Как да избел или облекчим косата над горната устна?

Предметът на гордостта на много хора - мустаци - за справедливия секс не се нуждае от нищо. За борба с излишната растителност се занимават стотици различни методи - от срамежливо изгаряне до излагане на химикали.

Мустак мустаци discord-

Ако говорим за светло, незабележимо оръдие, което е естествено разположено по цялата повърхност на тялото, е по-добре да не го безпокои. След отстраняването, косата над горната устна се използва, за да расте по-голяма от преди, и отново и отново стават по-тъмни и по-твърди. Друго нещо, ако премахнете антените, просто трябва - когато те са твърде забележими по лицето, буквално отрови живота и се превръща в източник на комплекси, особено при млади момичета.

Причините за загуба на коса са няколко-

На първо място, това е роден наклон или наследственост. По-често подобен проблем се среща при брюнетки или кафяви коси, рядко - в блондинки. Интензивният растеж на косата също може да започне в резултат на хормонални нарушения в организма, например след хирургични интервенции, последвани от употребата на хормонални лекарства, поради метаболитните процеси в ендокринната система, в яйчниците. В такива случаи решаването на проблема лежи в медицинската равнина. След като проверим за хормоните и правилното лечение, всичко може да стане нормално само по себе си. Ако темата е чисто естетична, трябва да изберете правилния начин да се отървете от излишната коса. Често проблемът е преувеличен и не са необходими специални действия, освен да се избелва косата над устните. Най-често срещаният метод е третирането на косата с разтвор на водороден прекис. В допълнение, днес можете да си купите специален крем с обезцветяващ ефект. Но методът е подходящ само за тези, които имат редки и не твърде твърди удари.

Но какво да кажем за онези, които имат коса, по-дебела от горната устна, отколкото биха искали?

  • В техния арсенал също има достатъчно средства, а най-простата - пинсети. Вярно е, че скубането е много обезпокоителна и болезнена процедура, която няма трайно въздействие. Това е точно случаят, когато нарастващата коса има по-твърда структура и по-тъмен сянка. За механично отстраняване, восъчните ленти са за предпочитане, могат да се използват сами, вкъщи и в салона. Всеки механичен ефект е изпълнен с раздразнения, следователно след всяко отстраняване е необходимо кожата да се третира с омекотяващ хипоалергенен крем.
  • Популярен метод за премахване на растителността на лицето е фотоепилация, премахване на космите с помощта на насочен поток от светлина. Един минус - процедурата е много скъпа, освен че го прави за устойчив резултат, той отнема най-малко 5-6 пъти.
  • За разлика от фотоепилацията, електроепилацията е по-болезнена процедура. Освен това, с тенденция към дразнене, една жена не е имунизирана от малки белези в местата за премахване на космите.
  • Съществуват и други, най-безопасни и безболезнени процедури за салон - лазерно отстраняване на коса и премахване на елоса.

Има още един инструмент, който можете да използвате не за незабавен ефект, а за бъдещето. Това са забавители на растежа на косата. Между другото, те могат да се използват заедно с механичните методи за премахване на космите. Кореновата система на косата постепенно се изчерпва, нарастващата коса става по-тънка и по-лека. Този метод си заслужава да обърне внимание на онези жени, които мислят как да олекотят косата над горната устна?

Въпреки това, по-често се прибягва до метод за обезцветяване, споменат по-горе - обработка с водороден пероксид. Съществуват редица леко различни методи. Най-удобно и обичайно е добавянето на воден разтвор на пероксид към пяната за бръснене. Сместа се нанася върху космите, след 20-30 минути се измива. Вероятно ефектът няма да отговаря на всички сто, но не е необходимо отново да се поставя такава агресивна среда, за да се избегне най-силното раздразнение. По-добре е процедурата да се повтори след няколко дни. В същата смес можете да добавите малко алкохол в храната. Ефектът ще бъде същият, докато алкохолът ще ви помогне да избегнете обриви по кожата. Някои момичета обикновено опростяват процедурата възможно най-много, просто като избършат проблемните области с пероксиден разтвор. При каквото и да е композиция, спряхме да решаваме как да обезцветяваме косата над устната, основата е все още същата като водороден пероксид.

За цялата очевидна простота, методът има редица противопоказания

Това са алергични реакции, тънка чувствителна кожа, бременност. Между другото, по време на бременност не се препоръчва използването на избистрящи козметични средства - кремове и ленти, тъй като химическата реакция, която възниква при светването на косата, може да увреди плода.

С характеристиките на всяка една от тези техники трябва да се чете внимателно, преди да спрете избора си на него. Помислете за това, как да се облекчи коса на горната устна или да ги изтриете завинаги, не забравяйте златното правило: да не се вреди. Дори и в пристъп на отчаяние не може да обръсне мустаците бръснача - тогава можете да се обречени на вечни проблеми. Без проверка на кожата им за склонността към раздразнение, не следва да се прилага, за да го химичния състав. Но не можете да отидете с мустаци, той противоречи на образа на жена. Следователно е необходимо да се действа предпазливо и разумно. В края на краищата ние не говорим за изолирана част от тялото, а за лицето.

Share:
Comments