Тайните предимства на "гражданския брак"

Кокетно усукване гладка златен пръстен на безименния пръст, вие знаете, че по-малко късмет приятели и не са стъпаловидни праг на регистратора, не извади късмет си билет в лотарията на живота. Тя ви отвежда до тържественото подписване под строгия поглед на монументалната дама регистратор за вашите уши звучат похода от Менделсон, и това беше толкова силен, ти викат "горчиво" пиянско гости. Но не е горчив вас, но този, който харчи скъпоценни години от живота си в къща със стени от папиемаше и вместо надежден рамо съпруг получава временен тласък от "общата съпругът закон."

Не е тайна, че такива мисли понякога се пренасят в красивите глави на омъжените дами, познавайки разсъжденията за онези, които предпочитат живота без официалния печат за брака. Колко често такива двойки са пророкувани за кратко време и виновни за не толкова сериозни намерения! Ето най-често срещаните клишета за двойките, които не бързат да плащат държавна такса, след като са получили официално удостоверение за брак:

  • "Това не е сериозно за него"
  • "С него просто живее и се ожени за друг"
  • "Ако жената, защитаваща облагите от" гражданския брак ", беше позвънена в службата по вписванията, тя веднага щеше да забрави за всичките си принципи и убеждения"
  • "Вие не сте съпруг и съпруга, но съжителстващи"

- и това е само началото на списъка. Междувременно такива двойки продължават да съществуват, въпреки критиките на приятели и съседи. И в сравнение с официално омъжените и омъжени приятели и роднини, те успешно се възползват от позицията си.

Професионалистите на нерегистрирани отношения

  • Пари и собственост. Изненадан ли сте? Разбира се, това е един от най-силните аргументи на противниците на "граждански брак", плашещи жени, които в първия партньор възможност ще ги оставя с нищо и никой съд ще предприеме, за да се справят с разделението в такава неформална семейство. Но не всяко момиче очаква от брака да подобри значително собственото си финансово положение, като претендира за половината от това, което е придобило, в случай на развод. Много жени влизат в сериозна връзка със собствения си багаж зад себе си - активи, сметки, недвижими имоти, допълнителни сделки, с които те биха предпочели да извършват без участието на съпруга си.
  • Деца. Въпреки факта, че паниката на булките се страхуват да не разполагат с време, за да се запишете за раждането и до олтара с много по-дълъг достигне кръг, има и такива, които попълват сертификата за "баща" на раждането на броя на бебето не предвещава нищо добро. И това не е в лоши педагогически качества непризната майки - някой иска да използва предлаганите ползите и правата от държавата, а други не са толкова материалистични, вече се сблъскват със сцепление на бюрократичната система и предпочитат да не включва партньор в документацията. В края на краищата, официално признатият съпруг автоматично получава и бащинство - и оттук, от него ще се изисква безкрайно съгласие, справка и потвърждение.
  • Свободолюбие. Да, да, качеството, което автоматично се приписва на мъжете, е присъщо на слабия пол. Регистрираният брак, особено в присъствието на деца, просто няма да позволи на любителите на свободата да се отклоняват от семейното гнездо, като събират само един куфар с грим и дрехи. Разводът, разделянето на децата и имуществото, както и продължителните хартиени отношения с вече неприятните мъже на някои жени изглеждат прекалено скъпа цена за официалния брак.

Всички тези аргументи изглеждат твърде практични, лишени от романтика? Е, дълбочината на чувствата се проверява, а най-прагматичните двойки - мъже и жени, които събират крем от нерегистрирани бракове, искрено признават, че когато възникне остра нужда, те са готови да се явят пред служителя на Загас и да формализират отношенията си съгласно всички правила. Само моментът още не е дошъл ...

Текст: Вера Гюлер

Share:
Comments