин за получаване на по-нисък клас на тегло, отколкото хората, които всъщност тежи. В деня на атлета спре пиенето напълно и започва да яде лимони, само за да се чувстват по-малко дискомфорт поради сухота в устата. На първо място, на диета ядяха лимони "изгаряне на мазнини", за да се запознаят с него. След това - пийте вече разтвор на лимонена киселина. И по този въпрос има множество "учебни материали", в които авторите твърдят, че лимонената киселина ускорява метаболизма, подобрява храносмилането и насърчава загуба на тегло.

Но си струва ли нещо за ускоряване, особено ако диетата е проблем? Не е необходимо и нищо полезно лимонова киселина за тялото ни не носи. Но за да получите заболявания на стомашно-чревния тракт, постоянно използвайки кисела течност, това е доста лесно и просто.

Линолова киселина

Линолова киселина — важный компонент сбалансированного и полезного рациона. Она представляет собой один из «полезных» жиров и способствует улучшению восстановления тканей после нагрузок, профилактике воспалительных заболеваний и укреплению иммунитета. Линолова киселина должна присутствовать в рационе человека в естественном виде (все источники ПНЖК, жирная рыба, лен, оливки и т.д.) и может употребляться в виде добавок, если человек не добирает этого полезного вещества из основного рациона.

CLA - киселина

Конюгираната линолова киселина или CLA или CLA е почти най-прекомерното допълнение към света на културизма. Напоследък много източници са заявили, че тя критично влияе на метаболизма и допринася за неговото подобряване, така че човек буквално започва да отслабва пред очите си. Започва да се появяват и много хранителни добавки с CLC за обичайното отслабване, а не за бодибилдъри. В крайна сметка много, след като са придобили малко от това "щастие", бяха сериозно разочаровани от бодибилдинга и киселините. Самата добавка не изгаря мазнините, а може да намали апетита на хора, които по някакви лични причини не са в състояние да балансират консумацията на животински и растителни мазнини и да абсорбират само растителни мазнини. Всъщност е възможно да се опише употребата на мазнини във всеки нискокалоричен основен хранителен режим, поради което CLC е популярен.

Обратната връзка относно използването на CLC може да се окаже много различна. Някои твърдят, че тя изобщо не помага и не помага да отслабнете. Други - които обикновено намаляват апетита. Още други - което допринася за подобряване на спортните резултати. Това, което може да се каже със сигурност, е, че това вещество не трябва да се консумира в прекалено висока доза, за да не се получи излишък от наситени мазнини. Всичко останало за CLK е много, много относително.

Валиум кислота

Първоначално тиоктовата киселина се използва изключително в гастроентерологията. Това вещество е коензим и се използва за невропатия, съпътстващ захарен диабет и алкохолна интоксикация. За загуба на тегло започва да се използва tioktovuyu киселина единствено с цел "подкрепа на черния дроб." Логиката тук е същата като при другите хепатопротектори - предпазваме черния дроб и по този начин отслабваме, тъй като защитеният черен дроб изгаря мазнините.

Фолиева киселина

Фолиева киселина — важный витамин для формирования нервной системы человека. То есть, фолат рекомендуют есть беременным и готовящимся к этому ответственному шагу. Но влияет ли фолиевая кислота на похудение? На самом деле, нет. Ее дефицит может вызвать проблемы со стороны нервной системы и проблемы с засыпанием и сном. Так что косвенно дефицит фолата может оказать негативное влияние на восстановление. Следовательно, дефицита допускать не надо, благо, большинство источников фолиевой кислоты, такие как шпинат и другие листовые овощи, очень подходят для диеты.

adipoid кислота

Но липоевата киселина е, странно, просто погрешно изписване на името на липоевата киселина и не е независимо вещество. Следователно, всичко за него трябва просто да докосне липоевата киселина и това е всичко.

Аскорбинова киселина

Всички известни витамин С или аскорбинова киселина е най-често дискутираният антиоксидант сред загубата на тегло. Има резултати от проучвания, според които достатъчно количество аскорбин ускорява процесите на възстановяване и допринася за намаляване на теглото чрез ускоряване на метаболизма. Всъщност резултатите се основават на заместването на понятията. Учените стигат до извода, че в тялото на тънките хора повече антиоксиданти, отколкото в тялото са пълни. Което, между другото, може да се свърже с по-рационално хранене на тънки хора и вероятно няма нищо общо с други фактори. По принцип аскорбинът не трябва да бъде в недостиг, но също така не може значително да повлияе на изгарянето на мазнините.

Глутаминовая кислота

Глутаминова киселина е една от аминокиселините. Получаваме я с храна, ядеме протеинови ястия, а за човек, който се опитва да отслабне, ще помогне да се увеличи имунитетът и да се ускори възстановяването на мускулите след тренировка. Глутаминът често се включва в състава на продуктите за спортна храна за загуба на тегло, а използването му допринася за натрупването на мускулна маса.

Така че, нито една от киселините, считана сама по себе си, не изгаря мазнините и не растат мускули. И нека хранителните добавки могат да ни помогнат, но основната работа ще трябва да вършим сами. Съответствието с диетата, упражняването и правилното рутинно на деня остават по-важни компоненти на програмата за отслабване, отколкото всякакви киселини.

Статия за вас бе подготвена от Анна Тарская (кръстосан треньор)

Share:
Comments