Възпаление на семенната сърцевина: причини, симптоми,

Фукулулитът е заболяване при мъжете, при което сперматорът е силно възпален.

Първоначално тази патология се среща рядко независимо.

Обикновено се развива на фона на вече съществуващите заболявания на пикочно-половата система. Нека разгледаме по-подробно симптомите на възпаление на сперматозола и методите за лечение на това заболяване.

Възпаление на семенната сърцевина: причини

Фукунулитът най-често се развива поради инфекция. В тъканта на органа тя може да проникне по три начина:

• хематогенните патогени проникват заедно с кръвта в случай на сериозни травматични увреждания;

• интраканализулирумна инфекция идва от уретрата на мъже с различни остри и хронични възпалителни заболявания на мъжки органи (уретрит, простатит и др.);

• По пътя на лактогения инфекцията трябва да се регистрира по време на операцията в областта на шийката на матката.

В допълнение, финикулитът може да предизвика травма, стрептококова инфекция, туберкулоза и различни сексуални инфекции (хламидии, гонококи, трихомонади и др.).

Възпаление на сперматологичния корда: симптоми

Възпалението на сперматологичния корда има две форми на перколация: остра и хронична. Всеки от тях е придружен от неговата клинична картина.

Острата въдица има такива характеристики на потока и симптомите:

1. Пациентът се чувства остър и режещ болка в скротума и цялата област на слабините. Също така, синдромът на болката понякога може да попадне в кокцикса и в областта на талията.

2. Шепналият кабел значително се сгъстява и удебелява. Размерите му стават по-широки.

3. Усещане за тежък дискомфорт на мястото на възпаление и разкъсвания по време на уриниране.

4. При палпиране пациентът може независимо да усеща удебелението на сърцето.

5. При възникване на остра възпаление на лицето, топлината се повишава. Също така е възможно появата на слабост, студени тръпки, треска и нарушения на съня.

6. Развитие на хиперемия в възпалената област.

7. Оток на тъканите.

8. Появата на болка в мускулите.

9. Трудност при уриниране.

10. Външен вид на лигавичните секрети от уретрата.

В своя курс, funikulit в остра форма е малко като ингвинална херния, но се характеризира с по-бързо развитие на симптомите.

Хроничната форма на възпаление на сперматологичния корда е придружена от същите симптоми като остри, но в същото време всички прояви на болестта ще бъдат сякаш износени и по-слабо изразени.

Както показва практиката, хроничният фунукулит често причинява периодично проявена болка в слабините, която се усилва по време на периоди на обостряне на патологията.

Възпаление на сперматологичния корда: лечение и диагностика

Когато се появят първите признаци на заболяването, пациентът трябва да види уролог възможно най-скоро. Лекарят ще проведе първичен преглед, ще събере анамнеза за заболяването и, ако има съмнение, че има въжен лифт, ще определи следния списък с задължителни диагностични процедури:

1. Диафаноскопия на тестисите.

2. Общ или общ анализ на кръв.

3. Размазване от уретрата за по-нататъшно изследване под микроскоп.

4. Анализ на отделянето от уретрата за идентифициране на причината и патогена на възпалението.

5. САЩ на генитални органи и подробно изследване на кръвообращението в тях.

В допълнение към основните диагностични изследвания, лекарят може да предпише рентгеново изследване, наречено вазография. В този случай, при локална анестезия, пациентът ще бъде нарязан на кожата в зоната на спермалния корда и ще навлезе в областта на контрастния си материал. След това ще се извърши радиографията.

Този преглед ще покаже дали има нарушения в проходимостта на каналите. Правете го само в екстремни случаи с предполагаемо усложнение във vas deferens.

Лечението на възпалението на сперматозоидния корд е направено въз основа на вида на заболяването, симптомите на пациента и причинителя на инфекцията. Традиционната терапия има такива функции:

1. За да започнете, пациентът трябва напълно да се откаже от полов акт, алкохол и пушене.

