Дневник на загуба на тегло, или как да се дърпате заедно

За да се запази дневник на отслабване е необходимо като семеен бюджет - да, това е скучно, неинтересни, но колко ефективно!

Повечето от тези, които отслабват с дневник, правят зашеметяващи открития за себе си - се оказва, че те ядат много повече, отколкото си мислеха, и пият много по-малко, отколкото е необходимо.

блог мощност

Дневник като стимул да отслабнете

Дневникът на самата загуба на тегло може да бъде отлична мотивация - това е като залагането на себе си, мога да отслабна или не. На първата страница напишете текущите си параметри по-долу - желаното тегло и обем на бедрата, добавете допълнителни цели: изпомпване на пресата, отстраняване на целулита, намаляване на налягането и т.н.

Залепете там снимка, която може да ви мотивира да постигнете резултат, може да е някой: Кейра Найтли в бански костюм, тънка приятелка или себе си преди 10 години. Сега всеки път, когато отваряте дневник, ще визуализирате целите си и това ще ви помогне да не се отпуснете.

Как да запазите дневник на загуба на тегло

Всяка сутрин не забравяйте да се претегляте и да поправяте резултата в дневник, както направи Бриджит Джоунс - "тегло днес ..." След това, с всяко хранене, напишете времето, ястието, калориите (можете да го преброите и добавите по-късно) и коментарите.

За да улесните преброяването на калориите, поставете в дневника данните, които могат да бъдат полезни: калорична маса, гликемичен индекс, консумация на калории в спорта.

На всяка страница от вашия дневник отбележете допълнителна информация за храната, например: "Сладките бяха третирани от приятел - не можеха да устоят, изядоха половината кутия", "нямаше какво да правя, отидох в кафене, за да ям сладолед" и т.н. На хартия ще станат ясни всички недостатъци в диетата и всички лоши навици. Няма да ви навреди да записвате в дневника и физическите дейности, които сте направили през деня.

Първоначално ще бъде трудно да преброите калориите, но много скоро ще научите и запомните основните данни от втората седмица, така че няма да се наложи да се консултирате с масата.

В долната част на всяка страница обобщете деня: колко калории сте събрали в сумата на ден. Направете изводи за това, колко задръжте в рамките на препоръчителната тарифа.

Препрочитането на дневника ще бъде отлична мотивация за поддържане на правилното хранене. Ако някога сте искали да "разкъсате" и да си направите дълготраен празник на стомаха, тогава гледането на предишните записи ще охлади осезанието и ще ви развесели в стремежа ви за хармония. Ако вчера вече сте яли тортата, може би вече не си струва днес, нали?

Създайте идеалния дневник

Често дори и най-добрите инициативи завършват в нищо, и дневник за загуба на тегло може да бъде изоставен. За да избегнете това, направете приятели с дневника. Да, да, направете приятели.

Накарайте дневника да предизвика само положителни емоции - поставете в себе си част от душата си. Купете малък сладък ноутбук, който е удобен за носене в чантата ви и го украсявайте по ваш вкус, добавете рисунки, стикери и ръчно изхвърлете високоговорителите.

Инвестирайте в дневника до максимум, не го съжалявайте за известно време. Съгласете се, че ще бъдете много чувствителни към нещата, на които ще прекарате личната си работа. И в края на краищата, красив дневник, с който ще се радвате, ще бъдете доволни да държите в ръцете си.

Сега в интернет можете да намерите огромен брой онлайн дневници, таблици и програми, които правят много по-лесно да пишете. Но в този случай, ако се насладите на работа, на парти или в ресторант, калоричното броене става проблематично.

Кажи ми, не е ли проблем, има ли винаги телефон или таблетка? Gadgets, всички са добри, но нямат душа. Повярвайте ми, когато пишете с ръка за слюдените през нощта сливи, това е еквивалентно на разписка за хранителните ви престъпления пред строг следовател.

Психологически, повечето от нас нивото на отговорност пред хартията е по-високо, отколкото преди електронната играчка. Понякога е по-лесно да се откажете от ненужната храна, отколкото да се разсърдите, поставяйки данни върху чинията.

Ако честно и точно поддържате дневник за загуба на тегло, тогава няма желание за забранени храни и поддържането на необходимото калорично съдържание, се оказва, не е трудно. С планираната диета може да се напишат "свобода срещу диета". Например, ако очаквате вечеря в ресторант, тогава трябва да направите вечерята по-малко задоволителна - всичко е много просто.

Така че дори не се съмнявайте, да получите личен диетолог - дневник на загуба на тегло, и да бъде най-строгият съдия за себе си.

Прочетете на:

  • Как да преброим калориите, за да отслабнем?
  • Диетично меню за седмицата от 1100-1500 kcal
  • Диета по калориям
Share:
Comments