Как да отслабнете с помощта на йога?

Йога е метод за стабилна и здравословна загуба на тегло, вместо обикновени мощни натоварвания в отделение с диети, които изчерпват тялото. Стартирайки йога, не само можеш да загубиш тези излишни килограми, но и да промениш изцяло подхода към живота, изоставяйки лошите навици.

Как да отслабнете с помощта на йога?

съдържание

 • Основни правила на йога
 • Йога за корема за отслабване
 • Еластични крака и бедра с помощта на йога
 • Фитнес с Дениз Остин
 • Видео: йога за отслабване за 30 минути

Основни правила на йога

За да започнете активно класове, първо трябва да научите няколко неща:

 • Уроците по йога могат да заменят зареждането, но ако не можете да намерите време сутрин, можете да ги прехвърлите на вечер, например от 19.00 до 20.00 часа. Основното е, че ако искате да постигнете добри данни в най-кратки срокове, трябва да практикувате всеки ден.
 • При месечните момичета през първите 3 дни е желателно да се откаже от упражняване на упражненията. И в бъдеще да продължи програмата най-малко (без обрати и сложни асани). Дори след края на "дните" можете да се върнете на правилния път.
 • Трябва да изпълняваш пози в най-удобните дрехи. Ако за фитнес се нуждаете от стегнати дрехи, то тук можете да сте абсолютно в "свободен полет", като изберете спортна екипировка или леки плетени дрехи.
 • Кецове и маратонки в йога са неподходящи, тъй като упражненията са насочени към развиване на краката и усещане за силата на краката от пръстите до пръстите на краката. Така че, направете боси в чорапите си.
 • В йога почти няма специално оборудване за класове. Като правило се нуждаете от килим или його-мат, опорен блок и колан. Последните елементи най-често се изискват за начинаещи.
 • Необходими са подложки под формата на "тухли", изработени от дърво (най-често), за да се извършват сложни асани, за да не се наранят, и с липсата на гъвкавост на слабините "да влизат" в асана постепенно - първо разчитайки на блоковете,
 • Коланът е необходим при липса на необходимото разтягане и за извършване на асани с цел меко разтягане на ръцете и краката.

Оборудване за йога

Йога за корема за отслабване

Почти всяка жена страда от стомаха - или е прекалено закръглена, или страдание причинява разклащане на кожата след раждането. За всеки проблем в йога има решения и ако редовно правите упражненията, резултатът ще бъде забележим за една седмица.

Преди да изпълните упражненията, е необходимо подгряване, за да се подготви тялото за нови товари. Всяка позиция трябва да бъде фиксирана минимално за минута, за да се извършат 2 подхода.

Поставете за максимална тяга или утанасана

Идеалното упражнение, което работи специално с коремните мускули:

 1. Стойте точно на вдъхновението, вдигнете ръцете си, опънете гръбнака и с издишване гладко падайте на краката, сякаш се образуват в правоъгълник.
 2. Почувствайте цялото тяло, пресата (корема трябва да се вмъкне) и фиксирайте позицията.
 3. За да излезете от позата си поемете дъх и бавно се издигнете до първоначалната позиция, но сега с ръцете си надолу.

Поставете максимално сцепление

Поза лодки

Упражнение, което действа директно като активна мазна горелка в коремната област. Освен това, изпълнявайки асани, въвеждате в тона цялото тяло:

 1. Седнете на килима и сложете краката си на колене.
 2. Поемете дълбоко дъх и отправете правия гръб назад, около 60 градуса. Ако упражнението се извършва сама, тогава е по-добре да се контролирате пред огледалото, така че гърбът да не се огъва в хода на извършването на асана.
 3. При издишване разкъсайте краката от пода и бавно се изправете, докато чорапите не са на нивото на очите. Ръцете трябва да се изтеглят успоредно на пода и да се заключат на място.

Поза лодки

Позиция на персонала или по-ниска спирка

Асана, която помага да активирате всички клавиши на тялото, за да се борите с мастните депозити в кръста. В същото време, позата се подобрява и мускулите на ръцете и краката са подсилени:

 1. Легнете на стомаха си и се пригответе да подчертаете ръцете си.
 2. При издишване бавно се издига, облегнат на дланите и пръстите на краката. В този случай ръцете, пръстите и дланта трябва твърдо да държат тялото ви, т.е. трябва да бъдат възможно най-много "изцедени" в пода (мат).
 3. Заключете позицията.
 4. Излезте от асана гладко, не в края на властта, но чувствате значима работа на пресата. Поемете дълбоко въздух и издишвайте - няколко минути отпуска.