2. За облекчаване на болката и дискомфорта, студените компреси могат да се поставят върху скротума, но не по-дълго от 4-5 минути.

3. Ако болестта има остра форма на изтичане, тогава тя трябва да бъде лекувана с мощни антибактериални лекарства, които са насочени към елиминиране на активността на инфекцията.

4. В случай на силна болка пациентът получава блокада на Новокаин.

5. Ако се установи печат върху сперматологичния кабел за един месец, той просто се наблюдава. Ако след това време състоянието на оптичния кабел не се подобри, то се премахва.

6. В случай на остър възпалителен процес, на пациента се предписват противовъзпалителни средства.

7. Лекарите по време на лечението съветват пациента да се съобразява с почивката на леглото и да носи суспензии.

8. В хроничната форма на заболяването, на пациента се показва физиотерапия. Разумно е да се предпише след намаляване на обострянето и болката.

9. За болката по време на уриниране, на пациента се предписват различни аналгетици.

10. При повишена температура се използват антипиретични средства.

11. В случай на тежко възпаление, придружено от зачервяване и образуване на рани, те трябва внимателно да бъдат третирани с антисептици. Също така, ако гнойът започне да се събира вътре в скротума, в него трябва да се постави специален дренаж. Анестезията се извършва с новокаин.

12. Антибиотичната терапия се предписва в случай на увреждане на сперматозоидния корд с различни инфекциозни агенти. В същото време продължителността на такова лечение трябва да бъде доста дълга (от две до три седмици, последвана от проследяване и, ако е необходимо, повторен курс на лечение).

13. Ако болестта провокира туберкулозна лезия, първо трябва да отстраните основната си причина и едва тогава да започнете терапията, за да възстановите функциите на сперматозоида.

Възпаление на сперматологичния шнур: лечение, усложнения, превенция

Ако не направите своевременна диагноза и лечение, funiculitis може да доведе до следните усложнения в състоянието на пациента:

1. Развитието на орхит и епидидимит се счита за най-честите усложнения при остра въдица. Тези феномени значително усложняват процеса на лечение и намаляват шансовете за пълно възстановяване на пациента (заболяването има риск от преход към хронична форма).

2. Развитието на капките в сперматозоидния колан може да възникне при продължително възпаление. Това е натрупване на течност между тъканите и слоевете на кордата. В този случай също често се развива капчица върху тестисите.

Основната опасност от спад е, че натрупаната течност ще предава кръвоносните съдове, което ще доведе до намаляване на кръвния поток в тестисите. Това може да предизвика нарушаване на производството на живи сперматозоиди и развитието на потенциално безплодие при мъжете.

Освен това, hydrops ще бъде очевиден козметичен дефект, тъй като с развитието му при хората, половината от скротума е подут.

3. При хронична въдица пациентът може да развие киста. Това е кръгла неоплазма, покрита със защитна капсула и напълнена с бистра течност. Кистата е опасна, защото онкологичният тумор може да се скрие под нейно зрение. Поради тази причина, когато го диагностицирате, трябва да премахнете кистата хирургически възможно най-скоро.

Освен това, Въпреки факта, че само кистата не може да доведе до безплодие, постепенно ще се увеличи размерът и това ще предизвика силно канализиране. В това състояние човек има риск от развитие на безплодие.

За да се предотврати възникването на такъв възпалителен процес, мъжете трябва да следват такива медицински препоръки:

1. Навременна диагноза и лечение на всяка остра патология на пикочно-половата система и гениталните органи, дори и да не причиняват болка или други неприятни симптоми.

2. Избягвайте физическо изтощение и нервно изтощение.

3. Време за лечение на възпалителни процеси в тялото.

4. При настъпване на наранявания със скротума, незабавно трябва да потърсите медицинска помощ и да не чакате възпаление на гениталиите.

5. Важно е да имате постоянен сексуален партньор и защитена сексуална връзка. Това е единственият начин да се избегне заразяването с полово предавани инфекции.

Share:
Comments