Моркови за отслабване: ползите от слънчевия зеленчук

Моркови за отслабванеВсеки знае полезните свойства на морковите, необходимостта от добра работа на сърцето, здрави очи, зъби и коси. Много е полезно да пиете всеки ден чаша сок от моркови (при липса на противопоказания - обостряне на пептична язва и ентерит).

Въпреки това, морковите са намерили и друга употреба - като основа за диета за отслабване, тъй като имотът да се ограничи образуването на мазнини в тялото моркови от зеленчуци на второ място, само за зеле.

Морковная диета

Диетата с моркови трябва да се наблюдава в продължение на четири дни.

През първите 3 дни за закуска, обяд и вечеря ядете 1-2 настъргани моркови, към които добавете лимонов сок, лъжица мед и някои плодове по ваш избор.

На 4-ия ден можете да включите в диетата малко изпечени картофи и парче хляб. По време на спазването на диетата с моркови за отслабване се препоръчва да се пие колкото се може повече чай и вода. На петия ден можете да се върнете към обичайната система за захранване.

Използвайки моркови за отслабване, можете да загубите до три килограма тегло в рамките на три до четири дни. В допълнение, диетата на морковите е много полезна за кожата, придавайки й мек, кадифен и жив, здрав цвят.

Не забравяйте за зареждането на витамини, които ще получите в тези няколко дни, защото морковите са наистина склад за витамини и витамини от група В (B1, B2, B12), витамини А, D, E, K, PP. образуването на свободни радикали, които увреждат клетките и стимулират развитието на атеросклероза, хипертония, злокачествени тумори, ревматоиден артрит, катаракта.

Моркови за отслабванеПолезни препоръки

  • Също така има много въглехидрати в морковите, които са необходими за човешкото тяло: калий, желязо, фосфор, магнезий, кобалт, мед, йод, цинк, хром, никел, флуор и др. Моркът съдържа и бета-каротин, който укрепва нервната система и предотвратява преждевременното стареене тяло.
  • Редовното използване на морковите в диетата повишава имунитета и устойчивостта на организма към инфекции и високото съдържание на моркови в целулозата и йода помага да се избегне свръх тегло.
  • Най-ценните хранителни вещества в морковите са точно под кожата, така че трябва да ги махнете възможно най-тънки. Ранните моркови не могат да се почистват изобщо, а се измиват добре с четка.
  • От много сочни моркови е по-добре да направите салати, закуски и сокове. Но можете просто да ухапете суров морков - той напълно укрепва венците.

И още нещо: наскоро учените откриха, че бета-каротинът, съдържащ се в морковите, може да получи тялото само от варен зеленчук. В допълнение, варени кореноплодни зеленчуци съдържат 3 пъти повече антиоксиданти, отколкото в сирената!

Share:
Comments