Планка

Поставете "Кучета с лице надолу"

Това асана активира мускулите ви в корема:

 1. Старайте се постоянно и бавно, като акцентирате върху издишването, с акцент върху ръцете.
 2. Широко поставете пръстите си, наведете се върху тях и върху дланите, образувайки поза триъгълник.
 3. Мускулите на корема трябва да бъдат вмъкнати, гърбът е възможно най-плосък: в тази позиция има особено приятно напрежение в раменете, раменете и в корема.
 4. Излезте от позата, гладко преместете дланите си на крака. Бавно се издига, като първо образува ъгъл от 90 градуса, след което се връща в стартовата позиция.

Поставете

Поза «Саранча»

Отлично "изработване" на пресата, гръбначните мускули, косопад:

 1. Легнете на стомаха, дръпнете ръцете си назад и стиснете в ключалката (или ги държите успоредно на пода).
 2. Протегнете ръцете си назад и краката нагоре. За начинаещите като помощници могат да се използват стените, за да се повдигат краката им възможно най-високо.
 3. При извършване на това упражнение, задните части трябва да бъдат компресирани, гърлото не се напряга, а основното натоварване е върху пресата, гърба, ръцете и краката.
 4. В момента на достигане до "апогея" на вашите възможности, останете за една минута и се отпуснете, връщайки се на стартовата позиция.

Поза Локуст

Идеалната позиция на Locust е, както следва:

Hlbhsna

За постигането на такива резултати е необходимо да се практикува ежедневно в продължение на няколко месеца.

Поза лука

Работи чудесно и с пресата, мускулите на бедрото и с хълбоците:

 1. Легнете на корема си, отпуснете се.
 2. Хванете дланите на глезените си отвън и се простирайте доколкото е възможно. Усетете напрежението на пресата, ръцете, краката и бедрата.
 3. Заключете позицията за минута и повторете 3 пъти с 10 секунди почивка.

Поза лука

Поза на Кобра

Това разтягане е перфектно след цикъл от асани и за укрепване на гърба и пресата. Лъжите по корем, вдигнете ръцете си (ръцете трябва да се намират под раменете ви) и се простират нагоре:

Поза на Кобра

В това упражнение е много важно да не се преобръща главата си прекомерно и да не се издишва долната част на гърба. Необходимо е да погледнете нагоре и да усетите разтягането, тъй като тази поза често е завършена - отпускаща.

Позицията може да бъде фиксирана от 30 секунди до 1 минута и да се повтаря 3 пъти с прекъсване от 5 секунди.

Докато правите тези упражнения, можете да премахнете излишната мазнина от корема и отстрани, но йога не се ограничава до това - тя е универсална, тъй като почти всяко упражнение включва не само група мускули в пресата, но и крака, ръце или гръб, което ви позволява да донесете тялото си в пластмасово, гъвкаво състояние.За нашите методи, как да почистваме стомаха, следващата ни статия ще разкаже.

Еластични крака и бедра с помощта на йога

Всяка жена се опитва не само да намали обема в бедрата, но и да се справи с проблемите на вътрешното бедро, които веднага стават безплодни без развитие, целулит или "уши". Следните асани от йога ще позволят да се решат подобни проблеми, като се направи ханша затегнат и еластичен.

Поза на стол

Асана, която работи активно с мускулите на бедрата и краката, мускулите на гърба активно се простират:

 1. Поставете спирачките една до друга.
 2. Вдишайте, сложете ръцете си и сгънете дланите си заедно.
 3. Започнете с издишване бавно крякане. Трябва да си припомните една пролет, която е била издърпана заедно.
 4. Бавно се протяга, за да се върне в предишното си положение.

Поза на стол

Не е нужно да се приближавате до разтърсващите крака - упражнението може да се извърши за 30 секунди за 3 сета. Така че е много благоприятно за образуването на красива линия бедра и изгаряне на калории.

В йога най-важното е да се работи за релаксация. Когато можете да дишате равномерно за една минута по време на упражнението, тогава мускулите ви вече стават все по-пластични и еластични и скоро ще видите резултата!

Поза моста

Идеален за изпълнение след позицията на позицията:

 1. Поставете се на пода и се отпуснете.
 2. Наведете коленете и поставете краката си до таза.
 3. При издишване повдигнете таза над пода така, че коленете да започнат да образуват ъгъл от 90 градуса. Хълбоците трябва да бъдат прибрани, като коремните мускули, а ръцете и врата не трябва да са напрегнати, да държат "конструкцията" на раменете и главата.
 4. Заключете позицията за минута.
 5. Спуснете бедрата си на пода и след това краката си.

