Как да направим най-ефективните маски от глина?

Глинените маски имат много полезни свойства, така че тези, които се грижат за красотата на кожата им, е необходимо да се направят глинени маски в техния арсенал. Глината притежава дезинфекционни и бактерицидни свойства, спомага за борба с изригването на акне, намалява разширените пори, избелва кожата, изглажда бръчките, прави кожата гладка и опъната.

козметична глина, снимка

За да получите максимален ефект от процедурата, е много важно да знаете как правилно да направите маски от глина, как да ги прилагате и как да ги застреляте.

Правилата за избор и прилагане на маски за лице

За разреждане на глина трябва да използвате филтрирана или минерална вода без газ. Глината трябва да се излее с вода и да се остави известно време (така че да погълне вода), след което се разбърква добре. Консистенцията на маската не бива да е прекалено течна, затова не изтича, тя е твърде дебела, в противен случай ще бъде трудно да се приложи равномерно върху лицето.

Преди да приложите маската, лицето трябва да бъде почистено и леко напоено с кърпа. Приготвената маска трябва да се разстила равномерно около кожата, с изключение на зоната около очите. Кожата тук е особено деликатна и нежна и освен това няма жлези, които произвеждат мазнини, поради което очната област е най-податлива на образуване на имитиращи бръчки. Ето защо, ако нанесете глинена маска в областта на окото, тя ще бъде пресушена.

Продължителността на прилагане на маската зависи от вида на кожата и е: мазна кожа - двадесет минути, с нормални и комбинирани - десет, и в сух - Само пет. Ако смятате, че маската започва да изсъхне, трябва незабавно да я измиете, за да предотвратите дехидратация на кожата.

За да премахнете глинената маска, трябва да я навлажнете добре с вода и след това да я измиете с хладка вода. След като махнете маската, винаги смажете лицето с питателна овлажняваща маска.

Частота проведения глиняных процедур для лица опять же зависит от типа кожи. При мазна кожа глиняные маски рекомендуется делать через 3–4 дня, а при нормальной и сух – через неделю.

полезни маски с глина, снимка

Маски с глина за тялото

Глинените маски могат да се използват не само за кожата на лицето, но и за бедрата, шията, гърдите. В този случай глина може да се нанесе върху кожата преди лягане и да се остави за една нощ, увити на върха с хранителен филм. Глината може също да се използва като скраб, след това трябва да се прилага не за суха, а за влага на кожата.

Грижа за косата и маските

Колосалната помощ се осигурява от глина в грижата за косата. Многоцветната глинеста палитра осигурява широка гама от ефекти.

  • Бялата глина възстановява еластичността на косъма, прави косата с фина коса по-обемна.
  • Черната глина по-добре от другите почиства косата и скалпа от мръсотия и пърхот.
  • Сива - възстановява крехката и суха коса, ревитализира и запълва с къдрици след морска ваканция.
  • Blue - благодарение на богатия минерален коктейл стимулира растежа на косата и увеличава плътността си.
  • Жълтата глина е способна да изчисти скалпа от токсични вещества, има антибактериални свойства.
  • Зелен - контролира отделянето на себум, елиминира мастния блясък, укрепва корените на косата и кръвообращението в скалпа.
  • Червеното е идеален избор за чувствителен скалп.
  • Розовата глина поради възстановяващите свойства е показана за насинената и чуплива коса.

Взимайки глина според вашите нужди, можете да донесете много косми на косата. За да получите най-добрия резултат, използвайте следните правила. На чиста глава леко нанесете състава на маската от корените и до същите върхове. За да не вредите на косата от глина, изсушена в камък, трябва да обвиете главата си с полиетилен и да я покриете с кърпа. Продължителността на маската трябва да бъде ограничена до 30 минути, изплакнете с топла вода и изплакнете с отвара от полезни билки. Изсушете косата си естествено. Честота на процедурите веднъж седмично за профилактика, за медицински цели - два пъти.

Кой знае, може би маска с козметична глина ще ви помогне да се справите със ситуации, които изглеждат безнадеждни.

Share:
Comments