Как да станете брюнетка?

Спомняте ли си "радикалния черен цвят", който Киса Воробианинов се опита да даде на косата си в безсмъртния роман "12 стола"? Оказва се, че този проблем остава релевантен досега, въпреки факта, че според общоприетото убеждение "джентълмени предпочитат блондинките". Ето защо, ако искате да промените радикално външния си вид и да се откроите срещу общ светъл фон, професионалните стилисти препоръчват да се превърнете в горяща брюнетка, която е трудно да не забележите.

Химично боядисване на коса

Първото нещо, което идва на ум, е да купите пакет бои за коса в магазина. За съжаление, повечето от предложените лекарства са много вредни за косата. Много, изгорени на такива бои, възстановяват къдриците си от дълго време, а не факта, че ще бъде възможно да се върнат първите.

Ако в края на краищата решите да боядисвате косата си с химически препарати, свържете се с опитен майстор. Той ще оцени състоянието на косата и ще препоръча най-подходящите бои.

Въпреки това, преди да стигнете до бизнеса, помислете дали е добре да хармонизирате черна коса с очите и кожата си, защото този цвят не отговаря на всички.

Алтернативен начин да се придаде тъмен цвят на косата

Можете да направите косата тъмна, без да прибягвате до химия.

Един добър естествено средство за боядисване на коса черен - чаша Басма с къна смес в съотношение 1: 4. Марка не е от значение, но не играят на сигурно, за да боядисате косата си с basmoj, в противен случай рискът да не се превърне в изгаряне на брюнетката, но с непредвидим цвят дама на косата, като зелено. Измерена прах запълни с кипяща вода и се разбърква, докато каша състояние. Сега тя се прилага върху косата си, увийте с кърпа и след 6-8 часа измийте косата си, без да използвате шампоан. Когато косата е суха, погледнете в огледалото ще бъде изцяло нова жена!

Предимството на оцветяването на косата с басма и къна е, че за разлика от химическите багрила, те не само не разрушават структурата на косата, но и я защитават, правят я по-дебела, здравословна и блестяща. Благодарение на къна косата е защитена от негативните ефекти на ултравиолетовата радиация , вятър, хлор и други фактори на околната среда, те ще престанат да бъдат сегрегирани и ще придобият здравословен вид.

И как иначе можеш да дадеш на косата си по-тъмен сянка?

В продължение на няколко месеца трябва да се сприятелявате много добре с дъбовата кора. Добавете силно отвара към маски, шампоани и балсами за коса, използвани за изплакване с други билки.

Разбийте някои орехи и, без да изхвърлите нищо, ги поставете във врящата вода. Кук до половин час, след което настоявайте, докато напълно се охлади. Косата трябва да се измие с шампоан. За да не рисувате кожата на ръцете си, носете гумени ръкавици. Начупете суровия бульон, изсипете го в удобна купа и натопи косата там. Половин час трябва да ги държите в течността, за да се насладите добре на цвета. Винаги овлажнявайте уискито и горната част на косата, която не е потопена в бульона. Изплакнете с течаща вода.

Половин чаша люспи от лука се изсипват с 250 мл гореща вода и се вари 20 минути. Щам, изсипете супена лъжица глицерин и масажиращи движения трийте бульона в косата дневно в продължение на 3 седмици.

Фино раздробява клонки и листа от липа. Пет супени лъжици суровина, за да поставите 1,5 чаши вода. Пожарът трябва да е бавен и трябва да готвите, докато се изпари една трета от водата. Останалата чаша бульон трябва да настоява и да се охлади. Навлажнете косата с напрегнат продукт, затоплете го и го оставете за 30 минути. Изплакнете добре.

Сянката ще зависи от оригиналния цвят на косата ви, но ще можете да ги направите много по-тъмни от обикновено.

Share:
Comments