Поза моста

Поставете "Кучета с лице надолу" с вариативным элементом

Много често асаните се допълват или усложняват. Тук е просто сложна версия на "кучето", тъй като тук се активира работата на мускулите на краката:

 1. Образуват тялото на "триъгълника", превръщайки се в поза "кучета с лице надолу": при издишването от едната страна се навеждат на ръцете (не само дланите са опората, а пръстите), а от друга страна - на пръстите на краката.
 2. След като фиксирате позицията на издишането, повдигнете първо един крак, а след това и другия. Прикрепете минимум всеки крак за 15 секунди.

Вариантна поза

Поза воина

Асана има много тълкувания. Следващото "изпомпване" на цялото тяло и максимално работи върху талията:

 1. Застанете изправен и направете максимална атака на десния си крак. В този случай двата крака трябва да са стабилни - трябва да почувствате краката и пръстите на краката.
 2. Веднага щом разберете, че стоите точно, фиксирайте позицията и вдигнете ръцете си на издишането, като сгънете ръцете си.
 3. Напънете нагоре - стомаха трябва да се изтегли, мускулите напрегнат.
 4. Когато излизате от асана, спуснете ръцете си, развържете опорния крак и се върнете в първоначалното си положение.

Поза воина

Поза богини

Максимално работи върху красотата на бедрата и изгаряне на мазнините в тази област:

 1. Разстилайте краката си така, че бедрата да са успоредни на пода, а коленете ви да са точно над глезените.
 2. Ръцете трябва да се наведат на лактите на 90 градуса, а дланите се отварят и насочват нагоре.
 3. Заключете позицията и усетете, че напрежението от краката се разпределя по тялото, изтласква се стомаха.
 4. Останете в поза от 30 секунди до минута, след това изправете краката си и ги съберете.

Поза богини

Поза «Орел воин 3»

За да изпълнявате упражнението, се нуждаете от стабилност в краката и краката. Позата засяга добре мускулите на краката и бедрата. Следователно, ако сте начинаещ йоги, след като сте придобили сила в стъпалата на краката и пръстите на краката, трябва да овладеете това упражнение, защото това е прекрасна мазнина горелка:

 1. Стойте на килима, наведете се напред, образувайки ъгъл от 90 градуса.
 2. Увийте ръцете си в "въже" помежду си.
 3. Бавно повдигнете първо единия крак и фиксирайте го за най-малко 15 секунди, а след това за другия крак с фиксатора.
 4. Подарете си почивка за 5 секунди и повторете упражненията още 2 пъти.

Поза на орелният войн

Освен това можете да се възползвате от диета за отслабване на краката си, както и да упражнявате упражнения за сила. Подобен интегриран подход ще спомогне за по-бързо постигане на лекота на женските крака.

Фитнес с Дениз Остин

Дениз Остин е разработила метода на автора за отслабване с помощта на йога, която работи безпроблемно. И помага не само да отслабнете, но и да работи за резултата от подмладяване на тялото ви.

Програмата за обучение с Denise включва 4 части:

 • Набор от упражнения от йога, насочени към изгаряне на излишни килограми и извършване на процедура за лечение на стомашно-чревния тракт.
 • Изработване на мускулите на краката, бедрата и бедрата. Фитнес ще даде на проблемните области еластичност и ще изтласка целулита.
 • Работата върху мускулите на пресата е сложна област и Denise използва фитнес за максимална ефективност (виж също и упражнения по фитбол).
 • Последното релаксиране. Всички процеси, започнали по време на обучението, трябва да бъдат консолидирани и да дадат заслужена почивка на мускулите.

Комбинацията от сила йога с фитнес упражнения е печеливша възможност за бързо отслабване и поддържане на тялото в тон. Необходимо е да проведете тренировката три пъти седмично, за да поддържате "ефекта", а за активна борба срещу излишните килограми можете да увеличите броя им и да се справите за един ден. Лесно е да видите как йогата на Дениз Остин за загуба на тегло е в следния видеоклип:

Такава програма за отслабване отнема един час от вашето време и точен удар в асаните коригира фигурата и я довежда до съвършенство във възможно най-кратко време.

Видео: йога за отслабване за 30 минути

След това сте поканени да гледате видео урок по йога в продължение на 30 минути, благодарение на което ще можете да се отървете от наднорменото тегло:

Йога не е само път към отпускане и приемане на себе си, а е възможност да запазите тялото си в оригиналната си форма, без да прибягвате до допълнителни физически упражнения. Избирайки за 30-60 минути всеки ден, у дома, можете да си гарантирате перфектната форма.

Share:
Comments