Техника на японския подмладяващ масаж за жени след

Съдържание:

 • Използването и ефективността на масажа за подмладяване след 45 години
 • Видове японски масаж на лице
 • Техника на извършване на масаж
 • - Японски масаж Асахи
 • - Японски масаж Шиацу
 • - Японски масаж Kobido
 • Противопоказания и възможни увреждания

Мистериозните японци ни изненадват, техните западни "сестри", с много интересни качества и способности. Те остават тънки и красиви през целия си живот, въпреки че не се изчерпват, като тренират във фитнес зали. Те омагьосват хората и постепенно ги контролират, като същевременно поддържат приличен външен вид на пълно послушание. Те отглеждат деца, за които и в зряла възраст семейството остава безспорна ценност.

Талантите на ориенталските красавици са наистина безгранични. В същото време, прекарвайки целия си живот в труд и безпомощност, те успяват да "пазят лицето", така че да не отразяват никакви напрежения и тревоги: тялото и старостта са отлични, кожата е почти гладка. Как го правят? Оказва се, че сред представителите на красивата половина от населението на Земята на изгряващото слънце е много популярен масаж на лице за жени. Произхождащ от древни времена, той постепенно станал по-сложен, обогатен с нови движения и бил разделен на множество подвидове. С някои ние вече се запознаваме.

По-полезен масаж на лицето след 45 години

В младостта кожата произвежда достатъчно колаген. Следователно, бръчките могат да бъдат имитирани: те се формират на местата, където са най-активните изражения на лицето. Това е най-често:

 • - бръчки по челото;
 • — носогубные складочки;
 • - малки бръчки по носа на носа.

При такива бръчки е доста лесно да се справите с помощта на обичайния хигиеничен масаж и редовните процедури за релаксация.

С възрастта кожата започва да не съдържа влага. Страдание и мускули, включително лицева. Производството на колаген е на по-ниско ниво, бръчките на лицето стават постоянни. С течение на времето има:

 • - "краката на врана" в близост до очите;
 • - "втора брадичка";
 • - т.нар. "флот".

Овалът на лицето е малко замъглено, кожата става скучна поради липса на хранене. Масажът на лицето (японски) след 45 години просто ви позволява да се справите с повечето от тези проблеми. Тя осигурява дълбоко въздействие не само върху кожата, но и върху мускулите и следователно ефектът ще бъде забележим, дори ако дамата не използва модерни скъпи грижовни кремове за лице.

Масажът на лицето за жени след 50 години трябва да се превърне в обичайна мярка - нещо като задължителни редовни процедури за баня. Той ще подобри лимфния поток, ще активира притока на кръв, ще помогне за отстраняване на токсините и токсините.

Важно! Независимо кой от изброените по-долу видове масажиращи ефекти изберете, не забравяйте: трябва да го използвате многократно от време на време и редовно, в противен случай няма да има полза.

Какви японски масажи са популярни днес?

Три основни типа масажи в японски, практикувани в салони, са:

 1. - асахи;
 2. - шиацу;
 3. - Кобидо.

Те се различават значително в техниките на внедряване, но всички три съчетават следното:

 • - Масаж на абсолютно чисто лице;
 • - за да се улесни плъзгането, използвайте масажен крем или масло;
 • - За да завършите масажа, следвайте меките гладки движения, които успокояват възпалените тъкани.

Техника на извършване на масаж

Техниката на изпълнение е различна за всеки вид. Техниките за подмладяване водят до изглаждане на бръчките, лицето на лицето става по-различно, листата "fleece" и приятно заоблените бузи се връщат. Кожата вече е по-гладка, възрастовите петна стават по-бледа, подлежат на микровъзпаление.

Асахи масаж: как правилно да го направя?

Японският масаж след 60 години (и на всяка възраст за "тридесет") - е предимно асахи. Въпреки относителната младост на името на Асахи, основите на самата техника се развиват не преди един век.

Името на този японски метод за намиране на красота изобщо не е било дадено от японците. Лимфен дренажен масаж на асахи започна да се нарича така с лека ръка на естонския козметолог Лаййн Бътър-Павловская, който го обръща внимание и разпространява масажи в цяла Европа. Преведено от японски, думата означава "утринно слънце". Второто име на тази техника е "Зоган", който (преведено от японски на руски) означава буквално "създаване на лице".

Японският асахи масаж на лице се извършва като основно средство за излагане на два пръста: средният и показалецът. Някой ще установи, че е по-удобно да се използва леко различна комбинация: средните и пръстените на пръстена.

Любителите на този масаж могат да забавят проявата на възрастови промени в кожата на лицето и шията в продължение на няколко години и да отстранят сутрешното подуване, причинено от нарушението на лимфния поток.

"Допълнителна" брадичка, всякакви бръчки, гънки, сив тен - всичко това е подчинено на жената, която ще се наложи да научи и редовно да използва техниките за масаж на асахи.

За да си помогнете да запазите младостта си, не е необходимо да се регистрирате за скъпи процедури в салона. Да, струва си да отидете там няколко пъти, за да уловите ритъма на движенията, да почувствате какво трябва да бъде тяхното направление, но в бъдеще можете да овладеете основните техники и да си направите масаж у дома в удобно време без никакви разходи (с изключение на крем или зехтин, за по-добро приплъзване).

Японският самомасаж на лицето на ашахи зоган започва с предварителното нанасяне на маслото върху кожата. След това в рамките на около 15 минути, за да извършите избраните движения (въз основа на това какво е кожата на лицето и каква е възрастта ви). Така че, до 30 години, се препоръчват само леки поддържащи движения.

След 40 години, си струва да направите масаж, като прилагате умерена депресия.

