Ами ако косата е електрифицирана и защо се случва?

Всички коси, независимо дали са тънки или дебели, сухи или мазни, могат да бъдат електрифицирани. Това явление е доста неприятно, само защото разгражда всяка коса.

Защо косата е електрифицирана и как да се справяте с нея?

По правило по-голямата част от косата е електрифицирана през зимата, това е по-благоприятно за пресушаването на въздуха в офиса и у дома, както и при контакт на косата с козметиката и един с друг. Когато триенето на суха коса стане, възниква статично електричество, което ги възбужда и ги предпазва от събирането им в по-малко прилична прическа.

Натрупването на статично електричество се улеснява и от използването на пластмасови и железни гребени и четки за коса, сушене със сешоар и недостатъчно сезонно хранене на косата. Ако електрификацията на косата стане голям проблем за вас, струва си да купите дървен (по-добър бреза) гребен или четка с естествени влакна.

Перфектно премахва статичната четка от ебонит, която има антистатичен ефект.

Ако имате коса, електрифицирана независимо от сезона, можете да посъветвате да си купите специална сешоар, в която има прекрасна функция - йонизация. Благодарение на потока от отрицателно заредени йони, косата ще се отърве от заряда и ще стане по-послушна.

Сухата коса, в която косата започва да натрупва повече статично електричество, може да бъде причинена от различни причини. За да разберете защо косата е електрифицирана, можете да намерите средствата за лечение на косата. Има цял списък от мерки срещу този феномен, от който можете да избирате вашите средства, за да предотвратите електрифицирането на косата.

Използването на сешоар, кърлинг и "грешни" гребени - допринася за натрупването на статично електричество

Какво да направите, за да предотвратите електрифицирането на косата?

  • За да се справят с електрифицираната коса, ще помогнете за етерични масла, които трябва да се добавят към водата и да се пръскат на косата чрез пулверизатор или да се поставят на ръце, леко овлажняващи косата и да ги комбинират с дървен гребен с големи зъби. В допълнение към решаването на проблема със статичното електричество това означава, че ще даде блясък на косата и допълнително хранене.
  • Можете да се опитате да решите ситуацията с електрификация на косата с помощта на билкови отвари, като коприва и лайка. На чаша вряла вода вземете супена лъжица суровини и добавете към изплакването.
  • Маските могат да действат и като средство за предотвратяване на електрифицирането на косата. Необходимо е да вземете половин манго, да накълцате кашата, да го разбъркате с един жълтък, да добавите малко кисело мляко или кефир (можете да се свиете). Нанесете върху чистата коса и изплакнете обилно след 20 минути затопляне. Тази маска ще потисне електричеството и ще даде на косата прекрасен блясък.
  • Има още едно, по-просто средство за предотвратяване на електрифицирането на косата. Изплакнете с минерална вода или обикновена светла бира. Можете дори да нанесете течността на косата си с ръцете си, като я срежете с естествена четка. И двете напитки облекчават напрежението от косата и увеличават кръвоснабдяването на скалпа, като се грижат за косата.
  • Сред готовите средства за проблема "косата е електрифицирана", има отлични спрейове, както и специални течности, които потискат статиката. Течната коприна може да реши проблема с непочтената електрифицирана коса - тя трябва да се постави върху ръцете и да се овлажни с коса. Това ще даде отличен ефект на мекота и блясък. Различни тонизиращи, овлажняващи балсами с ефект на овлажняване, серуми помагат.
  • През зимата, за да се намали дискомфортът, може да се измие шампоана (трикотажен или шиен, но не от кожа) с антистатичен агент. И на лигавицата на козметика, можете да поръсите малко антистатично от аерозолна кутия.

По този начин с този проблем можете успешно да се борите, без да забравяте, че добре поддържаната и здрава коса е по-малко изложена на статично електричество.

Share:
Comments