Важно! Невъзможно е да се толерира болезнено усещане. Трябва да се усети някаква сила на влияние.

Добро приемане за 40-годишни дами: трябва да стиснете пръстите си в юмруци и да вървите със затворени юмруци по назолабиалните гънки.

След това слизаме до брадичката и трием брадичката (от центъра) с триене (от центъра). Сега е необходимо да масажирате цялата долна челюст, като завършите движението в областта на ушите.

След 50 години можете да добавите такива трикове: добавяме палеца и показалеца, натиснете и задръжте пръстена по долната челюст до ушите. Движението се повтаря три пъти подред, насочвайки усилията за изглаждане на "летвата".

Ние изглаждаме кожата на челото, преместване от един храм в друг. След това масажирайте челото, за да ускорите лимфния поток.

Брадичката остава проблемна област, особено след "хормонална буря" в тялото на жената, причинена от менопаузата. Слабостта на кожата тук веднага ще показва вашата възраст. Поправяме дефекта: като сгъваме дланите под ъгъл от 90 ° С един към друг, спускаме брадичката в тях, притискаме здраво за 3 секунди. Сега държим затворени длани по лицето. Палците трябва да докосват леко ушите. Поставяйки ръцете си на скулите, при силен натиск за няколко секунди. Повтаряме целия комплекс от действия още 10 пъти.

Те казват, че този масаж има ефект не само върху кожата и мускулите, но и върху костната тъкан. Трудно е да се каже колко вярно е това, но във всеки случай ефектът от масажа на Асахи е много дълбок. Ето защо, ако не сте сигурни, че правите нещо правилно, е по-добре да го отмените. Нека основният ви принцип да бъде: "Не навреди".

Face massage Японски след 45 години на Asahi Zohan видео с руски субтитри:

Шиацу масаж за подмладяване

Шиацу е по-известен като метод, който успешно помага за борба с различни заболявания и облекчава болезнените усещания на всяка етиология. Може обаче да се използва за борба с възрастовите промени.

Какъв е ефектът от шиацу? Когато човек натисне определена биологично активна точка, млечната киселина, натрупана в "уморен" или "болен" мускул, се заменя с гликоген. Нормален мускулен тонус се възстановява, бръчки на лицето изчезват, лимфен дренаж и активно стимулиране на кръвообращението.

Всички тези процеси помагат да се справят с проблемите, свързани с възрастта.

Условия, които трябва да се спазват при извършване на шиацу:

 • - липса на гъбични кожни лезии на мястото на желаната точка;
 • - време за натискане - около 7 секунди;
 • - налягането трябва да се забележи.

Възможно е да се променя масажът с леки ротационни движения.

Къде са ни нужните "точки на младостта"? За да ги намерите, вземете диаграма на местоположението на биологично активните зони. Нуждаем се от точки, разположени:

 • - на веждите: в средата, във външните и вътрешните ъгли;
 • - В средата на челото, над веждите;
 • - при крилата на носа;
 • - приблизително в средата на бузите;
 • - под очите (в средата под долния клепач);
 • Под долната устна (в центъра).

Едно чудесно упражнение с помощта на точки на шиацу, които спомагат за връщането на блясъка в очите, затягат кожата, като потискат горните клепачи, отстраняват подпухналостта и дори - както се казва - подобряват визията: поставете показалеца, средния пръстен и пръстите на трите горе точки върху веждите и натиснете. Натиснете натиска за 7 секунди, след това повторете още няколко пъти.

Kobido: и двете ще подмладят и релаксират

Японският масаж на лице е предназначен за решаване на няколко задачи наведнъж.

 1. На първо място, той дава уморена жена (и кой от нас не е уморен?!) Усещане за лекота и спокойствие,
 2. На второ място, подобрява позата и облекчава болката при цервикалната остеохондроза,
 3. Трето, това ни позволява да обърнем процеса на стареене.

Този масаж предполага изключително мек и предпазлив ефект. В резултат на правилно проведена сесия, кръвоснабдяването на масажираните зони се подобрява и клетъчният метаболизъм се ускорява. Последствията от стрес изчезват - а именно, те са един от мощните фактори, които предизвикват застаряването.

Една сесия е достатъчно дълга, защото масажистът работи не само на лицето, но и на врата и главата. Подгответе се да прекарате около час.

Специалистът по масажирането първо прилага масло върху кожата, след което започва да търка врата на пациента с гладки движения. Само след като мускулите на врата се затоплят правилно, масажистът отива в лицето. Трудно е да се обозначат точните методи, защото всеки от тях има свой собствен господар. Може да се отбележи само, че кубидо е взел много заем от шиацу: точките също се използват активно тук. Сесията завършва с лек масаж на главата.

Самостоятелният масаж в този случай е труден поради естеството на техниките, така че е най-добре да се регистрирате в салона за красота.

Противопоказания: как да се справим с тях?

Всичките 3 вида японски масаж, за съжаление, имат противопоказания, въпреки че те са малко. Сред тях:

 • — наличие купероза;
 • Висококачествена хипертония;
 • - тежки сърдечни заболявания;
 • - псориазис, екзема;
 • - остър период на остра респираторна вирусна инфекция и други заболявания.

Най-малкото противопоказания са за шиацу: по този начин е забранено само влиянието върху точките, разположени в зоната на екзема или на мястото на кумерозата.

Масаж асахи не трябва да се практикува от хора с хронични заболявания на ОРГ органи и страдащи проблеми с лимфната система.

Японският масаж е чудесен начин за поддържане на природната красота, без да се прибягва до различни "химия" и хирургични процедури. Просто не забравяйте, че основното условие за успех в този случай е стабилността и постоянството. Редовните масажни сесии ще ви позволят да запазите чара и чара си до старост!

Share:
Comments